NOTÍCIES 2013  
[ + notícies
 188/13
Critèrium Autonòmic de Proves Combinades Valencia-L.Puig 28-29/12/13
 Darrere de les festes de Nadal l'activitat torna a les pistes d'atletisme amb l'última prova en pista de l'any, el Critèrium Autonòmic de Proves Combinades que tindrà lloc este cap de setmana (28 i 29 de desembre) en el Palau Luis Puig de València, i que reunirà als millors especialistes de la Comunitat Valenciana.
 La competició serà organitzada per la Delegació de València, i la seua primera jornada donarà començament el dissabte a les 15h, i la segona el diumenge 10:30.
 
  Horari
 
Revisió final Rànquing FACV Temporada 2012/2013  
 S'ha procedit a l'actualització de la revisió final del Rànquing FACV de la Temporada 2012/13, establint-se un termini màxim per a realitzar observacions fins a les 15 hores del 7 de gener del 2014. A partir d'este termini el rànquing es considerarà tancat.

 Rànquing Comunitat Valenciana
 
Horari FACV Nadal 2013  
 Es comunica que els pròxims 24 i 31 de desembre del 2013 les oficines de les Delegacions provincials i Federació Autonòmica romandran tancades amb motiu de les festes de Nadal, lamentem les molèsties.
 
Campionat del Món Escolar de Camp a Través Emek Hamaayanot 30/3-4/4/13
 El Consell Superior d'Esports (CSE) informa que l'any 2014 la ISF ha convocat el Campionat del món Escolar de Camp a Través en Emek Hamaayanot (Israel) del 30 de març al 4 d'abril, on es pot participar per centres escolars, tant en categoria masculina com femenina i així mateix per seleccions nacionals sempre que s'assegure la participació de col·legis primer.
 El CSE recorda que des d'enguany 2013, les condicions de finançament de les activitats convocades per la ISF han variat, de manera que aquells centres escolars que vullguen participar (i es guanyen la seua plaça en els procediments de selecció) han de córrer amb els costos del seu desplaçament i cofinançar la seua inscripció i allotjament. En el cas de la participació amb seleccions nacionals ocorre el mateix quan les federacions Espanyoles consideren d'interés la seua assistència.
 Aquells Centres Escolars que estiguen interessats a participar hauran de comunicar-ho a la Direcció General d'Esports de la GV (DGE) en el termini establit, per a major informació cridar a la DGD.

 Butlletí núm.1 ISF
 187/13
Campionats d'Espanya Indoor de Clubs 2014  
 La Federació Espanyola d'Atletisme ha publicat la llista definitiva dels conjunts que participaran en els Campionats d'Espanya de Clubs baix sostre en la temporada 2014, en ella figuren huit equips de la Comunitat Valenciana. L'estadi “Luis Puig” acollirà el pròxim 25 de gener la prova estrela de la temporada hivernal en pista, la XXXIII Copa Absoluta SS.MM. El Rei i La Reina, que reunirà al màxim granat del panorama atlètic espanyol.
 
  Web
 
26 aspirants a jutge d'Atletisme RFEA 1 s'examinen a Castelló Castellón 21/12/13
 Este dissabte (21 de desembre) a Castelló es realitzaran les proves d'accés per a obtindre la titulació de jutge d'Atletisme RFEA Nivell I, 26 aspirants de la Comunitat Valenciana es desplaçaran des de Silla i Vinaròs (localitats on s'ha estat impartint l'activitat formativa) a la capital castellonenca per a examinar-se pel Comité Nacional de jutges de la RFEA.
 
Xarrada col•loqui “100 anys a peu i obrint camí” Sueca 20/12/13
 La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sueca organitza divendres que ve 20 de desembre a les 18:30 hores la xarrada col•loqui “100 anys a peu i obrint camí” una interessant activitat per a donar a conéixer i aprendre els autèntics valors de l'atletisme, acte a què estan invitats els clubs de la Comunitat es desenrotllarà en la Casa de la Cultura de la localitat.
 
Bones Festes !!  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana els desitja un Feliç Nadal i un prospere Any Nou 2014 replet d'èxits esportius.
 
Nova Consulta en les Fitxes de Marques de Rànquing dels atletes FACV  
 Esta temporada la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana incorpora com a novetat a la fitxes de marques dels atletes en rànquing autonòmic els resultats obtinguts en les proves del Circuit Autonòmic de Camp a Través 2014. Ja està disponible la consulta dels dos primers croses de Vinaròs i Benicarló.

 RÀNQUING FACV 2013/2014
 
Espais fotogràfics FACV – Jornades Pista Coberta DM València Valencia-Turia 14/12/13
 La Federació Valenciana publica un nou Àlbum fotogràfic de l'Esport Municipal de València amb més de 180 fotografies de la Final Benjamí – Aleví Equips de pista coberta celebrada dissabte passat 14 de desembre en les pistes de l'Estadi Túria de València, amb la que es tanca la puntuació del Carnet per Punts de la temporada hivernal.

 ALBUM FOTOGRÀFIC
 
Gala de premis Circuit Carreres Ciutat de València 2013 Valencia 13/12/13
 Divendres passat (13 de desembre) va tindre lloc l'acte d'entrega de premis del Circuit de Carreres de la Ciutat de València, activitat que compta amb la col·laboració de la Delegació d'Atletisme de València en el control tècnic de totes les proves que componen el calendari esportiu organitzat per la Fundació Esportiva Municipal de València.

 Més informació del Circuit
 Album fotogràfic
 186/13
Cross Ciutat de Benicarló - Circuit de Camp a Través C. Valenciana 2014 Benicarló 15/12/13
 Com tots els anys quan s'acosten les festes nadalenques els fondistes de la Comunitat Valenciana té una cita obligada amb el Cross Ciutat de Benicarló, que en la seua 33a edició que tindrà lloc diumenge que ve 15 de desembre ha incrementat els seus inscrits en un 68%, fregant els 400 participants en esta segona prova puntuable del Circuit Autonòmic de Camp a Través de la Federació Valenciana. Esta localitat situada en la costa nord castellonenca també repartirà els títols de campions provincials dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.

 Reglament del Cross Benicarló
 Informació del Circuit Cross C.Valenciana
 
 
Oferta hotelera Campionat d'Espanya Júnior P.C. San Sebastián 22-23/03/14
 La Federació Atlètica Guipuscoana ha preparat un dossier amb tarifes especials d'allotjament per al Campionat d'Espanya Júnior de pista coberta que se celebrarà en Sant Sebastià del 22 al 23 de març.

 Oferta hotelera
 
Termini de presentació de quadres resum per a competicions nacionals de clubs P.C.  
 La RFEA recorda que este diumenge (15 de desembre) finalitza el termini de presentació de Quadres resum per a la Copa de Clubs Júnior PC, Copa del Rei i la Reina PC i Copa de Clubs Veterans PC. Així mateix, recorda que els quadres resum de la Copa de Clubs Cadet han d'estar presentats abans del 7 de gener.
  Web
 
Oferta hotelera Campionat d'Espanya de Cross per clubs - Marina d'Or'2014 Oropesa del Mar 02/03/14
 La localitat castellonenca d'Orpesa del Mar acollirà el diumenge 2 de març el XLIX Campionat d'Espanya de Camp a Través per Clubs que es disputarà en "platja Verda”. L'organització ha publicat una oferta de desplaçament i allotjament en el complex turístic “Marina d'Or”.

 Oferta organització
 
Reglament Internacional d'Atletisme 2014/2015  
 L'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) acaba de publicar en espanyol el llibre de Regles de Competició 2014/2015, la referència més important per a tot el col•lectiu atlètic i on es poden conéixer totes les normes i reglaments de les competicions regulades per la IAAF.

 DESCÀRREGA REGLAMENT IAAF
 185/13
Fernando Ruiz (2h24:15) i Amèlia Martín (2h55:58) els reis de la Marató C.Valenciana Castellón 8/12/13
 La Comunitat Valenciana ja té els seus nous campions autonòmics en Marató, Fernando Ruiz (Independent) amb un temps de 2h24:15 i Amèlia Martín (Cárnicas Serrano) amb 2h55:58, ambdós van aconseguir el seu ceptre diumenge passat (8 de desembre) a Castelló.
 El podi en categoria masculina es va completar amb la segona plaça de Miguel Vázquez (CA Guadassuar) 2h27:28 i el tercer lloc de Carlos Alcalá (Cárnicas Serrano) 2h27:36; en dones la medalla de plata va ser per a Cristina González (Bikila Empleados) 2h56:29 i el bronze se'l va adjudicar Vicenta Bañuls (Atletisme Xativa).
 
  Web
  Resultats
 
Espais fotogràfics FACV – Jornades Pista Coberta DM València Valencia-Turia 1/12/13
 Dos nous reportatges fotogràfics de l'Esport Municipal de València amb prop de 150 fotos de les jornades de pista coberta (infantil i cadet) celebrades dissabte 1 de desembre en les pistes de l'Estadi Túria de València.

 ALBUM FOTOGRÀFIC JORNADA INFANTIL P.C.
 ALBUM FOTOGRÀFIC JORNADA CADET P.C.
 
Espais fotogràfics FACV – Concentració Tecnificació FACV 2013 Valencia 30/11/13
 La FACV publica un reportatge fotogràfic de la Concentració de Tecnificació realitzada en les pistes de l'Estadi Túria de València el passat 30 de novembre, una activitat dirigida a tots aquells atletes de categoria juvenil i cadet de segon any, integrats en este projecte esportiu.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 184/13
Campionat d'Espanya de Marxa d'hivern de Promoció Llerena 7/12/13
 La localitat extremenya de Llerena acollirà dissabte que ve la tercera edició del Campionat d'Espanya de Marxa d'hivern de Promoció en pista, una prova reservada per a les categories cadet, juvenil i júnior, i que comptarà amb la participació de cinc atletes de la Comunitat Valenciana (3 xics i 2 xiques) entre la nòmina d'inscrits a este nacional que reunirà a prop d'un centenar dels millors especialistes d'esta especialitat.

 Més informació
 
 183/13
Castelló acollirà la Marató Comunitat Valenciana 2013 Castellón 8/12/13
 El Campionat Absolut de Marató recau en la ciutat de Castelló per segon any consecutiu (el tercer al llarg de la història), la prova tindrà lloc este diumenge (8 de desembre) junt amb la quarta edició de la Marató internacional “Ciutat de Castelló” organitzat pel club d'atletisme Running Castelló i el Patronat d'Esport de la ciutat.
 Els 42.195 metres d'esta carrera estan consolidant-se com una clàssica del calendari de ruta de la Comunitat Valenciana i enguany es vist de curt amb un al·licient afegit al realitzar conjuntament la seua primer 10K pels carrers de la capital castellonenca. El tir d'eixida es realitzarà a les 9 hores i discorrerà per un circuit homologat per la Federació Espanyola d'Atletisme.
 
  Web
 182/13
Els jutges de la FACV Vicente Mauri i Sergio López aconseguixen l'ascens a categoria nacional  
 Dos jutges de la Federació Valenciana, Vicente Mauri i Sergio López, han aconseguit l'ascens a la categoria de jutge nacional darrere de superar les proves realitzares pel Comité Nacional de jutges de la Federació Espanyola d'Atletisme. Amb estes dos noves incorporacions el Comité Valencià amplia la seua presència en el col·lectiu arbitral que jutja les proves més importants del calendari atlètic espanyol.
 
 
L'organització del Cross Ciutat de Benicarló prepara la seua 33a edició Benicarló 15/12/13
 El pròxim 15 de desembre es realitzarà el XXXIII Cross Ciutat de Benicarló, segona prova puntuable del Circuit de Cross de la Comunitat Valenciana. El tràmit d'inscripcions serà a través de la plataforma web FACV (Extranet RFEA) i per a poder participar s'haurà de tindre en vigor la llicència federada FACV o fitxa de rendiment dels JECV segons siga procedent.

 INSCRIPCIÓ ONLINE
 Reglament del Cross Benicarló
 Informació del Circuit Cross C.Valenciana
 
Rànquing Atletisme Comunitat Valenciana Temporada 2013/2014  
 Recordem que la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana ha activat la consulta actualitzada del rànquing de la temporada 2013/2014 (integrada en la plataforma de la RFEA), on es podran consultar les estadístiques atlètiques de les diverses especialitats en la seua modalitat de rànquing per prova i historial individualitzat.
 El rànquing de la nova temporada té compilats els primers registres de marques realitzats a la Comunitat Valenciana tant en pista a l'aire lliure, com en circuits de ruta.

 CONSULTA RÀNQUING WEB FACV
 181/13
Concentració de Tecnificació - Atletisme 2013 Valencia 30/11/13
 Este dissabte 30 de novembre la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana organitza a València la concentració del Programa de Tecnificació de la Generalitat Valenciana, una activitat dirigida a tots aquells atletes de categoria juvenil i cadet de segon any, integrats en este projecte esportiu i que hagen destacat durant la temporada 2013 en les especialitats convocades amb este fi.
 La concentració té com a objectiu realitzar un diagnòstic de les qualitats fisicotècniques dels esportistes del Programa de Tecnificació en les categories de promoció. Per això, en la jornada de vesprada es realitzarà una competició de control supervisada pel Comité de jutges de la FACV on els atletes podran aconseguir els seus primers registres de la temporada 2014.

 Més informació
 
 180/13
Cross Ciutat de Vinaròs - Circuit de Camp a Través C. Valenciana 2014 Vinaròs 01/12/13
 La Federació Valenciana d'Atletisme organitza el seu tradicional Circuit Autonòmic de Camp a Través, el calendari del qual donarà començament este cap de setmana a Vinaròs amb la primera prova puntuable que es disputarà el diumenge (1 de desembre) a partir de les 10 hores amb motiu de la 32a edició del Cross Ciutat de Vinaròs “Memorial Mario Miralles”, prova organitzada pel Club Esportiu Vinaròs i amb una nòmina pròxima al mig miler de participants (superant la xifra del passat any). Esta localitat castellonenca situada en la comarca del Baix Maestrat també repartirà els títols de campions provincials en categoria absoluta.

 Reglament del Cross Vinaròs
 Informació del Circuit Cross C.Valenciana
 Atletes inscrits
 
 179/13
Campionat d'Espanya Marató (Absolut i Veterans) San Sebastián 24/11/13
 L'atleta de la Comunitat Valenciana Teresa Gràcia amb un temps de 3h 20:55 es va proclamar subcampiona d'Espanya en categoria F50 en el Nacional de Marató disputada en Sant Sebastià diumenge passat, 24 de novembre. En la carrera absoluta la fondista Davinia Albiñana del C.A.Safor-Delikia Sports va fregar el podi al finalitzar quarta amb un crono de 2h 50:17.
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 
Esportista d'Elit Comunitat Valenciana 2013  
 La Direcció General de l'Esport elabora una Llista d'Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana al finalitzar l'any amb els atletes que hagen obtingut resultats esportius durant 2013. Es recorda als interessats que el termini de presentació de sol·licituds i documentació finalitzarà el 23 de desembre del 2013 en la FACV. Les sol·licituds es podran presentar en la Direcció General de l'Esport en l'avinguda de Campanar, 32 de València o en les Seccions territorials d'Esports d'Alacant, Castelló i València de la Generalitat Valenciana. Preguem no s'esgoten els terminis de presentació.
 Entre la documentació a presentar es troba:
 - Imprés de Sol·licitud d'inclusió en la llista d'esportistes d'elit degudament omplit i firmat, i visat per la Federació Autonòmica d'Atletisme.
 - Fotocòpia del D.N.I. (ambdós cares).
 - En cas de modalitats o proves d'equip, o de suma d'esforços, s'haurà de presentar també l'imprés de Certificat de 50%,visat per la Federació Autonòmica.
 Per a major informació o consultes dirigir-se a la web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana o als Servicis territorials.

 Sol·licitud d'inclusió
 Certificat de 50%
 Esportista Elit C.V. (DOGV n.5183-gener 2006)
 Esportista Elit C.V. (DOCV n.5720-març 2008)
 Criteris acreditació Esportista Elit CV
  Web
 
Notícies del Comité Nacional de Jutges Madrid 30/11/13
 El jutge de la Comunitat Valenciana Joaquín Guzmán acudirà dissabte que ve (30 de novembre) a Madrid per a participar en el Seminari de Formació del Panell “A” de Verificadors d'Instal•lacions, convocat pel Comité Nacional de Jutges de la Federació Espanyola d'Atletisme, junt amb altres nou companys de la resta de l'estat espanyol.
 
Espais fotogràfics FACV – Jornades Pista Coberta DM València Valencia-Turia 23/11/13
 Tres nous reportatges fotogràfics de l'Esport Municipal de València estan disponibles en la web de la FACV amb prop de 300 instantànies de les jornades de pista coberta (benjamí, aleví i infantil) celebrades dissabte passat 23 de novembre en les pistes de l'Estadi Túria de València.

  ALBUM FOTOGRÀFIC FINAL EQUIPS INFANTIL
 ALBUM FOTOGRÀFIC JORNADA ALEVÍ
 ALBUM FOTOGRÀFIC JORNADA BENJAMÍ
 
El Cross Ciutat de Vinarós amplia el termini d'inscripció Vinaròs 01/12/13
 El pròxim 1 de desembre se celebrarà el XXXII Cross Ciutat de Vinarós “Memorial Mario Miralles”, inaugurant el calendari de proves puntuables del Circuit Autonòmic de Cross. L'organització amplia el termini d'inscripció fins a les 24h del dimecres 27 de novembre. Per a poder participar haurà de tindre's en vigor la llicència federada FACV o fitxa de rendiment dels JECV segons siga procedent, i realitzar el tràmit a través de la plataforma web d'inscripcions (Extranet RFEA).

 INSCRIPCIÓ ONLINE
 Reglament del Cross Vinaròs
 Informació del Circuit Cross C.Valenciana
 178/13
Campionat d'Espanya Marató (Absolut i Veterans) San Sebastián 24/11/13
 Després de l'èxit de la Marató de València, els atletes de la Comunitat Valenciana posen rumb a Sant Sebastià per a la disputa del Campionat d'Espanya de Marató que tindrà lloc diumenge que ve, 24 de novembre. Un total de set atletes valencians (5 hòmens i 2 dones) competiran en este nacional que atorgarà els títols de campions d'Espanya en categoria absoluta i veterana per edats.
 
  Web
  Inscripcions
 
Jornades de Formació Entrenament de Perxa Zaragoza 27-29/12/13
 Els dies 27, 28 i 29 de desembre del 2013 a Saragossa s'organitzen unes jornades destinades a entrenadors no especialitzats en el bot amb perxa per a l'assessorament per a la iniciació, perfeccionament i seguiment tècnic d'esta especialitat atlètica, en un format molt pràctic i que comprén tot el cap de setmana.

 Més informació
 
Espais fotogràfics FACV – 2a Jornada Cross DM València Valencia 16/11/13
 Dissabte passat (16 de novembre) va tindre lloc la 2a Jornada de Camp a Través de l'Esport Municipal de l'Ajuntament de València, on a pesar de l'adversa climatologia centenars de xiquets i xiquetes van acudir al vell llit del riu Túria per a participar en la segona prova de cross de la temporada. L'organització posa a disposició un ampli reportatge de més d'un centenar de fotografies d'esta competició.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
Circuit de Camp a Través Comunitat Valenciana 2014  
 El pròxim 1 de desembre es donarà el tret d'eixida al Circuit de Camp a Través Comunitat Valenciana 2014. Com ve sent tradició, el XXXII Cross Ciutat de Vinarós “Memorial Mario Miralles” inaugurarà el calendari de proves puntuables d'este Circuit Autonòmic. Per a poder participar haurà de tindre's en vigor la llicència federada FACV o fitxa de rendiment dels JECV segons siga procedent.

 Reglament del Cross Vinaròs
 Informació del Circuit Cross C.Valenciana
 
Espais fotogràfics FACV – 1a Jornada Cross DM València Valencia 09/11/13
 Ja està disponible el primer reportatge fotogràfic de la temporada amb prop de 200 instantànies de la 1a Jornada de Camp a Través de l'Esport Municipal de l'Ajuntament de València, on es van donar cita un gran nombre de jóvens atletes en el vell llit del riu Túria en la primera prova del calendari municipal organitzada per la Delegació de València i la Fundació Esportiva de València.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
Actualització de fotos per al carnet de la llicència Nacional RFEA  
 La Federació Espanyola informa que tal com es va indicar en la circular 197/2013, ha procedit a esborrar les fotos amb una antiguitat major a l'1 de novembre del 2008. En l'extranet es podrà consultar la relació d'atletes que no posseïxen foto vinculada. La RFEA recorda que només imprimirà carnets de llicència nacional als atletes que tinguen la seua foto vinculada, i que el procediment d'impressió donarà començament l'1 de desembre.
 177/13
La Federació Valenciana, segona potència de l'Atletisme Espanyol  
 El 31 d'octubre va finalitzar la temporada 2013 darrere de la disputa dels últims campionats d'Espanya individuals, i com és tradició la Federació Espanyola (RFEA) ha publicat l'estadística que corona a les millors federacions d'atletisme. La Valenciana amb un total de 1.662,5 punts s'ha proclamat subcampiona d'Espanya en el rànquing anual per comunitats, revalidant la seua plaça com a segona potència de l'atletisme espanyol.
 La Valenciana en els últims nou anys no s'ha baixat del podi, en cinc ocasions s'ha proclamat Subcampiona d'Espanya i en altres quatre ha pujat al tercer caixó.

 Classificació completa
 
 
7 jutges de la Comunitat Valenciana es van examinar per a l'ascens de categoria Gandía 09/11/13
 Dissabte passat (9 de novembre) en la localitat valenciana de Gandia van tindre lloc els exàmens del Comité Nacional de jutges per a aconseguir l'ascens de categoria. Un total de set jutges de la Comunitat Valenciana es van presentar a estes proves d'accés, en la categoria de jutge nacional els aspirants van ser Antonio Bernabé, Miguel Angel Martínez, Vicente Mauri, Joaquín Ros i Sergio López, en la de jutge àrbitre es van presentar José Luis Coves i Javier Jover.
 
Sistema d'homologació per al cronometratge de proves en ruta  
 La Reial Federació Espanyola d'Atletisme hi ha va decidir procedir a l'Homologació d'Equipaments cronometratge de proves en ruta, i a expedir un Certificat per a Empreses, amb l'objecte de legitimar als organitzadors i als propis atletes participants, la qualitat i garantia que els resultats aconseguits en eixes competicions, siguen acords a la normativa de la Federació Internacional d'associacions d'Atletisme, d'acord amb els seus paràmetres de fiabilitat. Les marques vàlides per al Rànquing Nacional, hauran d'obtindre's en competicions del Calendari Nacional o autonòmic, cronometrades per un Equipament Homologat la utilització del qual haja sigut controlat per una Empresa Certificada.

 Més informació
 
Esport Municipal de València 2014  
 Dissabte passat (9 de novembre) es va donar el tret d'eixida a l'Esport Municipal de l'Ajuntament de València en Atletisme, amb la celebració de la primera jornada de camp a través en el vell llit del riu Túria. El calendari d'activitats per a les diferents categories i modalitats (pista coberta, aire lliure i camp a través) està organitzat per la Fundació Esportiva Municipal en col•laboració amb la Delegació d'Atletisme de València (FACV), les inscripcions de la qual estan obertes des del passat mes d'octubre amb una excepcional acollida.
 Tota la informació referent a l'atletisme de l'Esport Municipal de València pot ser consultada en l'espai que la FACV té habilitat en el seu web.

 Espai web DM València 2014
 176/13
El Platges de Castelló renova la seua corona en 2013  
 El Platges de Castelló renova la seua corona com a millor club d'Espanya (per sext any consecutiu), els castellonencs amb un total de 1291 punts s'imposen amb rotunditat en la taula i superen en més de 500 punts al segon classificat, el FC Barcelona (768p).
 En el top'5 de l'estadística nacional per equips figura un altre dels grans de l'atletisme espanyol, el València Terra i Mar 4t'amb 425p, el club valencià ascendix un lloc en el rànquing respecte a la passada temporada, una xifra que s'amplia en quatre equips més en el rànquing dels 50 millors d'Espanya, CA Benacantil 11é (194p), CC.El Garbí 31é (79p), CA Huracà Fent Camí 36é (66p) i Decatló Kondy 37é (65p).

 Classificació General de Clubs 2012/13
 
 175/13
La web de la Valenciana comença la temporada batent rècord de visites  
 La web oficial de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana facv.es ha començat la nova temporada (1 de novembre) establint una nova rècord en el núvol, a l'aconseguir que seca de 35.000 internautes consultaren les seues pàgines d'informació el passat octubre, la millor xifra per a este mes en tot el seu camí, totalitzant més d'11 milions d'accessos en el que va d'any.
 
 174/13
Campionat del Món d'Atletes Veterans A.L. Porto Alegre (BRA) 16-27/10/13
 Tres atletes de la Comunitat Valenciana van prendre part en el Campionat del món de Veterans celebrat en Porte Alegre (Brasil) del 16 al 27 d'octubre. L'alacantí José Serna (CA Benacantil) va aconseguir dos places de finalista en marxa atlètica categoria M45, 4t en 20km (1h51:02) i 7m en 10km (54:25), Santiago Cano (Apol-Ana) en M60 va ser 9é en 800m (2:26.90) i 14é en 1500m (5:11.78), i el velocista gandià Luis Miguel Sabater (Independent) va aconseguir les semifinals en 100m M'on35 va ser 12é (11.70).

 Resultats C.Valenciana
 
  Web
  Resultats
 
Fi del termini de Renovació de llicències Federades FACV (31 d'octubre)  
 Demà dijous 31 d'octubre finalitzarà el termini per a la tramitació de la sol•licitud de renovació i canvi de club de les llicències federades. Esta temporada ha inclòs una important novetat per la qual s'han abreviat els tràmits.
 Recordem que la FACV ha inaugurat enguany una nova secció en el seu web on estarà disponible la descàrrega de totes les normatives, reglaments i impresos relacionats amb el tràmit de les llicències federades a la Comunitat Valenciana.

 Secció Llicències FACV (normatives i impresos)
 
El club Platges de Castelló aconseguix la Reial Orde del Merite Esportiu Madrid 29/10/13
 El club d'atletisme platges de Castelló ha ingressat en la Reial Orde del Merite Esportiu amb la categoria de Placa de Bronze, com a reconeixement a la brillant trajectòria esportiva que ha servit de forma decisiva a la projecció Nacional i Internacional de l'esport espanyol, distinció que ha sigut concedida hui en dia 29 d'octubre en l'acte celebrat en el Teatre Cofidis de Madrid i que ha sigut presidit per SAR la infanta la senyora Elena, i on han acudit les principals autoritats esportives del país, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, i la directora general d'Esports del CSE, Ana Muñoz.

 Més informació
 173/13
5 Campionats d'Espanya d'Atletisme es realitzaran a la Comunitat Valenciana  
 La Junta Directiva i la Comissió Delegada de la Federació Espanyola d'Atletisme en la seua reunió de dissabte passat (26 d'octubre) han tornat a triar a la Comunitat Valenciana com a seu de cinc Campionats d'Espanya en la temporada 2014 que donarà començament el pròxim 1 de novembre.

 Calendari provisional RFEA
 
 172/13
La Federació Valenciana convoca el curs de Jutge d'Atletisme 2013  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) ha convocat El Curs de Jutge d'Atletisme 2013 d'acord amb la normativa de la Federació Espanyola d'Atletisme, on es podrà obtindre la titulació de Jutge Autonòmic i/o Jutge RFEA Nivell I. Esta acció formativa té prevista desenrotllar-se en les localitats de Silla (València) i Vinaròs (Castelló), i també servirà perquè els jutges que ja disposen de llicència en vigor puguen accedir a la categoria RFEA Nivell 1.

 Més informació
 Inscripció online seu SILLA / VALÈNCIA
 Inscripció online seu VINARÒS
 Inscripció online Examen Ascens
 
 171/13
Silvia Fayos i August Zaballos renoven els seus títols en el Pentatló de Jutges Valencia-L.Puig 26/10/13
 Dissabte passat (26 d'octubre) va tindre lloc en l'estadi Luis Puig de València el tradicional Pentatló de Jutges de la Federació Valenciana d'Atletisme, on els àrbitres van canviar el crono per les sabatilles i el pantaló curt, per a disputar esta prova combinada on Silvia Fayos en categoria femenina i August Zaballos en masculina van renovar els seus títols de campions.
 
 
Curs de Jutge d'Atletisme 2013  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) té previst convocar en breu un Curs de jutge d'Atletisme d'acord amb la normativa de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme, on es podrà obtindre la titulació de jutge Autonòmic i/o jutge RFEA Nivell I. En esta acció formativa també podran inscriure's els jutges que ja disposen de llicència Autonòmica FACV en vigor i que vullguen accedir a la categoria RFEA Nivell I. Per a major informació continuar visitant la web de la FACV.
 170/13
Pentatló de Jutges d'Atletisme 2013 Valencia-L.Puig 26/10/13
 Dissabte que ve a partir de les 17 hores en la pistes de l'Estadi Luis Puig de València tindrà lloc el Pentatló de jutges d'Atletisme 2013, on els “àrbitres” canviaran el seu uniforme oficial i el crono, pel pantaló curt i la camiseta de competició. Una activitat que reunix anualment a este col·lectiu de la Federació Valenciana en les seues diferents categories (autonòmica, nacional, jutge àrbitre i jutge àrbitre nacional).
 
 
Les matrícules en les Escoles d'Atletisme FACV augmenten un 50%  
 Les Escoles d'Atletisme (FACV) continuen sumant alumnes, demostrant així la confiança i interés en esta activitat de formació que tradicionalment realitza la Delegació de València de la FACV, i que en el curs 2014 ha incrementat un 50% els seus inscrits.
 Com en els últims anys, la Federació mantindrà la matrícula oberta durant tot el calendari escolar per a permetre noves incorporacions en els diferents grups per edats entrenats per monitors titulats i especialitzats en docència esportiva en categories de promoció, podent-se realitzar els tràmits online en la plataforma de la Federació al llarg del curs escolar. Per a major informació, posar-se en contacte amb la Secretaria de les Escoles de la Delegació d'Atletisme de València (Tel. 96 385 95 08).

 INSCRIPCIÓ ONLINE
 Més información
 Grups, horaris i preus
  Web
 169/13
Campionat d'Espanya de 100km ruta Madrid 20/10/13
 Diumenge passat (20 d'octubre) l'atleta valencià Juan José Escobar del club Cafeteries William amb un temps de 8h19:51 va aconseguir penjar-se la medalla de bronze en el Campionat Absolut de 100 km, la prova més dura del calendari d'ultra fons de la Federació Espanyola d'Atletisme, el seu company de files Fermín Galván va aconseguir plaça de finalista al concloure octau amb un crono de 10h30:49.
 
 168/13
Final Campionat d'Espanya de Clubs Júnior Alcobendas 19/10/13
 Un any més el club Platges de Castelló ha renovat la seua corona de campió d'Espanya per equips júnior, la seua desena copa consecutiva i la desé tercera en tota la seua trajectòria, i en esta ocasió la victòria ha sigut doble a l'aconseguir també el títol en dones, on el València Terra i Mar ha pujat al tercer caixó del podi. El CA Benacantil, ha finalitzat sèptim en ambdós encontres. Les finals van tindre lloc dissabte passat (19 d'octubre) en les pistes del Poliesportiu Jose Caballero de la localitat madrilenya d'Alcobendas.

 Llistes d'eixides i resultats Hòmens
 Llistes d'eixides i resultats Dones
 Resultats complets (pdf)
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 
El Servici d'Esports de la UJI Castelló publica les taxes 2014 per a federats  
 El Servici d'Esports de la Universitat Jaume I de Castelló informa que ha implantat en este curs acadèmic 2013-2014 les noves taxes per a persones federades amb les que podran accedir a una de les zones d'ús lliure per 80 euros a l'any.
 Les persones amb llicència federada podran triar entre la zona de raquetes, instal•lacions a l'aire lliure, pavelló poliesportiu o piscina coberta per aproximadament 7 euros al mes.
 A més, totes estes persones interessades a accedir a totes les zones podran inscriure's en targeta esportiva (TD) per 200 euros a l'any, podent pagar-los en 10 mensualitats. D'esta manera tots els esportistes federats podran disfrutar de les instal•lacions del Servici d'Esports en el seu conjunt.
 Per a major informació dirigir-se al Servici d'Esports de la UJI (964 72 93 32).
 167/13
Campionat d'Espanya de 100km ruta Madrid 20/10/13
 La capital d'Espanya acollirà el diumenge (20 d'octubre) a les 7:30 hores l'últim Nacional de la temporada atlètica, es tracta del Campionat d'Espanya de 100k en ruta, que enguany comptarà amb la participació de dos atletes de la Comunitat Valenciana, Juan José Escobar i Fermín Galván, ambdós en les files del Cafeteries William. La prova discorrerà per un circuit de 10km en el barri de Vallecas i se celebrarà conjuntament amb la XXVII edició dels 100 Quilòmetres Pedestres Vila de Madrid.
 
 166/13
Notícies del Comité de jutges de la Comunitat Valenciana  
 Del 17 al 20 d'octubre tindran lloc a Londres els exàmens corresponents per a mantindre la categoria o adquirir l'estatus d'Oficial Tècnic Internacional (ITO) de la IAAF, els encarregats de supervisar que les normes i el reglament internacional s'apliquen correctament en les competicions de calendari IAAF. Quatre espanyols aspiren a eixe reconeixement en la capital londinenca, entre ells el jutge de la Comunitat Valenciana Jordi Roig.
 D'altra banda, este cap de setmana a Barcelona el jutge valencià Joaquín Guzmán participarà en la reunió de la Junta de Govern del Comité Nacional de jutges de la RFEA (CNJ), i el president del Comité Autonòmic de jutges de la FACV, José Martí, farà el propi en la reunió de presidents autonòmics del CNJ que se celebra en esta mateixa localitat.
 
 165/13
Final Campionat d'Espanya de Clubs Júnior Alcobendas 19/10/13
 Cinc equips de la Comunitat Valenciana, Platges de Castelló (hòmens i dones), València Terra i Mar (dones) i CA Benacantil (hòmens i dones) lluitaran pel títol de copa en el Campionat d'Espanya de Clubs Júnior a l'aire lliure que tindrà lloc dissabte que ve (19 d'octubre) en les pistes del Poliesportiu Jose Caballero d'Alcobendas (Madrid).
 El Platges -vigent campió d'Espanya hòmens- porta invicte nova temporades, sent el club que atresora nombre més gran de trofeus en categoria masculina (12), el Port -actual campió en dones- s'ha proclamat vencedor en dones quatre anys seguits (2009/2012).

 Llistes d'eixides i resultats Hòmens
 Llistes d'eixides i resultats Dones
 
  Web
  Inscripcions
 164/13
Final Campionat d'Espanya de Clubs Cadet Alcobendas 12/10/13
 Dissabte passat l'equip masculí del Platges de Castelló es va adjudicar el títol de campió d'Espanya en el Campionat de Clubs Cadet a l'aire lliure disputat en Alcobendas, el conjunt de la capital de ‘La Plana' va totalitzar 95 punts emportant-se la sèptima copa per als seus vitrines, sent el subcampionat per al Cova de Nerja amb 91p. En categoria femenina, els castellonencs van finalitzar sextes amb 77 punts, proclamant-se vencedor de l'encontre el A.D. Marathon amb 104p.

 Llistes d'eixides i resultats Hòmens
 Llistes d'eixides i resultats Dones
 Resultats complets (pdf)
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 
Llicències Federades FACV 2013/2014  
 A partir del 18 d'octubre els clubs amb llicència en vigor per a la nova temporada (que donarà començament el pròxim 1 de novembre) podran tramitar via web (extranet RFEA) la sol•licitud de llicències federades noves o renovades.
 La FACV inaugura una nova secció en el seu web on estarà disponible la descàrrega de totes les normatives, reglaments i impresos relacionats amb el tràmit de les llicències federades a la Comunitat Valenciana.
 Esta temporada la Llicència Autonòmica d'Atleta inaugura el seu format digital que podrà ser descarregat des del nou espai informatiu de llicències FACV.

 Secció Llicències FACV (normatives i impresos)
 163/13
Final Campionat d'Espanya de Clubs Cadet Alcobendas 12/10/13
 Dissabte que ve (12 d'octubre) els equips masculí i femení del Platges de Castelló es desplaçaran a la localitat madrilenya d'Alcobendas per a disputar la Final del Campionat d'Espanya de Clubs Cadet a l'aire lliure.
 En categoria masculina el conjunt castellonenc mesurarà les seues forces davant de Cova de Nerja-UMA, At.Intec-Zoiti, Simply-Scorpio 71, AA Catalunya, Unicaja Atletisme i A.D. Marathon. En femenina el Platges competirà amb A.D. Marathon, Unicaja Atletisme, Cova de Nerja-UMA, Txindoki A.T., CA Valladolid-U.Va, AD Gijón Atletisme i AA Catalunya.
 L'equip de la capital de ‘La Plana' atresora 9 copes de campió d'Espanya en els seus vitrines (6 en xics i 3 en xiques), sent 11 els títols aconseguits per clubs de la Comunitat Valenciana dels 16 que s'han posat en lliça des que la Federació Espanyola crearà este campionat en 2005.

 Llistes d'eixides i resultats Hòmens
 Llistes d'eixides i resultats Dones
 
  Web
  Inscripcions
 
Resolució d'Ajudes destinades a entitats que participen en els 31é Jocs Esportius C.V.  
 La Direcció General d'Esports ha publicat la resolució de data 3 d'octubre del 2013 per la que es resol la convocatòria de les ajudes destinades a entitats inscrites i que participen en el nivell d'iniciació al rendiment en els XXXI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, establint el procediment, documentació i data per a la justificació de les mateixes.

 Resolució DGD
 
Novetats en la Renovació de les llicències Federades 2013/14  
 A proposta de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), la Federació Espanyola ha inclòs una important novetat en les renovacions de les llicències federades per a la pròxima temporada, per la que s'abrevien els tràmits a clubs i federats. El Reglament de llicències (2013/14) establix únicament la necessitat l'obtenció d'un consentiment de renovació. Els col•lectius individuals, atletes independents, entrenadors, monitors i jutges, també disposaran d'un procediment abreviat amb este fi. La FACV adaptarà este sistema a les seues llicències autonòmiques.

 Llicències RFEA 2013/2014
 162/13
8 equips de la Comunitat Valenciana disputaran la Lliga 2014  
 La Federació Espanyola d'Atletisme ha publicat la llista de definitiva dels conjunts que participaran en la Lliga Nacional de Clubs 2014 en les seues màximes categories, en ella figuren huit equips de la Comunitat Valenciana, quatre en Divisió d'Honor i quatre en Primera Divisió.
 Divisió d'Honor
 València Terra i Mar (dones)
 Huracà Fent Camí (hòmens)
 Platges de Castelló (hòmens i dones)
 Primera Divisió
 C.A.Silla (dones)
 C.A.Torrent (dones)
 Joventut Atlètica Elx (dones)
 Decatló Kondy (hòmens)

 Més informació
 
 161/13
La temporada 2013 ha oferit 22 nous Rècords de la C.Valenciana  
 La temporada atlètica que està a punt de finalitzar (31 d'octubre) ha oferit una pluja de nous Rècords i Millors Marques de la Comunitat Valenciana. Un total de 22 rècords autonòmiques (13 en dones i 9 en hòmens) s'han batut fins al moment en les seues diverses categories i especialitats.
 De totes elles, més de la mitat (12) han caigut en terres valencianes, la resta (10) en les diverses competicions que es disputen de cap a cap del territori espanyol, i en els campionats oficials que tenen lloc en l'estranger.
 El club que atresora més rècords batuts durant l'any és el Platges de Castelló (10), seguit del València Terra i Mar (4) i del C.E.Colivenc (3).
 
 
Beques Esportives 2014 – Projecte FER  
 La Fundació Trinidad Alfonso ha convocat les Beques FER 2014 (Foment Esportistes amb Reptes), un projecte que recolza l'esforç d'atletes vinculats amb la Comunitat Valenciana, i que naix amb l'objectiu de reconéixer i recompensar l'esforç en l'esport, i més concretament l'esforç dedicat pels esportistes vinculats amb la Comunitat.
 S'establixen tres tipus de beques en funció del nivell de cada un dels esportistes, segons es tracte d'esportistes d'alt nivell (elit), amb perspectiva de futur (en potència) o en observació (viver).
 El termini per a presentar les sol•licituds serà del 27 de setembre al 31 de desembre del 2013, per a informació més detalla consultar la web del projecte.

 Bases de la convocatòria
 Formulari d'inscripció
 Més informació
  Web
 
Inaugurat el nou Curs d'Escoles d'Atletisme  
 Les Escoles d'Atletisme (FACV) milloren les xifres d'inscrits en el nou curs que donarà començament el dimarts 1 d'octubre i que disposarà de matricula oberta durant tot el calendari escolar. Jóvens alumnes de 4 a 18 anys d'edat es donaran cita en les pistes de l'Estadi del Túria per a practicar l'atletisme de la mà de monitors titulats. Per a una major informació, poden posar-se en contacte amb la Secretaria de les Escoles de la Delegació d'Atletisme de València (Tel. 96-3859508).

 INSCRIPCIONS ONLINE
 160/13
Copa d'Europa de Clubs Júnior Brno 21/09/13
 L'Atletisme Valencià continua collint èxits a Europa, el Platges de Castelló ha realitzat una gran actuació en la Copa d'Europa de Clubs Júnior disputada dissabte passat en la localitat txeca de Brno. L'equip masculí va pujar al tercer caixó del podi amb 95 punts, a tan sols un del subcampionat, mentres que el conjunt femení aconseguia la quarta posició, la millor classificació de la seua història.
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 159/13
V Campionat d'Espanya de 10km ruta (Absolut i Veterans) Ribadesella 21/09/13
 El cap de setmana ha oferit una nova medalla per a la Comunitat Valenciana, la fondista Marta Esteban que milita en les files del club C.Dental Seoane Pampín ha aconseguit el bronze en categoria absoluta amb temps de 34:29 en el Campionat d'Espanya d'Atletisme de 10km ruta celebrat dissabte passat en Ribadesella.
 
 158/13
Campionat Autonòmic Absolut de 10 km Ruta Pobla de Farnals 22/09/13
 Els atletes alacantins Yamilka González del Port d'Alacant amb un crono de 36:19 i Andrés Micó del New Balance Team amb 31:01, van renovar els seus ceptres de campions de la Comunitat Valenciana en 10 km ruta diumenge passat (22 de setembre) en la localitat valenciana de La Pobla de Farnals.
 En categoria femenina el podi de la Comunitat Valenciana ho van completar Raquel Landin del Piélagos Inelecma amb la medalla de plata (37:13) i Patricia Montalvo del C.A.Massamagrell amb el bronze (39:01); i en masculina, Jesús de la Fuente del C.A.Massamagrell va ser 2n (31:53) i Miguel Vázquez del S.D.Correcaminos 3r (33:18).
 
  Web
 157/13
V Campionat d'Espanya de 10km ruta (Absolut i Veterans) Ribadesella 21/09/13
 Cinc atletes de la Valenciana correran el Campionat d'Espanya de 10km en ruta en categoria absoluta i veterana el dissabte en Ribadesella, competició que complix el seu quint aniversari i que enguany congregarà a prop de 300 dels millors fondistes del panorama atlètic.

 Més informació
 
 156/13
Copa d'Europa de Clubs Júnior Brno 21/09/13
 El dissabte, l'atletisme de la Comunitat Valenciana té una nova cita continental en la localitat txeca de Brno amb motiu de la Copa d'Europa de Clubs Júnior a l'aire lliure, on estarà present el Platges de Castelló amb els seus dos equips.
 En la final masculina el Platges s'enfrontarà a l'AD Mass Ljubljana (SLO), SK SOG Nitra (SVK), ASK Slavia Praha (CZE), Nike Klaipeda (LTU), Shaftesburry Barnet Harriers (GBR), Tampereen Pyrinto (FIN) i Fenerbahce Spor Kulubu (TUR).
 En els trobats femenins lassos castellonencs tindran com a rivals al Fenerbahce Spor Kulubu (TUR), Nomme KJK (EST), AK Olymp Brno (CZE), Blackheath & Bromley Harriers (GBR), Amager AC (DEN), LG Erdgas Oberthurgau (SUI) i Atlètica Stud.CA.RI.RI (ITA).
 
  Web
  Inscripcions
 155/13
Campionat Autonòmic Absolut de 10 km Ruta Pobla de Farnals 22/09/13
 La Pobla de Farnals es vestirà de curt diumenge que ve (22 de setembre) amb motiu de la celebració del 5t Campionat de la Comunitat Valenciana 10 km en ruta, prova que es realitzarà conjuntament amb la segona edició del 10K d'esta localitat valenciana. La carrera donarà començament a les 10 hores i discorrerà per un circuit homologat amb eixida i meta en l'avinguda Neptú.
 
  Web
 
Jornada de Formació ”Esport i Prevenció” Santa Pola 26-27/9/13
 L'Ajuntament de Santa Pola ha programat per als pròxims dies 26 i 27 de setembre, en el Centre Cívic i Social, l'acció formativa “Esport i Prevenció”, amb l'objectiu de dotar de ferramentes pràctiques a tècnics i monitors esportius per a desenrotllar amb major eficàcia la seua labor, afavorint el desenrotllament positiu dels menors i adolescents amb què treballen i potenciant les activitats esportives com a estratègies preventives, impulsant projectes en esta àrea.
 Els interessats hauran d'omplir i enviar la fitxa d'inscripció abans del 25 de setembre al correu electrònic social17@santapola.es, per a qualsevol informació addicional poden telefonar al Tel. 966.692.781.

 Programa de jornada
 Fitxa d'inscripció (Word)
 
Eusebio Càceres, nominat al premi "Atleta Revelació Europeu 2013"  
 L'European Athletics ha nominat per a les votacions al premi "Atleta Europeu Revelació 2013" al saltador de la Comunitat Valenciana Eusebio Càceres (C.E.Colivenc). Eusebio, ha completat la millor temporada de la seua trajectòria esportiva, campió d'Europa sub'23 en Tampere amb el seu millor marca personal (8m 37cm), rècord absolut de la Comunitat Valenciana, tercera millor marca mundial de l'any i quart lloc en el Mundial de Moscou.

 Més informació
 Historial esportiu 2013
 
Tret d'eixida per a les Escoles d'Atletisme de la FACV 2013/14  
 A partir del 16 de setembre es donarà el tret d'eixida al curs 2013/14 de les Escoles d'Atletisme (FACV). Els alumnes matriculats en Promoció, Iniciació i Especialització podrà ser els primers a xafar les pistes de l'Estadi del Túria de València de la mà dels seus monitors en un horari adaptat fins a l'1 d'octubre (Primer torn: dilluns i dimecres de 17:45 a 19:15h / Segon torn: dimarts i dijous de 17:45 a 19:15h). A partir de l'1 d'octubre es regularitzarà l'horari i donarà començament també el camí esportiu per als grups d'Activitat Física de Base, Pre-esport i Adaptat.
 La Federació ha publicat el programa de l'activitat, on es podrà consultar una àmplia informació de la mateixa: calendaris, metodologia, materials, objectius, sessions, etc.
 La FACV celebrarà una reunió informativa amb els pares dijous que ve 26 de setembre a les 19 hores en la Sala de Premsa de la FEM.
 En cas de dubte o major informació, poden posar-se en contacte amb la Secretaria de les Escoles de la Delegació d'Atletisme de València (Tel. 96-3859508).

 Programa d'Activitats Escoles d'Atletisme
 Més informació i INSCRIPCIÓ ONLINE
 
15a Jornades sobre el present i futur de les categories menors Madrid-INEF 5-6/10/13
 La RFEA organitza les 15a Jornades sobre el Present i Futur de les Categories Menors en l'Atletisme que té com a temes principals “La formació atlètica dels jóvens” i “Atletisme i dona”. Les jornades se celebraran en l'aula Magna de l'INEF de Madrid els dies 5 i 6 d'octubre del 2013. En esta ocasió es convoca per primera vegada un concurs sobre la “Didàctica en l'Escola d'Atletisme”, la web de la RFEA publicarà el sistema per a enviar els treballs.

 Més informació
 Inscripció online
 Informació I Concurs Didàctica Escola Atletisme
  Web
 
Programa ‘Llums i Estreles 2013' Diputació d'Alacant  Alicante 
 Hui dilluns 2 de setembre, la Diputació Provincial d'Alacant ha publicat en el Butlletí Oficial de la Provincia núm. 166 la convocatòria del Programa “Llums i Estreles” corresponent a l'anualitat 2013. Este programa esportiu té com a finalitat col·laborar en els gastos que la formació i preparació esportiva exigix als esportistes d'elit, convertits en referent i model per a la joventut, afavorint el seu perfeccionament, amb vista a l'èxit d'un més alt nivell en un futur pròxim.

 BOP - Alacant núm. 166 (2013)
 Bases 
 Sol·licitud (Castellà)
 Sol·licitud (Valencià)
  Web
 154/13
Campionat d'Europa Júnior Rieti 18-21/07/13
 La 22a edició del Campionat d'Europa d'Atletisme Júnior que s'estava disputant en Riutu (Itàlia) ha tocat al seu fi, on la selecció espanyola ha finalitzat amb un balanç de 2 medalles i 15 places de finalista.
 Tres atletes de la Comunitat Valenciana han aconseguit les finals, Daniel Andujar (Platges de Castelló) en 800m va acariciar la medalla de bronze al finalitzar 4t'1:5014 -a tan sols 10 centèsimes del podi-, Fernando Ramos (Platges de Castelló) en el relleu 4x100 7m 40.89 i Ana Martí-Sagristà (Platges de Castelló) longitud 9a 6.00.

 Resultats atletes Comunitat Valenciana
 
  Web
  Resultats
  Álbum Fotos
 153/13
XII Festival Olímpic de la Joventut Europea Utrecht 17-21/07/13
 L'atleta de la Comunitat Valenciana Alejandro Kedar (Platges de Castelló) amb una marca de 14.73m ha aconseguit la medalla de bronze en triple bot en el XII Festival Olímpic de la Joventut Europea celebrat en la ciutat holandesa d'Utrecht. La seua companya d'equip i especialitat, Nuria García, va classificar 10a amb 11.46m.

 Resultats atletes Comunitat Valenciana
 
  Web
  Resultats
 152/13
Campionat d'Espanya Absolut A.L. Alcobendas 27-28/07/13
 La localitat madrilenya d'Alcobendas acollirà el 27 i 28 de juliol la 93a edició del Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme a l'aire lliure, on la Comunitat Valenciana estarà representada per una nòmina de 63 atletes, 35 hòmens i 28 dones (la quarta Federació amb nombre més gran d'inscrits), ampliant la seua presència en este Nacional que expedirà els passaports al Campionat del món que tindrà lloc a Moscou del 10 al 18 d'agost.
 La Federació Espanyola ha publicat la llista d'inscrits, on figuren en les primeres posicions 19 atletes de la Valenciana, i en els primers lloc del rànquing de participants se situen dos clubs de la Comunitat, el Platges de Castelló en segon lloc amb 61 atletes, i València Terra i Mar quart amb 32.
 Conjuntament amb la competició individual se celebrarà el Campionat Nacional de relleus (4x100 i 4x400) en categoria masculina i femenina, on es donaran cita huit equips de la Comunitat Valenciana. Tant en el relleu curt com en el llarg, en hòmens competiran, Platges de Castelló i Huracà Fent Camí, i en dones València Terra i Mar i Platges de Castelló.
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 
Àlbum de Cromos d'Atletisme (AENA)  
 L'Associació de l'Equip Nacional d'Atletisme llança el “Àlbum de Cromos d'atletisme” amb tots els atletes que participen en el pròxim Campionat d'Espanya Absolut d'Alcobendas els dies 27 i 28 de juliol del 2013. Per a major informació visitar la web del projecte. .

 Més informació
 
  Web
 151/13
Campionat d'Espanya Veterans A.L. Vitoria 12-14/07/13
 Pluja de medalles per a la Comunitat Valenciana en el XLVIII Campionat d'Espanya de Veterans a l'aire lliure celebrat el passat cap de setmana a Vitòria. La Valenciana aconseguix penjar-se un total de 33 joies (10 ors, 10 plates i 13 bronzes) i aconseguix 64 places de finalista en este nacional per a atletes majors de 35 anys. El medaller per clubs amb atletes de la Comunitat l'encapçala l'Huracà Fent Camí (6), seguit del València Terra i Mar (4), C.A.Baix Maestrat (3) i C.A.LA Ribera (3).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Horari
 150/13
Campionat Absolut Comunitat Valenciana Gandía 13/07/13
 Dissabte passat, Gandia va clausurar la 27a edició del Campionat Absolut d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, el medaller de la qual va ser liderat pel platges de Castelló amb 27 joies (11 ors, 6 plates i 10 bronzes), seguit del València Terra i Mar (13), Huracà Fent Camí (9) i C.C.El Garbí (9).
 L'Open Valencià que requeia per sexta ocasió en la capital de la comarca de la Safor va oferir millors marques de la temporada i sis mínimes al Campionat d'Espanya Absolut que se celebrarà en Alcobendas el 27 i 28 de juliol.
 Durant la competició es va fer entrega d'una placa commemorativa a l'atleta Aina Fornés Catalá que milita en el club d'atletime Diànium, en reconeixement al premi com a millor Esportista en Edat Escolar 2012 atorgat pel Consell Superior d'Esports.

 Resultats complets
 Medallistes Comunitat Valenciana
 
  Horari
 149/13
VIII Campionat del Món Juvenil Donetsk 10-14/07/13
 La ciutat de Donetsk (Ucraïna) ha abaixat el teló de l'octava edició del Campionat del Món Juvenil d'atletisme que s'ha celebrat del 10 al 14 de juliol. L'atleta alacantí Carlos Sánchez (C.E.Colivenc) va classificar 16é en la final d'octathlon amb un total de 5831 punts, batent el Rècord juvenil de la Comunitat Valenciana que el mateix posseïa (5781p) des de juny d'enguany. Carlos, va realitzar la nova rècord amb els següent parcials, 100m (11.57 -1.7), llargada (6.89 +1.6), pes 5kg (14.05), 400m (51.89), 110mt (14.21 -0.4), alçada (1.84), javelina (43.62) i 1000m (2:52.44).

 Resultats atletes Comunitat Valenciana
 
  Web
  Resultats
 148/13
Jocs Mundials Universitaris d'Estiu (Universiada) Kazan 6-12/07/13
 L'atletisme ha conclòs en els XXVII Jocs Mundials Universitaris d'estiu (Universiada) que s'estan celebrant en la ciutat russa de Kazan i que tocaran al seu fi el pròxim 17 de juliol. L'atleta alacantina Mª del Mar Jover (València Terra i Mar) ha aconseguit la sexta plaça en la final de salt de longitud (6.32) i el valencià Miguel A. Sancho (Platges de Castelló) el 11é lloc en salt d'alçada (2.15).

 Resultats atletes Comunitat Valenciana
 
  Web
  Resultats
 147/13
Campionat d'Europa d'Atletisme Sub'23 Tampere 11-14/07/13
 Dos medalles per a la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Europa Sub'23 celebrat de l'11 al 14 de juliol en la ciutat finlandesa de Tampere. Les joies van ser per a Eusebio Càceres (C.E.Colivenc), or en salt de llargada (8.37 +1.1) establint un nou rècord del campionat i rècord absoluta de la Comunitat Valenciana (l'anterior 8.27 estava en el seu poder des de juliol del 2010), Eusebio també va aconseguir el bronze en el relleu 4x100 (38.87), polvoritzant la millor marca nacional que estava en poder del conjunt espanyol des de 1999, la quinta millor marca de tots els temps; la Comunitat també va aconseguir una plaça de finalista (classificat entre els 8 primers) amb l'actuació de Pablo Torrijos (Platges de Castelló) 8u en triple salt (16.06).

 Resultats atletes Comunitat Valenciana
 
  Web
  Resultats
  Álbum Fotos
 146/13
Campionat d'Europa Júnior Rieti 18-21/07/13
 Sis atletes de la Comunitat Valenciana (5 hòmens i 1 dona) competiran en el Campionat d'Europa Júnior que se celebra en la ciutat italiana de Riutu del 18 al 21 de juliol. En categoria masculina participaren, 800m Daniel Andujar (Platges de Castelló), perxa Javier Alcàsser (Platges de Castelló), longitud i 4x100 Fernando Ramos (Platges de Castelló), longitud Juan Soto (CA Benacantil), triple Marcos Ruiz (Platges de Castelló); i en femenina, longitud Ana Martí-Sagristà (Platges de Castelló).
 
  Web
 145/13
Campionat Absolut Comunitat Valenciana Gandía 13/07/13
 La pista d'atletisme del poliesportiu de Gandia acollirà dissabte que ve 13 de juliol la 27a edició del Campionat Absolut de la Comunitat Valenciana, la competició més important del calendari federat a l'aire lliure, que recau per sexta ocasió en la capital de la comarca de la Safor (1987, 1990, 1993, 1998 i 2005). L'Open Valencià estarà organitzat pel C.C.El Garbí i donarà començament a les 16:30 hores amb el llançament de disc masculí i finalitzarà a les 22:25 amb el 10 km marxa i llançament de martell femení.
 La prova comptarà amb una nòmina pròxima als 400 participants, i serà l'última oportunitat per a aconseguir les mínimes de participació al Campionat d'Espanya Absolut que se celebrarà en Alcobendas el 27 i 28 de juliol. Els cinc clubs amb nombre més gran d'inscrits són el CA.Platges de Castelló (77), C.C.El Garbí (40), CA.Torrent (39), València Terra i Mar (29) i Decatló Kondy (28).

 Horari de Cambra de Cridades
 
  Horari
 144/13
Campionat d'Espanya Veterans A.L. Vitoria 12-14/07/13
 Una expedició de més d'un centenar d'atletes veterans de la Comunitat Valenciana, viatgen este cap de setmana a Vitòria per a competir del 12 al 14 de juliol en el XLVIII Campionat d'Espanya de la seua categoria. La Valenciana se situa en la sèptima posició del rànquing de participants en este nacional que reunirà en la capital alabesa a més d'un miler d'esportistes majors de 35 anys en la lluita per les medalles. Els clubs de la Comunitat amb nombre més gran d'inscrits són l'Huracà Fent Camí (23), València Terra i Mar (10) i S.D.Correcaminos (10).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Horari
 143/13
Campionat d'Espanya Cadet A.L. Granollers 6-7/07/13
 La Comunitat Valenciana puja al podi del Campionat d'Espanya d'Atletisme Cadet celebrat el passat cap de setmana en la localitat catalana de Granollers. Els atletes de la Valenciana es van penjar 15 joies (4 ors, 5 plates i 6 bronzes) totalitzant 184 punts en la taula de finalistes per comunitats, a tan sols 3 del subcampionat d'Espanya. En el top'10 del rànquing per equips de la competició figuren dos clubs de la Comunitat, en el primer lloc el CA.Platges de Castelló (89p) i en octau el CA.Benacantil (32p).
 L'atleta alacantina Andrea Verdú que vist els colors del CA.Sant Vicent va establir el diumenge una nova Rècord Autonòmica en 300m'al parar el crono en 39.84, millorant l'anterior registre (40.11) que ella mateixa posseïa des de maig d'enguany.
 En el Nacional de relleu curt (4x100) el CA.Platges de Castelló es va proclamar campió d'Espanya en categoria masculina (45.60) amb l'equip format pels atletes de la Comunitat, Pablo Llop, Marc Carbó, Fernando Jarcau i Antoni Company; i en la categoria femenina el València Terra i Mar va aconseguir el bronze (49.49).

 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets
 
 142/13
Campionat d'Espanya Júnior A.L. – Castelló’2013 Castellón 6-7/07/13
 La Comunitat Valenciana es proclama Subcampiona d'Espanya en el 60é Campionat Júnior a l'aire lliure celebrat el passat cap de setmana (6 i 7 de juliol) en les pistes de la Universitat Jaume I de Castelló. La FACV es va alçar al segon lloc amb 166,5 punts i 13 medalles (3 ors, 4 plates i 6 bronzes), mentres l'estadística per clubs va ser liderada pel Platges de Castelló amb 140 punts, on entre els 15 millors clubs d'Espanya del campionat figuren, CC El Garbí 9é (25p), CA.Benacantil 12é (22p) i València Terra i Mar 13é (20,5p).
 La llançadora del València Terra i Mar Estefanía López, que entrena a les ordes de Martina de la Puente, va establir el dissabte un doble Rècord de la Comunitat Valenciana (absolut i júnior) al desplaçar la javelina fins als 46m'i 92cm, millorant l'anterior rècord que ella mateixa posseïa (45m19cm) des de maig d'enguany.
 Conjuntament amb l'individual es va celebrar el Campionat d'Espanya per relleus 4x100 on els clubs de la Comunitat Valenciana van pujar al màxim alt en tres ocasions, el C.A.Torrent es va proclamar campió d'Espanya en categoria masculina (42.50) amb l'equip format pels valencians, Joaquin Prieto, Jorge Mortes, Luis Cebrian i Javier Fons, la presència en el podi es va completar amb el tercer lloc del C.A.Silla (43.50); mentres en la categoria femenina el Platges de Castelló va aconseguir el subcampionat (48.29).

 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets
 
 141/13
L'Atletisme de la Comunitat Valenciana rendix homenatge a José Prades Castellón 07/07/13
 Este diumenge (7 de juliol) durant la celebració del Campionat d'Espanya Júnior en les pistes universitàries de Castelló, la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana rendirà homenatge al castellonenc José Prades García, esportista, directiu, i en l'etapa més recent jutge de la província de Castelló, una funció que realitza fins a la data.
 En el currículum esportiu de José Prades figura el seu primer títol en atletisme en 1959 al proclamar-se campió provincial juvenil de camp a través, a nivell directiu va exercir el càrrec de president de la Federació Provincial des de 1979 fins a 1986, amb l'obtenció d'importants èxits esportius per a la província, posteriorment (1990-1997) va presidir la Unió Atlètic Castellonenc.
 Prades, en 2007 va ser guardonat per l'Associació de la Premsa Esportiva de Castelló, com ‘Millor Arbitre' en la XI Gala Provincial de l'Esport.

 Curriculum José Prades
 
 140/13
Campionat d'Europa d'Atletisme Sub'23 Tampere 11-14/07/13
 Set atletes de la Comunitat Valenciana (5 hòmens i 2 dones) han sigut seleccionats per la Federació Espanyola d'Atletisme per a integrar-se en l'equip nacional que competisca en el campionat d'Europa Sub'23 que es realitzarà en Tampere (Finlàndia) de l'11 al 14 de juliol.
 En categoria masculina participaren, Alejandro Noguera (Simply-Scorpio 71) pes, Eusebio Càceres (C.E.Colivenc) longitud i relleu 4x100, Manel Miralles (Platges de Castelló) perxa, Vicente Docavo (Platges de Castelló) i Pablo Torrijos (platges de Castelló) triple; i en femenina, Cristina Juan (Decatló Kondy) 1500m'i Cristina Ferrando (Platges de Castelló) alçada.
 Entre els oficials d'equip també hi haurà presència de la Comunitat Valenciana, Claudio Veneziano i Antonio Lora formaran part del cos tècnic de l'expedició espanyola.

 Selecció Espanyola
 Informació AEA
 
  Web
 139/13
Campionat d'Espanya Cadet A.L. Granollers 6-7/07/13
 La Comunitat Valenciana comptarà amb 94 inscripcions (53 en categoria masculina i 41 en femenina) en el Campionat d'Espanya Cadet que se celebrarà el pròxim cap de setmana en la localitat catalana de Granollers. La Valenciana serà la segona comunitat amb major presència en este Nacional que reunirà a més de 700 jóvens esportistes de 14 i 15 anys d'edat.
 Conjuntament amb el campionat individual tindrà lloc el Nacional per relleus 4x100, on participaran tres equips de la Comunitat Valenciana, València Terra i Mar i C.A.Sant Vicent en categoria femenina, i Platges de Castelló en masculina.

 Llistes d'eixides i resultats
 
 138/13
Campionat d'Espanya Júnior A.L. – Castelló’2013 Castellón 6-7/07/13
 La Comunitat Valenciana tornarà a ser l'epicentre de l'atletisme espanyol el pròxim cap de setmana (6 i 7 de juliol) amb motiu de la celebració a Castelló del Campionat d'Espanya Júnior a l'aire lliure, que en 2013 complix el seu 60é aniversari i que al llarg de la seua història ha recaigut en quatre ocasions en terres castellonenques (1988, 1995, 2007 i 2010), si bé esta edició es realitzarà per primera vegada en les pistes de la Universitat Jaume I.
 L'atletisme valencià comptarà amb una àmplia presència en este nacional amb un total de 90 inscrits (54 hòmens i 36 dones) que botaran a les pistes a la caça dels títols de campions d'Espanya, la Valenciana serà la segona comunitat amb major participació, amb 21 atletes situats en les primeres posicions del rànquing de marques de la competició.
 La capital de ‘la Plana' també atorgarà les medalles del relleu curt (4x100), al realitzar-se conjuntament el Nacional per clubs d'esta especialitat, on competiran 7 equips de la Federació Valenciana, Platges de Castelló (hòmens i dones), C.A.Benacantil (hòmens i dones), C.A.Silla (hòmens), València Terra i Mar (dones) i C.A.Torrent (dones).

 Pista d'Atletisme Universitat Jaume I
 Llistes d'eixides i resultats
 
  Horari
 137/13
La web de la FACV establix un nou rècord  
 La web oficial de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana facv.es, ha sigut premiada novament amb la confiança dels aficionats a l'atletisme, a l'establir una nova rècord amb més de 335.000 visites en el primer semestre de l'any, la xifra més alta de tota la seua història, un dada que suposa un increment del 29% respecte al 2012, totalitzant prop de 9 milions d'accessos en el que va d'any.
 El lloc web de la FACV va veure la llum al maig del 2000 amb 7.600 visites i temporada rere temporada ha anat batent rècords, fins a ser visitat anualment per internautes de més 100 països a la recerca de l'actualitat de l'atletisme valencià des de les pàgines digitals de facv.es.
 
 
Programa de Formació Permanent DGD 2013  
 La Direcció General de l'Esport ha publicat el Programa de Formació Permanent 2013 dirigit a entrenadors i tècnics esportius, i on podrà participar qualsevol persona que s'inscriga en la corresponent jornada o activitat presentant el corresponent formulari de sol•licitud dins del termini d'inscripció obert per a cada una d'elles.

 Més informació
 136/13
Campionat d'Espanya Promesa A.L. Mataró 29-30/06/13
 La Comunitat Valenciana es proclama Subcampiona d'Espanya en el Campionat Promesa a l'aire lliure celebrat el passat cap de setmana a Mataró. La Valenciana s'alça al segon lloc del medaller amb 17 joies (6 ors, 5 plates i 6 bronzes) millorant la seua classificació del passat any. La taula de finalistes per clubs és liderada pel Platges de Castelló amb 153 punts i un total de 19 metalls.
 Conjuntament amb l'individual es va celebrar el Campionat d'Espanya per relleus 4x100 on Platges de Castelló va aconseguir el bronze en categoria masculina amb un temps de 42.01.

 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets
 
  Horari
 135/13
Jocs del Mediterrani 2013 Mersin 26-29/06/13
 Els Jocs del Mediterrani que es disputaven en la localitat turca de Mersin van tocar al seu fi el passat 29 de juny, on l'atleta de la Comunitat Valenciana José Emilio Bellido (platges de Castelló) va finalitzar sext en triple bot amb una marca de 15m 87cm, i Espanya va tancar la seua actuació amb 8 metalls en el medaller (1 or, 5 plates i 2 bronzes).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Resultats
 134/13
Copa d'Europa de Proves Combinades Nottwil 29-30/06/13
 L'alacantí Jorge Ureña (C.E.Colivenc) ha classificat en 13a posició en la Copa d'Europa de Proves Combinades celebrada els passats 29 i 30 de juny en Nottwil (Suïssa). Ureña aconseguix el seu millor marca de la temporada amb un total de 7209 punts amb els següents parcials, 100m (11.32 -0.9), Llargada (7.07 +0.8), Pes (12.00), Alçada (1.98), 400m (50.37), 110mt (14.50 +0.8), Disc (23.96), Perxa (4.40), Javelina (55.29) i 1500m (4:30.20).
 
  Web
  Resultats
 133/13
VII Campionat d'Espanya de Clubs d'atletes Veterans Tres Cantos 29/06/13
 El club Huracà Fent Camí es va proclamar dissabte passat (29 de juny) campió d'Espanya en primera divisió masculina del Campionat de Clubs per a atletes veterans celebrat en Tres Cants (Madrid). Els de Mislata es van imposar amb un total de 111 punts, seguit de l'AA Moratalaz amb 101. En esta mateixa seu es va celebrar l'encontre de segona divisió on el Catarroja UE va ser quint amb 78 punts.

 Llistes d'eixides i resultats 1a Divisió
 Llistes d'eixides i resultats 2a Divisió
 Resultats complets
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 132/13
VIII Campionat del Món Juvenil Donetsk 10-14/07/13
 La ciutat de Donetsk (Ucraïna) acollirà del 10 al 14 de juliol l'octava edició del Campionat del món Juvenil. La Federació Espanyola ha seleccionat set atletes de la Comunitat Valenciana (cinc xics i dos xiques) per a formar part del conjunt nacional.
 En categoria femenina competiran, Fatima Diame (València Terra i Mar) en longitud i Paula Ferrandiz (C.A.Benacantil) en pes; en masculina, Carlos Sánchez (C.E.Colivenc) en octathlon, Daniel Mazon (Platges de Castelló) en 200m'i relleu, Axel Vives (Platges de Castelló) en 800m, Adrián Sobrino (Platges de Castelló) i Juan Ignacio López (Platges de Castelló) en alçada.

 Selecció Espanyola
 
  Web
 131/13
Campionat Júnior Comunitat Valenciana Valencia-Turia 29/06/13
 L'Estadi Túria de València acollirà este dissabte (29 de juny) a la vesprada l'Open Júnior d'atletisme de la Comunitat Valenciana, on es donaran cita més de 500 atletes nascuts en 1994 i 95 a la recerca dels títols de campions autonòmics i de les mínimes de participació al Campionat d'Espanya Júnior que se celebra el 6 i 7 de juliol en les pistes de la Universitat Jaume I de Castelló.
 
  Horari
 130/13
XII Festival Olímpic de la Joventut Europea Utrecht 17-21/07/13
 Dos triplistes de la Comunitat Valenciana, Nuria García i Alejandro Kedar, ambdós en les files del Platges de Castelló han sigut seleccionats per la Federació Espanyola d'Atletisme per a formar part de l'equip nacional que competisca en el XII Festival Olímpic de la Joventut Europea que se celebrarà del 17 al 21 de juliol en la ciutat holandesa d'Utrecht.

 Selecció Espanyola
 
  Web
  Resultats
 
Manuel Cortes, membre de la Comissió d'Atletes Veterans RFEA  
 L'atleta de Sueca, Manuel Cortes, formarà part de la Comissió d'Atletes Veterans de la Federació Espanyola d'Atletisme. La Comunitat Valenciana estarà representada en esta comissió de 10 membres que regix els destins de l'atletisme en esta categoria per a esportistes majors de 35 anys.
 129/13
Campionat d'Espanya Promesa A.L. Mataró 29-30/06/13
 Este cap de setmana (29 i 30 de juny) en la localitat catalana de Mataró tindrà lloc el Campionat d'Espanya d'atletisme promesa a l'aire lliure, on la Comunitat Valenciana compta amb un total de 47 inscrits (25 hòmens i 22 dones), millorant les xifres de la passada edició. Conjuntament amb la competició individual se celebrarà el campionat de relleu curt (4x100) per clubs, on participaran en categoria femenina Platges de Castelló i CA Benacantil, i en masculina Huracà Fent Camí i Platges de Castelló.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Horari
 
Ct.Autonòmic Individual Júnior + Control A.L. (Canvi de seu i horari)  
 Per motius aliens a la Delegació d'Alacant i a la FACV, la competició es trasllada a les pistes de l'Estadi Túria de València. Per este motiu, el període d'inscripcions al campionat s'amplia fins a les 12 hores del dimecres 26 de juny. Lamentem les molèsties ocasionades.

 Reglament i hoarri
 INSCRIPCIONS ATLETES EXTRANET
 128/13
VII Campionat d'Espanya de Clubs d'atletes Veterans Tres Cantos 29/06/13
 Este dissabte (29 de juny) es disputarà el VII Campionat Espanya de Clubs per a atletes veterans en la ciutat madrilenya de Tres Cants, competició que es disputarà en hòmens en dos divisions (primera i segona), i en un únic grup en dones.
 La Comunitat Valenciana comptarà amb la participació de dos clubs en categoria masculina, Huracà Fent Camí que acudix a esta cita nacional amb la tercera millor puntuació del quadre resum de primera divisió (1.394,45 punts) i el Catarroja U.E. que competirà en l'encontre de segona (1.237,15 punts).

 Més informació RFEA
 
  Web
  Inscripcions
 
Calendari Provisional Temporada 2013/2014  
 Es troba disponible en la web FACV la programació provisional corresponent a la temporada 2013/2014 que donarà començament el pròxim 1 de novembre. L'agenda atlètica inclou competicions internacionals, nacionals i autonòmiques, i s'anirà completant amb les activitats provincials i municipals en les seues diverses modalitats de pista coberta, aire lliure, camp a través, marxa i ruta.

 Calendari Provisional FACV 2013/2014
 
 
Campionat d'Espanya Júnior A.L. – Castelló’2013 Castellón 6-7/07/13
 L'organització ultima els preparatius de cara al 60é Campionat d'Espanya Júnior d'atletisme en pista que se celebrarà el 6 i 7 de juliol en les instal•lacions de la Universitat Jaume I de Castelló. Un nacional que al llarg de la seua història ha recaigut en quatre ocasions en terres castellonenques (1988, 1995, 2007 i 2010).

 Pista d'Atletisme Universitat Jaume I
 127/13
Campionat d'Europa per Seleccions Gateshead 22-23/06/13
 Espanya ha finalitzat en octava posició amb 251 punts en el Campionat d'Europa de Seleccions disputat el passat cap de setmana en Gateshead (Gran Bretanya), aconseguint mantindre's entre els grans països del vell continent. L'actuació valenciana en esta cita europea ha anat a càrrec de Mª del Mar Jover (València Terra i Mar) en salt de llargada 8a (6.14), Vicente Docavo (Platges de Castelló) en triple salt 8u (15.82) i Miguel Angel Sancho (Platges de Castelló) en salt d'alçada 9é (2.15).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
 126/13
Campionat d'Espanya Juvenil aire lliure Durango 22-23/06/13
 La Comunitat Valenciana es proclama Subcampiona d'Espanya en el Campionat Juvenil a l'aire lliure celebrat el passat cap de setmana (22 i 23 de juny) en la localitat biscaïna de Durango. La Comunitat se situa segona en el medaller amb un total 21 metalls (8 ors, 5 plates i 8 bronzes) millorant la seua xifres del passat any.
 En la taula de finalistes per clubs el Platges de Castelló lidera la llista amb 109 punts, i entre els 20 primers equips classificats figuren el CA Benacantil 9é (33p) i el València Terra i Mar 13é (26,5p).
 Este Nacional ha oferit cinc noves rècords autonòmiques, Carlos Sánchez (C.E.Colivenc) en octathlon 5781 punts, Nuria García (Platges de Castelló) en triple salt 12.23, Paula Ferrandiz (CA Benacantil) en llançament de pes 14.80 i disc 40.89, i Paula Escrig (Platges de Castelló) en heptathlon 4745p.
 Dos clubs de la Comunitat Valenciana s'han imposat en el Campionat d'Espanya per relleus 4x100 celebrat conjuntament amb el nacional individual, en categoria femenina el València Terra i Mar (48.14) i en masculina el Platges de Castelló (43.56).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
 125/13
Copa d'Europa de Proves Combinades Nottwil 29-30/06/13
 L'atleta alacantí Jorge Ureña (C.E.Colivenc) formarà part de la selecció espanyola que participarà en la Copa d'Europa de Proves Combinades que se celebrarà el 29 i 30 de juny en Nottwil (Suïssa). Entre els oficials d'equip figuren dos tècnics de la Comunitat Valenciana, Manoli Alonso com a responsable de l'equip femení i José A. Ureña del masculí.

 Selecció Espanyola
 
  Web
 
Espai web Escoles d'Atletisme de clubs federats - FACV  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) ha estrenat un nou espai informatiu per a col•laborar en una major difusió de les escoles dels clubs d'atletisme amb llicència federada en vigor per la Comunitat Valenciana.
 Un llistat que estarà en contínua actualització i on els clubs interessats es podran incorporar fent arribar a la FACV la seua sol•licitud per mitjà del corresponent (annex 1).

 Annex 1: Imprés de sol·licitud
  Escoles d'Atletisme Comunitat Valenciana
 
 124/13
Campionat d'Espanya de Veterans de 100km Santander 22/06/13
 La Comunitat Valenciana amb un total de 6 atletes veterans lidera el rànquing d'inscrits en una de les proves més exigents del calendari de ruta de la Federació Espanyola d'Atletisme, el Campionat de 100km que es disputarà a Santander dissabte que ve (22 de juny) on el Cafeteries William és el club valencià amb nombre més gran d'atletes participants.
 
  Web
  Inscripcions
 123/13
Campionat d'Espanya de Carrera de Muntanya (Absolut i Veterans) El Paso 23/06/13
 L'atleta de la Comunitat Valenciana Diego Camacho (categoria veterana) que vist els colors del club Condado Haza-C.Circulo es desplaçarà al municipi d'El Pas en l'illa de la Palma per a competir en el IX Campionat d'Espanya de Carrera de Muntanya que tindrà lloc el diumenge 23 de juny i on es donaran cita els millors especialistes d'esta dura disciplina. El traçat del circuit (12km per a hòmens i 8km per a dones) transcorrerà per una zona volcànica i de pi canari, i tindrà la meta en el Refugi del Pilar.

 Més informació
 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Inscripcions
 122/13
Campionat d'Espanya Juvenil aire lliure Durango 22-23/06/13
 La Comunitat Valenciana comptarà amb 92 inscrits (51 dones i 41 hòmens) en el Campionat d'Espanya Juvenil a l'aire lliure que es disputarà este cap de setmana (22 i 23 de juny) en les pistes de Landako (Durango). La Comunitat se situa en la tercera posició del rànquing de participants en este nacional que reunirà atletes nascuts en 1996 i 1997 (16 i 17 anys d'edat) a la recerca dels títols de campions d'Espanya i de les marques mínimes de participació en el Mundial Juvenil que se celebra en Donetz (Ucraïna) del 10 al 14 de juliol.
 Conjuntament amb l'individual juvenil se celebra el campionat de relleus per clubs 4x100 de la categoria, on competiran el València Terra i Mar en dones i Platges de Castelló en hòmens.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 
Espais fotogràfics FACV – Ct.Espanya de Federacions A.L. Avilés 15/06/13
 Es troba disponible un ampli reportatge (cortesia de Kike Moret) amb més de 160 fotografies del Campionat d'Espanya de federacions a l'aire lliure celebrat dissabte passat (15 de juny) en la localitat asturiana d'Avilés.

 ALBUM DE FOTOS (+160 fotos)
 121/13
Campionat d'Europa per Equips Gateshead 22-23/06/13
 La Federació Espanyola d'Atletisme ha publicat la llista de seleccionats per al Campionat d'Europa per equips que es disputarà el 22 i 23 de juny en Gateshead (Gran Bretanya), entre els que figuren quatre atletes de la Comunitat Valenciana, 1 dona i 3 hòmens. En salt de llargada Mª del Mar Jover del València Terra i Mar (6,56) i Eusebio Càceres del C.E.Colivenc (8.22), en salt d'alçada Miguel Angel Sancho (2.25) i en triple Vicente Docavo (16.71), ambdós del Platges de Castelló. Entre els oficials d'equip també hi haurà presència de la Comunitat, el jutge alacantí Julián Moya figura com a integrant del conjunt nacional, en una de les cites més importants del vell continent.

 Selecció Espanyola
 Més informació RFEA
 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 120/13
Campionat d'Espanya per federacions aire lliure Avilés 15/06/13
 Deu millors marques de la temporada i quatre podis per a la selecció de la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Espanya per federacions celebrat dissabte passat (15 de juny) en la localitat asturiana d'Avilés, on la Comunitat va classificar en sèptima posició (409,5p) en la puntuació conjunta per equips (hòmens i dones).
 Els podis per a la Comunitat van ser a càrrec de Javier Alcàsser 2n en perxa (4.80), Cristina Ferrando 2a en alçada (1.79), Juan Vicente Mampel 3r martell (62.18) i Daniel Mazon 3r en 200m (21.90).

 Llistes d'eixides i resultats
 Vídeo resum
 ALBUM DE FOTOS (Cortesia Kike Moret)
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 119/13
Campionat d'Espanya per federacions aire lliure Avilés 15/06/13
 La Comunitat Valenciana participarà este dissabte (15 de juny) en el Campionat d'Espanya per federacions que tindrà lloc en Avilés i que per tercer any consecutiu es desenrotllarà amb el sistema de puntuació conjunta (hòmens i dones). L'expedició valenciana està formada per 46 atletes, i els clubs amb major presència són el platges de Castelló (11), València Terra i Mar (5) i Huracà Fent Camí (4).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Inscripcions
 
Espai web Escoles d'Atletisme de Clubs federats FACV  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) té previst inaugurar un nou espai informatiu per a col•laborar en una major difusió de les escoles dels clubs d'atletisme amb llicència federada en vigor per la Comunitat Valenciana. Per a això, els clubs interessats hauran de fer arribar a la FACV la seua sol•licitud per mitjà de l'annex 1, on hauran d'indicar l'enllaç a la pàgina web on s'alberga la informació referent a la mateixa.

 Annex 1: Imprés de sol·licitud
 118/13
Campionat Autonòmic Cadet JECV Torrent 15/06/13
 Les pistes d'atletisme de la Ciutat de l'Esport de Torrent acolliran dissabte que ve 15 de juny el Campionat Autonòmic Cadet dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, prova organitzada pel C.A.Torrent que donarà començament a les 16 hores i que comptarà amb una nòmina pròxima als 600 inscrits, jóvens esportistes de 14 i 15 anys que competiran per les medalles autonòmiques de les especialitats a l'aire lliure.
 
  Horari
 117/13
Jocs Mundials Universitaris d'Estiu (Universiada) Kazan 6-17/07/13
 L'atleta alacantina Mª del Mar Jover (València Terra i Mar) en salt de longitud i el valencià Miguel A. Sancho (Platges de Castelló) en salt d'alçada, han sigut seleccionats per la Federació Espanyola d'Atletisme per a formar part de l'equip nacional que competisca en els XXVII Jocs Mundials Universitaris d'Estiu (Universiada) que tindran lloc en la ciutat russa de Kazan del 6 al 17 de juliol.

 Selecció Espanyola
 
  Web
 116/13
Jocs del Mediterrani 2013 Mersin 26-29/06/13
 Dos atletes de la Comunitat Valenciana, José Emilio Bellido (Platges de Castelló) en triple bot i Concepció Montaner (C.A.l'Eliana) en salt de longitud, formaran part de l'equip nacional que competisca en els Jocs del Mediterrani que se celebraran del 26 al 29 de juny en la localitat turca de Mersin. Entre els oficials d'equip també hi haurà presència de la Comunitat, Jose Antonio Redolat i Claudio Veneziano figuren com a tècnics de la selecció espanyola.

 Selecció Espanyola
 
  Web
  Resultats
 
Llista Parcial d'Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana 2013  
 En el DOCV núm. 7042 (10/06/2013) la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat la Resolució de 31 de maig del 2013, de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, per la que s'elabora la Llista Parcial d'Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana de l'any 2013.

 DOCV n.7042 (10/06/13)
 Mes informació
 115/13
València Terra i Mar (dones) i Platges de Castelló (hòmens), campions d'Espanya  8-9/06/13
 Dos clubs de la Comunitat Valenciana, València Terra i Mar (dones) i Platges de Castelló (hòmens) van revalidar els seus títols de lliga dissabte passat a Saragossa. En Divisió d'Honor, el Terra i Mar es va imposar amb 147 punts al FC Barcelona amb 112, les valencianes van aconseguir 14 victòries, l'actuació de la Comunitat es va completar amb el Quart lloc del platges amb 87p. L'equip masculí del platges va totalitzar 145 punts seguit del FC Barcelona amb 137, els castellonencs van ser primers en 13 proves del calendari, l'Huracà Fent Camí va finalitzar sèptim amb 69p. En les encontres per la permanència en la màxima categoria, el club alacantí CA Benacantil concloc sèptim en hòmens (83p) i en dones (71p).
 L'Estadi Túria de València va ser l'escenari de l'encontre per la permanència en 1a Divisió femenina, on el CA Silla (amfitrió de l'encontre) va classificar segon (87p), el Joventut Atlètica d'Elx quart (79p) i el Decathlon Kondy sèptim (65p). En la permanència categoria masculina, el Decathlon Kondy es va imposar en la seua trobada (88,5p).
 En la jornada disputada el diumenge pel títol femení en segona divisió el CA Torrent va finalitzar quart (89,5p) i el CC El Garbí sèptim (80p).

 Resultats Divisió d'Honor
 Resultats Primera Divisió
 Resultats Segona Divisió
 Més informació
 
  Web
 114/13
12 equips de la Com.Valenciana en l'última jornada de Lliga  8-9/06/13
 L'Atletisme Valencià comptarà amb dotze equips en l'última jornada de Lliga del Campionat d'Espanya de Clubs (en les seues tres categories), ampliant la seua presència respecte al passat any. El dissabte a la vesprada serà el torn de divisió d'honor i primera divisió, on s'atorgaran els títols de campions d'Espanya i es dilucidarà el descens en les respectives categories; el diumenge al matí, es coneixeran els conjunts que ascendixen o descendixen de segona divisió.
 En la màxima categoria competiran pel títol el Platges de Castelló (hòmens i dones), València Terra i Mar (dones) i Huracà Fent Camí (hòmens), i per la permanència el CA Benacantil (hòmens i dones).
 En primera divisió, quatre conjunts lluitaran per la permanència, en masculina el Decatló Kondy, i en femenina, CA Silla, Joventut Atlètica d'Elx i Decatló Kondy.
 El títol en segona divisió i ascens de categoria se'l disputaran el CC El Garbí i el CA Torrent.

 Divisió d'Honor
 Primera Divisió
 Segona Divisió
 Més informació
 
  Web
 113/13
Campionat d'Espanya ½ Marató Absoluta i Veterans Albacete 09/06/13
 A Albacete a partir de les 9:30 hores tindrà lloc el XXII Campionat d'Espanya de Mig Marató en categoria absoluta i veterana, on correran prop d'un centenar de fondistes de la Valenciana, tercera Comunitat en el rànquing de participants d'esta competició que es disputarà conjuntament amb el XVIII Mig Marató de la ciutat.
 
 112/13
Campionat Autonòmic Juvenil A.L. L'Alàs del Pi 08/06/13
 Les pistes de la localitat alacantina de l'Alfàs del Pi acolliran este dissabte a la vesprada el Campionat Autonòmic Juvenil a l'aire lliure, que reunirà a més de 500 atletes nascuts en 1996 i 97 en la lluita per les joies de la Comunitat Valenciana, i a la recerca de les mínimes de participació per al Campionat d'Espanya de la seua categoria que se celebrarà el 22 i 23 d'este mes en Durango.
 
  Horari
 
Horari Delegació d'Alacant  
 Els informem que la Delegació d'Alacant recupera el seu horari habitual d'atenció al públic: dilluns a divendres de 9:00 a 14:30 h i dimarts de 16:30 a 19:00 h. Lamentem les possibles molèsties.
 111/13
Izan Ahicart, Millor Marca Espanyola Cadet (5.036 punts) Castellón 1-2/06/13
 Izan Ahicart, que vist els colors del Platges de Castelló va establir una nova rècord autonòmica i millor marca espanyola cadet en heptatló (5.036 punts) el passat cap de setmana (1 i 2 de juny) a Castelló durant la disputa del Campionat Autonòmic de Proves Combinades dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.
 Ahicart, que entrena a les ordes d'Alba Miralles va millorar l'anterior rècord de la Comunitat (4.889p) en poder de Carlos Sánchez des de juny del 2011, aconseguint els següents parcials, 100m (11.29 +1,2), longitud (6,48 +1,6), pes 4kg (14,06), alçada (1,72), 100mt (13,47 +2,6), javelina 600g (43,90) i 1000m (2:55.29).

 Resultats de la competició
 
 
Ajudes destinades a entitats inscrites i que participen en els 31é Jocs Esportius C.V.  
 En el DOCV (núm. 7037) de data 28 de maig es publica l'ORDE 48/2013 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la que es convoquen les ajudes destinades a entitats inscrites i que participen en el nivell d'iniciació al rendiment en els XXXI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, la qual cosa informem per a aquelles entitats que puguen ser beneficiàries de les dites ajudes.
 Les ajudes objecte d'esta convocatòria es dirigixen al finançament dels gastos que es generen per quotes de participació, que comprenen els gastos d'inscripció, llicències i arbitratges, durant la mencionada edició dels Jocs Esportius.
 El termini de presentació de sol•licituds és de 30 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació de l'orde de convocatòria en el DOCV, pel que el dit termini finalitzarà el dia 3 de juliol.
 Tota la informació relativa a esta convocatòria (normativa, sol•licitud i la resta d'impresos associats) estarà disponible en la web de la Generalitat Valenciana i dels Jocs Esportius C.V.

 Més informació JECV
 Més informació GCV
 110/13
Alejandro Kedar plusmarquista autonòmic sub'16 triple salt (14,97m) Castellón 23/05/13
 L'atleta del Platges de Castelló Alejandro Kedar va establir una nova rècord autonòmica sub'16 i millor marca espanyola juvenil de l'any en triple salt al desplaçar-se en la fossa fins als 14m 97cm en el Control Provincial celebrat el passat 23 de maig en les pistes d'atletisme del Poliesportiu Gaetà Huguet de Castelló. Alejandro, va aconseguir un millor salt de 15,07m'amb una velocitat del vent no reglamentària (+2,6 m/s).
 El pupil de Claudio Veneziano va millorar l'anterior rècord de la Comunitat (14.70) en poder d'Abel Navarro des de 2006, aconseguint la mínima de participació per al Campionat del món juvenil a l'aire lliure que se celebrarà del 10 al 14 de juliol en Donetsk (Ucraïna).

 Resultats de la competició
 
 109/13
Campionat Autonòmic Promesa i Veterans A.L. L'Alàs del Pi 01/06/13
 L'Alfàs del Pi acollirà este dissabte a partir de les 16:45h un autonòmic per partida doble, amb motiu de la celebració dels Campionats de la Comunitat Valenciana en les categories promesa i veterana a l'aire lliure, que reuniran a més de 600 participants.
 Esta localitat de la comarca de la Marina Baixa d'Alacant atorgarà els títols de la Comunitat i donarà l'oportunitat per a aconseguir les mínimes de participació als respectius Campionats d'Espanya que se celebraran a Vitòria del 12 al 14 de juliol per als atletes veterans –Esportistes majors de 35 anys-, i a Mataró el 29 i 30 de juny per als promeses.
 
  Horari
 108/13
Ct.Autonòmic de Proves Combinades Cadet i Infantil JECV Castellón 1-2/06/13
 Este cap de setmana (1 i 2 de juny) les pistes del Gaetà Huguet de Castelló rebran els millors atletes cadets i infantils en proves combinades amb motiu de la celebració del Campionat Autonòmic de l'especialitat dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. La competició organitzada pel club Platges de Castelló donarà començament el dissabte a les 17:30 h i el diumenge a les 11 h.
 
  Horari
 107/13
Nou rècord Autonòmic en Exathlon de Carmen Ramos (3764p) Castellón 05/05/13
 L'atleta cadet Carmen Ramos del club Platges de Castelló va batre la rècord autonòmica en exathlon al totalitzar 3764 punts en el Campionat Provincial de Proves Combinades dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, celebrat a Castelló el passat 5 de maig. La pupil·la de Mª Carmen Vidal se situa líder nacional de l'especialitat, superant l'anterior rècord (3670p) en mans de la seua companya de files Paula Escrig des de juny del 2012. Carmen, va realitzar els següents parcials, 100mt 15.76 (1.9), alçada 1.45, pes 3kg 12.23, longitud 4.83 (1,8), javelina 500g 34.89 i 600m'1:44.63.

 Resultats de la competició
 
 
Tres jutges de la Comunitat Valenciana optaran a l'ascens de J. Àrbitre  
 La Federació Espanyola d'Atletisme ha publicat la llista de jutges que optaran a aconseguir l'ascens a la categoria de jutge Àrbitre en 2013, entre els seleccionats es troben tres jutges nacionals de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, Oscar Zaballos (València), José Luis Coves (Alacant) i Javier Jover (Alacant). Els aspirants hauran de superar els exàmens i proves d'accés que establisca el Comité Nacional de jutges de la RFEA.

 Més informació
 106/13
La llançadora Estefanía López aconseguix en javelina un doble Rècord Autonòmic (45m 19cm) Valencia-Turia 19/05/13
 La llançadora del València Terra i Mar, Estefanía López, va establir un doble rècord autonòmic en javelina (júnior i absolut) al desplaçar l'artefacte de 600g fins al 45m'i 19cm el passat 19 de maig en un control de la Delegació de València disputat en les pistes de l'estadi Túria.
 Estefanía, superava el rècord absolut (43,85) en poder de Raquel Navas des de maig del 2006, i el júnior (43.67) que ella mateixa posseïa des de febrer del passat any.
 La valenciana que entrena a les ordes de Martina de la Puente, va realitzar el següent concurs, 40.72, 38.20, nul, 44.08, 45.19 i 42.77, situant-se entre les 10 millors llançadores espanyoles de l'any en categoria absoluta i la segona del rànquing nacional júnior.
 
 105/13
Enric Miguel nou rècord Autonòmic en 220mt (30.50) Valencia-Turia 25/05/13
 L'atletisme valencià seguix superant-se dia a dia i batent un rècord darrere d'un altre, un jove gandià, Enric Miguel, que milita en les files del C.C.El Garbí va polvoritzar el rècord autonòmic infantil dels 220m tanques al parar el rellotge de meta en 30.50, establint la millor marca espanyola de l'any.
 Enric, millora el rècord de la Comunitat Valenciana (30.66) que estava en poder d'Alberto Alós des de l'any 2006, aconseguint la medalla d'or en el Campionat Autonòmic Individual Infantil dels Jocs Esportius CV, celebrat a València dissabte passat (25 de maig).
 
 104/13
Andrea Verdú establix una nou rècord Autonòmic en 300m (40.11) Elda 25/05/13
 Este cap de setmana ha oferit un nou rècord autonòmic de la Comunitat Valenciana, en esta ocasió ha sigut a càrrec de l'esportista del C.A.Sant Vicent Andrea Verdú en els 300m llisos. L'atleta alacantina va creuar la línia de meta establint la millor marca espanyola de l'any amb un temps de 40.11 en la jornada provincial cadet dels Jocs Esportius celebrada a Elda el dissabte 25 de maig. Andrea, millorava l'actual rècord autonòmica (40.46) que ella mateixa ostentava des de juny del passat any.

 Resultats de la competició
 
 103/13
Anna Verdú bat el rècord Autonòmic de 300m tanques (44.32) Castellón 18/05/13
 L'atleta cadet Anna Verdú que vist els colors del València Terra i Mar va tornar a batre la rècord autonòmica en 300m tanques, al parar el crono en 44.32 en l'autonòmic per Equips Cadet dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana celebrat el passat 18 de maig en les pistes de Castelló. Anna, millorava l'anterior rècord (44.62) que ella mateixa havia aconseguit a Xàtiva el 14 d'abril i actualment és la líder del rànquing nacional de l'especialitat.

 Resultats de la competició
 
 102/13
València Terra i Mar i Platges de Castelló pugen al podi en la Copa d'Europa Vila Real S.Ant. 25-26/05/13
 Els clubs de la Comunitat Valenciana han pujat al podi en la 39a Copa d'Europa de Clubs celebrada el passat cap de setmana en la localitat portuguesa de Vila Reial de Sant Antoni. En categoria femenina el València Terra i Mar aconseguia el tercer lloc amb 116 punts i en masculina, el platges de Castelló classificava també en tercera posició amb 107.
 
 101/13
Fátima Diame, millor marca espanyola juvenil de longitud (6,38m) Castellón 23/05/13
 L'atleta valenciana Fátima Diame que vist els colors del València Terra i Mar, va establir ahir dijous (23 de maig) una nova millor marca espanyola juvenil –per tant nou Rècord Juvenil de la Comunitat Valenciana– En salt de longitud amb 6m 38cm durant un control de la Delegació Provincial de Castelló celebrat en les pistes d'atletisme del Gaetà Huguet de la capital de La Plana. Fátima, millora la rècord nacional 6,12 d'Arantza Loureiro 1997 i l'autonòmica 6,05 de Cristina Igoa 1998.
 La pupil·la de Rafael Blanquer va realitzar els següents bots 6,38 (-0,5) – Nul – 5,92 – 5,62 (+1.3) – Nul – 5,63 (-0,2), aconseguint la mínima per al Mundial Juvenil de Donetsk i col·locant-se segona en el rànquing mundial de l'any de la seua categoria.

 Millors Marques d'Espanya Juvenil
 
 100/13
Campionat Autonòmic Individual Infantil Valencia 25/05/13
 Les pistes de l'Estadi Túria de València acolliran este dissabte el Campionat Individual Infantil dels 31é Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, on més de 500 jóvens atletes (nascuts en 2000 i 2001), futures promeses de l'atletisme valencià competiran per les medalles de les especialitats autonòmiques a l'aire lliure.
 El campionat donarà començament a les 16:30 hores amb les proves masculines de 220m tanques i martell, i les femenines de longitud, pes i perxa; concloent a les 20:40h amb la carrera de 3000m dones.
 
  Horari
 099/13
39a Copa d'Europa de Clubs Vila Real S.Ant. 25-26/05/13
 Este cap de setmana l'atletisme valencià té una cita amb la Champions League, dos clubs de la Comunitat Valenciana, València Terra i Mar en categoria femenina i latges de Castelló en masculina, representaran els interessos espanyols en la 39a Copa d'Europa de Clubs que se celebrarà en la localitat portuguesa de Vila Reial de Sant Antoni, on els huit millors equips del vell continent es disputaran el títol de campió d'Europa.
 El Terra i Mar tindrà com a rivals al Sporting Clube de Portugal (Portugal), Birchfield Harriers (Gran Bretanya), Luch Moscow (Rússia), Dundrum South Dublín (Irlanda), Enka Spor Kulubu (Turquia), USK Praha (República Txeca) i CA Montreuil (França).
 Els castellonencs competiran davant del G.A Fiamme Gialle (Itàlia), Entente Franconville Cessa'm Val d'Oise (França), Fenerbahce Sport Club (Turquia), Shaftesbury Barnet Harriers (Gran Bretanya), Luch Moscow (Rússia), Sport Lisboa e Benfica (Portugal) i Sparta AM (Dinamarca).

 Web organització
 Web AEA
 
 
Bases subvencions Conselleria d'Educació, Cultura i Esport 2013  
 La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana amb data 21 de maig del 2013 (núm. 7028), les ordenes següents:
 Orde núm. 39/2013: per la que s'aproven les bases i es convoquen subvencions destinades als clubs esportius d'elit de la Comunitat Valenciana amb participació en competicions oficials internacionals i/o lligues de màxima categoria nacional d'esport no professional, per a l'any 2013.
 Orde núm. 40/2013: per la que s'aproven les bases i es convoquen les subvencions destinades a federacions esportives, clubs esportius, ajuntaments, entitats locals menors i organismes autònoms municipals, per a l'organització d'esdeveniments esportius especials en la Comunitat Valenciana durant l'any 2013.

 Orde núm. 39/2013 (DOC nº 7028)
 Orde núm. 40/2013 (DOC nº 7028)
  Web
 098/13
Platges Castelló (cadets) i Col·legi Diputació (infantils), campions per equips Castellón 18/05/13
 Els conjunts cadets del Platges de Castelló i infantils del Col·legi Diputació es van proclamar campions autonòmics per equips en categoria masculina i femenina dissabte passat en les pistes del Gaetà Huguet de Castelló.
 En cadet xics el Platges de Castelló (organitzador de la prova) es va imposar amb 146 punts, seguit del C.A.LA Ribera (104) i C.C.El Garbí (100); en dones el Platges va aconseguir la victòria amb 129, la segona plaça va ser per al València Terra i Mar (113) i la tercera per al C.A.Sant Vicent (90).
 La copa infantil femenina se la va adjudicar el Col·legi Diputació amb 116 punts, el subcampionat va ser per al València Terra i Mar (101,5) i el tercer lloc per a l'Oriol EDM Orihuela (95); en xics, el Diputació va pujar al màxim alt del podi amb 115 punts, al segon caixó es va alçar el València Terra i Mar (106) i al tercer el CC El Garbí (103,5).
 
  Horari
 
Llista Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana (resultats 2012)  
 La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amb data 13 de maig del 2013 ha publicat en el DOCV núm. 7022 la Resolució de 30 d'abril del 2013 de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, per la que s'elabora la Llista d'Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana de l'any 2013, corresponent a resultats esportius de l'any 2012.

 Llista Esportista Elit C.V.(DOCV n.7022-mayo 2013)
  Web
 097/13
Sis podis per als clubs de la C.Valenciana en la segona jornada de lliga  18-19/05/13
 La segona jornada de lliga celebrada el passat cap de setmana (18 i 19 de maig) finalitza amb un balanç de sis podis per als clubs de la Comunitat Valenciana, i les victòries del Platges de Castelló i València Terra i Mar en els seus respectives encontres.
 El dissabte a la vesprada en Divisió d'Honor l'equip masculí del Platges de Castelló aconseguia imposar-se en el seu desplaçament a Sabadell amb 245 punts i 15 victòries de prova, l'Huracà Fent Camí finalitzava tercer a Saragossa (165p), i el Benacantil acabava quart en la localitat de Tres Cants (120p).
 En dones, el conjunt del València Terra i Mar s'imposava a Valladolid amb 219 punts, aconseguint 16 primers llocs, el Platges de Castelló en Tres Cants també es feia amb la victòria amb 212, i el C.A.Benacantil concloïa quart a Barcelona amb 107,5.
 El teló per a la Primera Divisió es va alçar el diumenge al matí, l'equip masculí del Decatló Kondy classificava quart a Osca (134,5p) i tercer en l'encontre femení de Monzón (155p), l'actuació en dones es va completar amb el tercer lloc del C.A.Silla en Alcorcón (152,5p) i el quart del Joventut Elx Arosa a Sabadell (135,5p).

 Resultats Divisió d'Honor
 Resultats Primera de Primera Divisió
 
  Web
 096/13
Cochete aconseguix la 5a plaça europea per equips en els 20km Dudince 19/05/13
 El marxador alacantí Luis M. Corchete (Atletisme Torrevieja) ha aconseguit la quinta plaça per equips amb el conjunt nacional en la seua participació en els 20km de la Copa d'Europa de Marxa Atlètica celebrada diumenge passat en la ciutat eslovaca de Dudince. Corchete, va entrar en meta en el lloc 36é amb un crono de 1h 29:18.
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 
Sergio García finalitza el curs d'Entrenador Internacional nivell III IAAF Colonia 05/05/13
 Excel•lent resultat (una qualificació de 14 sobre 16) per al tècnic alacantí Sergio García Berbegal en el curs d'entrenador internacional (nivell III IAAF) celebrat el passat 5 de maig en la seu de la Federació Internacional de la ciutat alemanya de Colònia. Una activitat formativa impartida en engonals i on va acudir un entrenador per cada país europeu. En l'actualitat este jove entrenador està bolcat en la formació a través del projecte de l'Associació Cultural Atletisme Alacant.
 095/13
Campionats Autonòmics d'Equips Cadet i Infantil Castellón 18/05/13
 Demà dissabte en les pistes del Gaetà Huguet a partir de les 16 hores s'alçarà el teló per als millors conjunts de promoció de la Comunitat Valenciana en les especialitats a l'aire lliure (8 per categoria i sexe), amb motiu de la disputa dels Campionats autonòmics cadet i infantil per equips dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana.
 
  Horari
 094/13
Paula Escrig bat el Rècord Autonòmic Juvenil en Heptathlon (4710p)  
 L'Atletisme Valencià seguix d'enhorabona, l'atleta Paula Escrig que milita en les files del Platges de Castelló i entrena a les ordes de Manoli Alonso, va batre el passat cap de setmana (4 i 5 de maig) el Rècord Autonòmic Juvenil en heptatló, al totalitzar 4710 punts durant el transcurs del Campionat Provincial de l'especialitat disputat en les pistes d'atletisme del poliesportiu Gaetà Huguet de Castelló.
 Paula, polvoritzava la rècord autonòmica (4227p) en poder d'Aina Fornes des de maig del 2012. La jove atleta castellonenc va aconseguir els següents parcials en la prova combinada, 100m tanques (14.99 +1,0), alçada (1.60), pes 3k (11.36), 200m (27.61 +2,0), llargada (5.23 +2,9), javelina 500g (34.90) i 800m (2:32.86).

 Resultats de la competició
 
 093/13
Deu equips de la C.Valenciana competiran en la segona jornada de Lliga  18-19/05/13
 Cap de setmana decisiu per al camí de lliga dels clubs de la Comunitat Valenciana. Deu equips, sis en Divisió d'Honor i quatre en Primera, competiran en les encontres quadrangulars que es disputaran de cap a cap del territori espanyol a la recerca del passe a les respectives finals.
 La màxima categoria se celebrarà el dissabte a la vesprada, en dones competiran el València Terra i Mar a Valladolid, CA Benacantil a Barcelona i Platges de Castelló en Tres Cants; i en hòmens, participaran l'Huracà Fent Camí a Saragossa, Platges de Castelló a Sabadell i CA Benacantil a Tenerife.
 El torn per als equips de Primera Divisió serà el diumenge al matí, en categoria femenina el CA Silla es desplaçarà a Alcorcón, el Decatló Kondy a Monzón i el Joventut Elx Arosa a Sabadell, mentres que en categoria masculina el Decatló Kondy defendrà els seus colors a Osca.

 Divisió d'Honor
 Primera Divisió
 Més informació
 
  Web
 092/13
Copa d'Europa de Marxa Atlètica Dudince 19/05/13
 El marxador alacantí Luis Manuel Corchete (Atletisme Torrevieja) s'enfundarà novament la roja diumenge que ve (19 de maig) amb motiu de la seua participació en els 20km de la Copa d'Europa de Marxa Atlètica que es disputarà en la ciutat eslovaca de Dudince i que reunirà al màxim granat de l'especialitat del vell continent. Un total de tres marxadors que militen en clubs de la Comunitat Valenciana formaran part de l'equip nacional que viatja demà divendres i que tornarà el dilluns.
 Corchete, amb gran experiència en cites internacionals acudix a este campionat amb un crono de 1h 24:20, tercer del rànquing nacional i medalla de bronze en el Campionat d'Espanya 2013.

 Més informació RFEA
 
  Web
  Inscripcions
 
Escoles d'Atletisme - Curs 2013/2014  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV) obri el termini de preinscripció de les Escoles d'Atletisme per al Curs 2013/2014, dirigit als jóvens que vullguen iniciar-se en l'esport de l'atletisme, així com als que continuen la seua formació com a atletes.
 Els entrenaments es realitzaran en les Pistes d'Atletisme de l'Estadi Túria de València, l'inici previst de l'activitat serà setembre-octubre, si bé pot patir variació en funció de la inscripció de cada un dels grups.
 Per a major informació, preguem es posen en contacte amb la Delegació d'Atletisme de València (Tel. 96-3859508).
 Recordem que el termini de matrícula estarà obert durant tot el curs, podent-se incorporar nous alumnes al llarg del mateix, en funció de les places disponibles.INSCRIPCIONS ONLINE

 Programa d'Activitats
 Annex 2: Sol·licitud de Beca de Menjador
 Annex 3: Sol·licitud d'Ajornament per a germans
 Annex 4: Sol·licitud d'Equipación
 Annex 5: LOPD JECV -E.M.València
 INSCRIPCIONS ONLINE
 
 091/13
Campionat d'Espanya Universitari en pista Cáceres 11-12/05/13
 Al·luvió de medalles per a la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Espanya Universitari celebrat el passat cap de setmana a Càceres. L'Atletisme Valencià va aconseguir 22 joies (8 ors, 9 plates i 5 bronzes), millorant les seues xifres del passat any.
 Tres atletes de la Valenciana van aconseguir els seus títols conjuntament amb les millors marques espanyoles de la temporada, situant-se en el més alt del rànquing nacional, Mª del Mar Jover (València Terra i Mar) en salt de longitud amb 6,40 establia el rècord del campionat, Vicente Docavo (Platges de Castelló) en triple bot amb 16.71 també aconseguia la rècord de la competició i Enrique González (Platges de Castelló) en 400m tanques va aconseguir ser líder amb un temps de 51.39.
 
 090/13
Davinia Albiñana i Andrés Mico, campions de l'Autonòmic 15 K Massamagrell 11/05/13
 Els 15 K Comunitat Valenciana ja tenen oficialment nous campions autonòmics, Andrés Mico (New Balance Team) amb un temps de 47:29 i Davinia Albiñana (Canal Isabel II) amb 54:51. Els trofeus se'ls van adjudicar dissabte passat en la localitat valenciana de Massamagrell.
 El podi en categoria masculina ho van completar Jesús de la Font (C.A.Massamagrell) 2n 47:53 i Octavio Sanchís (C.A.Carnicas Serrano) 3r 48:04, i en femenina, Patricia Montalvo (C.A.Massamagrell) 2a 57:42 i Mª Angeles Tetuan (C.A.Massamagrell) 3a 59:19.
 
  Web
  Resultats
 089/13
Campionat Autonòmic de 15 km en ruta Massamagrell 11/05/13
 El dissabte 11 de maig a les 18:30 hores es donarà el tret d'eixida del 7m Campionat Autonòmic de 15 km en ruta. Un any més serà la localitat valenciana de Massamagrell on se celebre esta competició que es disputarà conjuntament amb el XII 15 km Vila de Massamagrell, carrera integrada en el calendari del Circuit Diputació de València i l'organització del qual anirà a càrrec del club d'atletisme de la ciutat.
 
  Web
 088/13
València Terra i Mar (dones) i Huracà Fent Camí (hòmens), Campions de Copa Gandia 04/05/13
 La Copa de la Comunitat Valenciana d'atletisme a l'aire lliure ja té amos, el València Terra i Mar en dones (138 punts) i l'Huracà Fent Camí en hòmens (134p), es van proclamar vencedors en l'edició 2013 que va tindre lloc en les pistes del poliesportiu municipal de Gandia dissabte passat.
 Les xiques del Terra i Mar es van imposar en un total d'11 de les 20 proves que componien el calendari de competició, el segon lloc del podi va ser per al club Platges de Castelló (120p), seguit del C.A.Silla (112p).
 En categoria masculina el títol de subcampió autonòmic se'l va adjudicar el Platges de Castelló (114p) i el tercer lloc va ser per a l'amfitrió de l'encontre el CC.El Garbí (102).
 
  Horari
 087/13
Anna Verdu (300mt) i Sara Navarro (Pentatló), aconseguixen dos rècords de la Comunitat Valenciana  
 El mes d'abril ha oferit dos nous Rècords de la Comunitat Valencianes a l'aire lliure, totalitzant tres rècords autonòmiques batudes al llarg de la temporada 2013.
 En 300m tanques Anna Verdú (València Terra i Mar) va parar el crono en 44.62 durant la disputa de la segona jornada del Campionat Provincial Escolar per equips de València el passat 14 d'abril en Xativa, millorant la rècord cadet que posseïa Inma Ribelles (44.90) des de juny de 1993.
 En categoria infantil femenina, Sara Navarro (C.E.Colivenc) va aconseguir la millor marca autonòmica en pentatló al totalitzar 2258 punts el 20 d'abril a Onil durant el Campionat Provincial Escolar d'Alacant de Proves Combinades. Sara, va superar la puntuació de 1917 de Carmen Ramos que posseïa des de maig del 2011 i va establir els següents registres, 13.80 (80mt), 1.45 (alçada), 8.95 (pes 3k), 4.43 (llargada) i 19.81 (javelina 400g).
 
 086/13
Els veterans de la C.Valenciana aconseguixen batre 7 rècords espanyoles  
 Excel·lent balanç de l'atletisme veterà en la temporada baix sostre, els atletes de la Comunitat Valenciana han batut set Rècords d'Espanya en categoria veterana (6 masculins i 1 femení), al llarg del calendari hivernal 2013.
 Les rècords en hòmens han sigut aconseguides per Pedro Antonio Esteso de l'Elche-Birkenstock 800m (M35) 1:53.34 (València, 9 febrer), Sergio Escuder de l'Huracà Fent Camí 800m (M40) 1:57.09 (València, 9 de febrer), José Antonio Ureña del C.E.Colivenc 60m tanques (M45) 8.82 i Pentathlon (M45) 4.030p (Sant Sebastià, 22 de març), José Layunta del C.A.Els Sitges 4x200m (M40) 1:35.58 (Sant Sebastià 24 de març) i Antonio Navarro de l'Huracà Fent Camí 4x200 (M50) 1:42.06 (Sant Sebastià, 24 de març).
 Els rècords en la taula de dones se'ls van adjudicar Rosa Esquerdo i Pilar Adam del València Terra i Mar 4x200m (W60) 2:41.13 (Sant Sebastià, 24 de març).

 Rècords i millors marques espanyoles
 
 085/13
Campionat Autonòmic de Clubs Absolut a l'aire lliure Gandia 04/05/13
 Els millors equips de la Comunitat Valenciana (8 masculins i 7 femenins) es donaran cita en les pistes del poliesportiu municipal de Gandia dissabte que ve (4 de maig), amb motiu de la prova més important del calendari federat per equips de la Federació Valenciana d'Atletisme, el Campionat Absolut de Clubs a l'aire lliure.
 La competició estarà organitzada pel club local C.C.El Garbí, i donarà començament a les 16:45 hores amb la prova de llançament de martell masculí i conclourà a les 21h amb el relleu llarg femení.
 La Copa en categoria masculina la disputaran, Huracà Fent Camí, C.A.Elx Decatló Kondy, Platges de Castelló, C.C.El Garbí, C.E.Colivenc, C.A.Torrent, C.A.Sant Joan i Atletisme Xativa. Pel títol femení competiran, València Terra i Mar, Platges de Castelló, C.C.El Garbí, C.A.Torrent, C.A.Silla, C.A.Elx Decatló Kondy i Atletisme Xativa.
 
  Horari
 
Bases dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2012  
 La Delegació d'Esports de l'Ajuntament de València ha convocat la desé tercera edició dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València, destinats al reconeixement de la labor desenrotllada al llarg de l'any 2012 pels esportistes, clubs, mitjans de comunicació, per la trajectòria esportiva i a les entitats que han contribuït a fomentar l'esport.

 Més informació FEM València
 
Convocatòria de Subvenció per a Clubs de la ciutat de València  
 La Delegació d'Esports de l'Ajuntament de València ha publicat en el núm. 96 del Butlletí Oficial de la província (24 d'abril del 2013), les Bases que regulen la Convocatòria de Subvencions destinades a Clubs Esportius de la Ciutat de València, així com Subvencions destinades a Clubs Esportius d'Alt Nivell.
 Per a qualsevol dubte o aclariment els clubs hauran de dirigir-se a la Regidoria d'Esports de València.

 Més informació
 BOP-Subvencions a Clubs Esportius València
 BOP-Subvencions Clubs Esportius Alt Nivell
 
Criteris de selecció al Ct.Món Escolar d'Atletisme 2013 Karlovy Vary 22-27/06/13
 La Federació Internacional d'Esport Escolar (ISF) ha convocat per al 2013 el Campionat del món Escolar d'Atletisme (Copa Jean Humbert), que se celebrarà del 22 al 27 de juny en Karlovy Vary (República Txeca) i que permet en la seua normativa la participació per Centres Escolars (masculí i femení) i per Seleccions Escolars (masculina i femenina).
 Els centres de la Comunitat Valenciana que estiguen interessats hauran de fer arribar la documentació necessària a la Direcció General d'Esports amb l'antelació suficient perquè la DGE puga remetre-la en el termini establit al CSE.

 Criteris de selecció CSE
 Formulari d'Inscripció-Certificat CSE
 Més informació CSE
 084/13
Sis podis per als clubs de la C.Valenciana en la 1a jornada de Lliga  27-28/04/13
 Els clubs de la Comunitat Valenciana han aconseguit sis podis en la primera jornada de lliga celebrada el passat cap de setmana (27 i 28 d'abril) en diverses seus de la geografia espanyola.
 En l'encontre “A” femení de Divisió d'Honor disputat el dissabte a la vesprada en la capital del Túria, el València Terra i Mar es va imposar en el seu feu als seus rivals amb 224,5 punts, aconseguint véncer en 16 proves, seguit del Platges de Castelló, segon amb 192, i C.A.Benacantil quart amb 95,5.
 En categoria masculina, el Platges s'imposava en el seu desplaçament a Pamplona amb 229 punts i 16 victòries de prova, mentres que l'Huracà Fent Camí feia el propi a Elx a l'aconseguir el primer lloc (202,5p), i el Benacantil el quart (127p).
 El diumenge al matí va ser el torn de la Primera Divisió, on el conjunt femení del C.A.Silla va classificar quart (138p) en el seu desplaçament a Tenerife, alhora que en l'Estadi Municipal Manolo Jaén d'Elx el Joventut Atlètica va ser tercer (153p) i el Decatlón Kondy quart (130,5p) en la encontre “A” femení, mentres que els xics del Decatlón van finalitzar tercers (160p) en Alcorcón.

 Divisió d'Honor
 Primera de Primera Divisió
 Més informació
 
  Web
 083/13
Deu equips de la Valenciana competiran en la Lliga 2013  27-28/04/13
 Com tots els anys al finalitzar el mes d'abril els clubs de la Comunitat Valenciana té una cita amb la Lliga, i el moment ha arribat, este cap de setmana donarà començament la primera jornada del Campionat Nacional de Clubs 2013, on un total de deu equips de la Valenciana prengueren part en l'eixida d'esta competició que reunix als clubs més destacats del panorama atlètic.
 En Divisió d'Honor competiran sis conjunts de la Comunitat, València Terra i Mar (dones) i Platges de Castelló (hòmens) com a vigents campions d'Espanya aspiren a revalidar els seus ceptres. El teló en la màxima categoria s'alçarà el dissabte a la vesprada (27 d'abril), mentres que la Primera Divisió donarà començament el diumenge (28) al matí amb la presència de quatre equips valencians.
 Esta competició data d'octubre de 1958 quan davall el nom de “I Torneig de Societats” deu clubs de tota Espanya van competir per la copa. Com en les últimes edicions, 2013 comptarà amb una nòmina de setze conjunts masculins i femenins que lluitaran pels títols en les seues respectives categories.
 Tres encontres de lliga se celebraran en terres de la Comunitat, dos d'ells de Divisió d'Honor.

 Divisió d'Honor
 Primera de Primera Divisió
 Més informació
 
  Web
 
Esportista d'Elit Comunitat Valenciana 2013  
 La Direcció General de l'Esport està elaborant una Llista Parcial d'Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana que hagen obtingut resultats esportius durant l'any 2013. Es recorda als interessats que el termini de presentació de sol•licituds i documentació finalitzarà el 13 de maig del 2013. Les sol•licituds es podran presentar en la Direcció General de l'Esport en l'avinguda de Campanar, 32 de València o en les Seccions territorials d'Esports d'Alacant, Castelló i València de la GV. Preguem no s'esgoten els terminis de presentació.
 Entre la documentació a presentar es troba:
  - Imprés de Sol•licitud d'inclusió en la llista d'esportistes d'elit degudament omplit i firmat, i visat per la Federació Autonòmica d'Atletisme.
  - Fotocòpia del D.N.I. (ambdós cares).
  - En cas de modalitats o proves d'equip, o de suma d'esforços, s'haurà de presentar també l'imprés de Certificat de 50%.
 Per a major informació o consultes dirigir-se a la web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana o als Servicis territorials d'Alacant (965251183), Castelló (964358474) i València (963184297).

 Sol·licitud d'inclusió
 Certificat de 50%
 Esportista Elit C.V. (DOGV n.5183-gener 2006)
 Esportista Elit C.V. (DOCV n.5720-març 2008)
 Criteris acreditació Esportista Elit CV
  Web
 082/13
Els jutges Barrios i Daroca aconseguixen l'ascens al Panell Nacional de Marxa Cáceres 13/04/13
 El col·lectiu arbitral se suma als èxits de la Comunitat, dos jutges valencians del Comité Autonòmic de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, José Miguel Barrios i Rafael Daroca, van aconseguir el seu ascens al Panell Nacional de Marxa (B) el passat 13 d'abril en el Centre Nacional de Tecnificació Esportiva de Càceres.
 El curs es va desenrotllar en una àmplia jornada de matí i vesprada, on els aspirants van participar en exposicions de reglamentació, aplicació de la seua pràctica, estudi de vídeos, anàlisi de conceptes, i el posterior examen.
 Amb estes dos noves incorporacions el Comité de jutges de la Valenciana comptarà amb 22 representants en els panells nacionals de marxa atlètica, 15 en categoria “B” i 7 en “A”.

 Panells RFEA Marxa Atlètica
 
 081/13
Final Campionat Divertint-se amb l'Atletisme Antequera 20-21/04/13
 L'IES Penyeta Roja - Diputació de Castelló s'ha proclamat campió d'Espanya en les quatre categories del IV Campionat “Divertint-se amb l'Atletisme” disputat el passat cap de setmana en el Centre de Tecnificació de la localitat andalusa d'Antequera.
 El centre castellonenc ha fet història en esta competició a l'imposar-se en totes les categories d'este nacional que ha reunit als 30 millors equips de centres d'ensenyança de totes les comunitats, dels 135 que van realitzar el seu camí en les primeres fases d'esta activitat, com a sistema alternatiu de competició d'atletisme per a les categories menors (12/15 anys).
 
  Web
  Álbum Fotos
 080/13
Campionat d'Espanya de Marató (Absolut i Veterans) A Coruña 21/04/13
 La Comunitat Valenciana es penja dos medalles en el Campionat d'Espanya de Marató (categoria absoluta i veterana) disputat diumenge passat 21 d'abril en A Corunya. Cristina Loeda que vist els colors del C.A.Càrnies Serrano es va proclamar Subcampiona d'Espanya per partida doble (absoluta i veterana W35) amb un temps 2h 55:06, en categoria masculina, Vicente Soler (delta València) amb un crono de 2h 34:49 va classificar 20é en la carrera absoluta i 12é en veterans M35.
 
  Web
  Resultats
  Álbum Fotos
 079/13
Final Campionat Divertint-se amb l'Atletisme Antequera 20-21/04/13
 El Centre de Tecnificació d'Atletisme d'Antequera acollirà este cap de setmana la quarta edició del Campionat Nacional “Divertint-se amb l'Atletisme”, on un any més la Comunitat Valenciana estarà representada en les seues quatre categories per l'IES Penyeta Roja-Diputació de Castelló.
 Esta activitat és un sistema alternatiu de competició d'atletisme per a les categories menors (12/15 anys), que coexistix amb les especialitats oficials i on els jóvens participaran en proves del programa tradicional amb certes modificacions que adapten i reduïxen algunes dificultats tècniques.
 En esta final es donaran cita 30 equips de centres educatius procedents de tota Espanya en representació de les seues Comunitat autònomes i que van aconseguir la seua plaça en les fases classificatòries .

 Més informació
 
  Web
 078/13
Campionat d'Espanya de Marató (Absolut i Veterans) A Coruña 21/04/13
 El diumenge 21 d'abril se celebrarà en a Corunya el Campionat d'Espanya de Marató (categoria absoluta i veterana), on participaran tres atletes de la Comunitat Valenciana. Cristina Loeda (Carnicas Serrano) competirà per partida doble, en categoria absoluta i veterana, Andrés Micó (New Balance) prendrà part en absoluts i Vicente Soler (Delta Valencia) en veterans.
 El Campionat d'Espanya se celebra conjuntament amb el II Marató a Corunya 42K, l'eixida del qual està prevista a les 8:30 hores.

 Inscrits Ct.Absolut
 Inscrits Ct.Veterans
 Més informació RFEA
 
  Web
 077/13
Aina Fornés guardonada amb el Premi Esportista Edat Escolar 2012  
 L'atletisme de la Comunitat Valenciana continua collint nous èxits. L'atleta dianense Aina Fornés Catalá que milita en el club d'atletime Diànium rep el Premi al millor Esportista en Edat Escolar 2012. Guardó que atorga anualment el Consell Superior d'Esports als jóvens que més destaquen a l'uníson en els seus resultats esportius i acadèmics, i que en esta edició ha recaigut en esta jove atleta de 18 anys.
 Aina, va ser triada com a representant de l'esport de la Comunitat Valenciana per les seues tres medalles d'or aconseguides en els Campionats d'Espanya 2012 i pel seu excel·lent mesurava acadèmica de matrícula d'honor en el curs de 1r de Batxillerat.
 L'entrega de premis està prevista que es realitze el pròxim mes de setembre a Madrid.

 Historial Esportiu Aina Fornés
 Resolució CSE
 
  Web
 076/13
Campionat d'Espanya Veterans (Pentatló Llançaments, 10000m'i Combinades) Monzón 13-14/04/13
 El passat cap de setmana (13 i 14 d'abril) en Monzón es va celebrar el Campionat d'Espanya de Veterans de 10.000m, Proves de Combinades i Pentatló de Llançaments, on els atletes de la Comunitat Valenciana van aconseguir dos places de finalista, en 10.000 metres M35 Carlos Sauco (C.A.L'Alcudia) 4t'amb 35:29.90 i en el Pentatló de Llançaments M45 Joaquín Acosta (C.A.Torrent) 4t 2518 punts.
 
  Horari
 075/13
Campionat d'Espanya de Milla (Absolut i Veterà) Breña Baja 13/04/13
 La Comunitat Valenciana ha aconseguit tres places de finalista en el Campionat d'Espanya de Milla en ruta absolut i veterà, celebrat dissabte passat (13 d'abril) en la localitat canària de Breña Baja.
 En categoria absoluta femenina Laura Méndez (Platges de Castelló) va classificar quarta amb un temps de 5:07, i en veterans hòmens M40 David Juan (Catarroja U.E) quart amb 5:05 i Felipe Pinazo (Atletisme la Ribera) quint amb 6:06.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 074/13
Campionat d'Espanya Veterans (Pentatló Llançaments, 10000m'i Combinades) Monzón 13-14/04/13
 Monzón acollirà un campionat per partida triple, atés que el mateix cap de setmana (13 i 14 d'abril) tindran lloc el Nacional de Veterans de 10.000m, Proves de Combinades i Pentatló de Llançaments, que reuniran els esportistes (majors de 35 anys) més destacats en estes especialitats.
 Entre la nòmina de participants es troben tres atletes de la Comunitat Valenciana, en 10.000m José Antonio Molla i Carlos Sauco ambdós del C.A.L'Alcudia, i en el Pentatló de Llançaments Joaquín Acosta del C.A.Torrent.
 
  Horari
 073/13
Campionat d'Espanya de Milla (Absolut i Veterà) Breña Baja 13/04/13
 La quinta edició del Campionat d'Espanya de Milla en ruta (categoria absoluta i veterana) tindrà lloc este dissabte 13 d'abril a partir de les 18 hores en la localitat canària de Garrotxa Baixa i comptarà amb la participació de quatre atletes de la Comunitat Valenciana (3 hòmens i 1 dona).

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 
Batxillerat per a Esportistes d'Elit Comunitat Valenciana  
 La Direcció General d'Esports de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, informa que per al pròxim curs escolar 2013/2014 els esportistes d'elit d'esta federació, en funció dels seus resultats esportius, podran sol•licitar cursar un batxillerat amb un disseny específic per a esportistes d'elit.
 El dit batxillerat està en funcionament des de fa 4 cursos i en ell s'integren diferents esports obtenint fins ara bons resultats tant a nivell acadèmic com esportiu.
 Este projecte es desenrotlla en l'IES Conselleria de València amb un programa educatiu adaptat per a alumnes i alumnes de 1r i 2n de batxillerat en les modalitats d'humanitats i ciències socials i cientificotecnològic, el principal objectiu de les quals és compatibilitzar la pràctica esportiva amb els estudis previs a l'accés a la universitat.

 Més informació
 
Horari provisional Delegació d'Alacant  
 Els informem que provisionalment la Delegació d'Alacant canvia el seu horari d'atenció al públic al següent: dilluns i dimecres de 10:30 a 13 h i de 18:00 a 20:00 h i divendres de 10:00 a 13:00 h.
 Per a la sol•licitud i tramitació de parts d'accident, o bé consultes fora d'este horari podran dirigir-se a la Federació Autonòmica- Delegació de València en l'horari (9 a 15 / 16 a 18 h) en el telèfon (96-385.95.08). Lamentem les molèsties.
 072/13
Campionat d'Espanya de 10.000 m. Mataró 06/04/13
 Cinc atletes de la Comunitat Valenciana (dels sis participants) han establit els seus millors marques de la temporada en el Campionat d'Espanya de 10.000 metres en pista que es va disputar el passat 6 d'abril en la localitat catalana de Mataró.
 En categoria promesa Irene Espi (Atletisme Crevillent) va finalitzar 4a amb 37:56.09, en absoluta, Sandra K.Còrdova (Ria Ferrol) 10a amb 34:10.39 i Davinia Albiñana (Canal Isabel II) 18a amb 36:23.74; en júnior hòmens, Mohammed Hajjaoui (Almoradí Trikilometros) 13é amb 32:45.61 i José I. Giménez (Platges de Castelló) 14é amb 32:54.18.
 La selecció espanyola es va imposar en ambdós categories en la tercera edició del Trofeu Ibèric de 10.000m que enfrontava a les formacions d'Espanya i Portugal.

 Llistes d'eixides i resultats
 
 071/13
facv.es aconseguix el millor primer trimestre de la seua història  
 La web oficial de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana facv.es, continua batent rècords en el núvol a l'aconseguir més de 170.000 internautes en el seu primer trimestre de l'any, la xifra més alta de tota la seua història (creada al maig del 2000) amb un increment superior al 31% de visites respecte al 2012, i totalitzant prop de 5 milions d'accessos en el que va d'any.
 
  Web
 
Canvi de seu Direcció General d'Esports  
 La Direcció General de l'Esport (Conselleria d'Educació Cultura i Esports) canvia de seu a l'avinguda Campanar, 32 (46015-València). Els telèfons de contacte són els següents:
 Direcció General: 961 923 385
 Secretaria director: 961 923 501
 Subdirector: 961 923 380
 Cap Servici Promoció Eptva. i Activ. Nàutiques: 961 970 680
 Cap Servici Competició i entitats Esportives: 961 970 411
 Cap Servici Infraestructures Eptvas. I Equipament esportiu: 961 970 670

 Més informació
  Web
 070/13
Campionat d'Espanya de 10.000 m. Mataró 06/04/13
 Este dissabte 6 d'abril a partir de les 18 hores a Mataró tindrà lloc el Campionat d'Espanya de 10.000 metres en pista que reunirà els millors fondistes a l'aire lliure entre els que es troben 6 atletes de la Comunitat Valenciana (3 hòmens i 3 dones), una competició que es disputarà conjuntament amb la tercera edició del Trofeu Ibèric de 10.000m que enfrontarà a les formacions d'Espanya i Portugal.

 Llistes d'eixides i resultats
 
 
Espais fotogràfics FACV – Ct.Espanya Escolar de Camp a Través CSE Avila 17/03/13
 Es troba disponible un ampli reportatge fotogràfic (cortesia de Fran Mollà) amb més de 100 instantànies del Campionat d'Espanya de Camp a Través Escolar del CSE celebrat a Àvila el 17 de març, on la selecció cadet masculina de la Comunitat Valenciana es va proclamar Campiona d'Espanya i es van aconseguir plaça de finalista en totes les categories.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
València Esport Magazín  
 La Fundació Esportiva Municipal de València posa en marxa València Esport Magazín per a retre homenatge a tots els valencians/es que practiquen esport en la ciutat del Túria. La FDM editarà este magazín en format revista (VEM) i a través d'un canal de TV (VEMTV).

 Revista digital VEM
 
 069/13
13 medalles per a la C.Valenciana en el Ct.Europa de Veterans p.c. San Sebastián 19-24/03/13
 Pluja de medalles (4 ors, 6 plates i 3 bronzes) per a la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Europa de Veterans en pista coberta disputat en Sant Sebastià del 19 al 24 de març. L'Atletisme Valencià ha firmat una excel·lent actuació en este europeu a l'aconseguir 13 joies, 27 places de finalista – Classificats entre els huit primers llocs- i batre 2 Rècords del Campionat.
 Quatre títols de campions d'Europa han aconseguit els atletes de la Valenciana, en 1500m M35 Pedro Esteso (Elche-Birkenstock) amb un temps de 3:58.60 i en pentathlon M45 José Antonio Ureña (C.E.Colivenc) amb 4030 punts, ambdós registres van suposar dos nous Rècord del Campionat; en categoria femenina, els ors van vindre de la mà dels llançaments, en pes W50 Mª Isabel Aisa (CA Valladolid) amb 12,06 i en W35 Martina de la Puente (València Terra i Mar) amb 13,88.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
 
Ampliació de la consulta de base de dades d'actes en la web FACV  
 De cara a una major accessibilitat, s'amplia la base de dades de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana, amb la possibilitat de la consulta unificada i descàrrega dels resultats dels Campionats d'Espanya Individuals, Lligues i Copes de clubs, i Campionats Oficials Internacionals, en totes les seues modalitats, pista coberta, aire lliure, camp a través, marxa i ruta.
Actes de Resultats Temp.12/13
 068/13
Campionat Autonòmic de 10.000m i Reunió de Fons C.V. L'Alcudia 23/03/13
 La Comunitat Valenciana ja compta amb nous campions autonòmics en 10.000m en pista, Andrés Micó (New Balanç Team) amb 32:04.1 i Davinia Albiñana (Canal Isabel II) amb 37:10.4, van aconseguir la victòria en les pistes d'atletisme de l'Alcudia dissabte passat.
 En categoria femenina la medalla de plata se la va adjudicar Irene Espi (Atletisme Crevillent) amb 39:09.8 i el bronze va ser per a Mª Loreto Costa (C.A.l'Alcudia) amb 40:58.9.El podi masculí es va completar amb Juan R. Pous (Atletisme Benidorm) segon amb 32:11.8 i Yoel Ferrer (Decatlón Kondy) tercer amb 32:13.8.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
  Horari
 
Espais fotogràfics FACV – Ct.Autonòmic 10.000m L'Alcudia 23/03/13
 Ja es pot consultar un ampli reportatge (cortesia de Ricardo Pérez), amb prop d'un centenar de fotografies del Campionat Autonòmic de 10.000m. i Reunió Autonòmica de Fons celebrada dissabte passat (23 de març) en la localitat valenciana de l'Alcudia.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 067/13
Campionat Autonòmic de 10.000m i Reunió de Fons C.V. L'Alcudia 23/03/13
 El dissabte a l'Alcudia se celebra el Campionat Autonòmic de 10.000 metres en pista conjuntament amb la Reunió de Fons de la Comunitat Valenciana. Esta localitat de la comarca de la Ribera Alta vestirà les seues millors gales per a acollir a prop de 200 fondistes de la Comunitat a partir de les 16 hores.
 
  Horari
 066/13
La Valenciana s'imposa en el medaller del Cto.Espanya Júnior p.c. Antequera 16-17/03/13
 La Comnitat Valenciana amb 14 metalls (5 ors, 7 plates i 2 bronzes) s'ha imposat en el medaller del Campionat d'Espanya Júnior en pista coberta celebrat el passat cap de setmana (16 i 17 de març) en la localitat andalusa d'Antequera, posant un passador d'or a la seua actuació hivernal. L'Atletisme Valencià també ha aconseguit el primer lloc en el rànquing de finalistes per equips al pujar el club Platges de Castelló al màxim alt de la taula amb 124 punts.

 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets PDF
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
 065/13
La Comunitat Valenciana, campiona d'Espanya Cadet de Cross Avila 17/03/13
 La selecció cadet masculina de la Comunitat Valenciana es va proclamar Campiona d'Espanya en el Nacional de Camp a Través Escolar del CSD disputat diumenge passat (17 de març) en el circuit del parc Soto d'Àvila. Una excel·lent actuació de la Valenciana en este campionat a l'aconseguir plaça de finalista en totes les seues categories, en juvenil va aconseguir el quint lloc femení (87p) i octau masculí (135p), i en cadet femení va classificar també en octava posició (139p).
 Els xics cadets van aconseguir la victòria totalitzant 33 punts, l'equip va estar format per Antonio Criat (4), Siro Piña (8), Ahmet Ahizoune (10é), L'Hocine Bouchrah (11é), Miguel Gómez (60é) i Javier Mico (80é).

 Vídeo Carrera Cadet Femenina
 Vídeo Carrera Cadet Masculina
 Vídeo Carrera Juvenil Masculina
 Vídeo Carrera Cadet Femenina
 
 064/13
Campionat d'Espanya Júnior en pista coberta Antequera 16-17/03/13
 La Federació Valenciana millora les seues xifres en el Campionat d'Espanya Júnior d'atletisme baix sostre amb un total de 84 inscrits (52 hòmens i 32 dones) situant-se en la segona posició del rànquing de participants en este nacional que se celebrarà el 16 i 17 de març en la localitat malaguenya d'Antequera i que enguany complix la seua quarantena edició amb mig miler d'atletes inscrits.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 063/13
Campionat d'Espanya Escolar de Camp a Través Avila 17/03/13
 Este cap de setmana serà el torn per a la selecció escolar de cross de la Comunitat Valenciana, amb motiu de la participació en el Campionat d'Espanya de Camp a Través del CSD que tindrà lloc diumenge que ve (17 de març) en el circuit del parc Soto d'Àvila.
 L'expedició valenciana estarà formada per 24 atletes (12 xics i 12 xiques) de les categories cadet i juvenil. El CA.Silla amb 4 esportistes és el club amb major presència en la selecció valenciana, seguit del Platges de Castelló amb 3.
 Este nacional ho serà per partida triple, al celebrar-se conjuntament amb l'Universitari i el Campionat per a persones amb discapacitat intel·lectual.
 
 062/13
Campionat d'Espanya 50 km. Marxa Montijo (Por) 17/03/13
 Dissabte 16 de març, 14 hores (15h en territori espanyol), esta és la cita de l'atleta alacantí Luis Manuel Corchete (que milita en les files del C.A.Torrevieja) amb el Campionat d'Espanya de 50Km marxa que se celebra en la localitat portuguesa de Montijo (pròxima a Lisboa). Corchete, és l'actual plusmarquista autonòmic en la distància amb un temps 3h59:58 establit en el Campionat d'Espanya de Pontevedra al març del 2012.
 La competició per als atletes espanyols serà preferent a l'hora d'establir la selecció que competisca en la Copa d'Europa de Marxa el 19 de maig en Dudince (Eslovàquia).
 
  Web
  Inscripcions
 061/13
9é Campionat d'Europa de Veterans p.c. San Sebastián 19-24/03/13
 Més d'un centenar d'atletes de la Comunitat Valenciana (78 hòmens i 23 dones) vestiran la camiseta del conjunt nacional del 19 al 24 de març amb motiu de la celebració del Campionat d'Europa de Veterans en pista coberta. El València Terra i Mar amb 12 inscrits és el club que major presència valenciana aporta la selecció.
 La “perla del cantàbric” acollirà en la novena edició a un total 3.260 atletes, la segona xifra d'inscrits més elevada en la història d'este campionat, a tan sols 40 del rècord de participació aconseguit fa dos anys en la ciutat belga de Gant. D'ells, 1.168 seran espanyols en la lluita per les medalles en les seues diverses modalitats i categories a partir dels 35 anys.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 060/13
13a Copa d'Europa de Llançaments - Castelló'2013 Castellón 16-17/03/13
 Les institucions esportives del vell continent han tornat a confiar a la Comunitat Valenciana per a la celebració d'un dels campionats oficials de l'EA, es tracta de la XIII Copa d'Europa de Llançaments que realitzarà els pròxims 16 i 17 de març a Castelló. Una prova que es desenrotllarà en les dos instal·lacions de la capital de ‘la Plana', el Poliesportiu Municipal Gaetà Huguet i en la pista de la Universitat Jaume I; i que recau per segona ocasió en terres espanyoles.
 L'atleta alacantí Alejandro Noguera (Simply Scorpio'71) s'enfundarà la roja per a representar a Espanya en el llançament de pes. Alejandro, entrena a les ordes d'Antonio Lora i és l'actual plusmarquista espanyol júnior de llançament de pes (6kg) amb 19,55 metres.

 Més informació (RFEA)
 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
 
Espais fotogràfics FACV – Ct.Espanya de Camp a Través RFEA Granollers 10/03/13
 Es troba disponible un ampli reportatge fotogràfic (cortesia de Ricardo Pérez i Manolo Cortes) amb més de 100 instantànies del Campionat d'Espanya de Camp a Través celebrat a Granollers diumenge passat 10 de març, on la selecció promesa dones de la Comunitat Valenciana es va proclamar Subcampiona d'Espanya i es van aconseguir quatre lloc per equips entre els huit primers classificats.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
Oferta hotelera Campionat d'Espanya Júnior aire lliure Castellón 6-7/07/13
 L'organització del Campionat d'Espanya Júnior a l'aire lliure (Castelló, 6/7 de juliol del 2013) informa d'una oferta hotelera realitzada amb este fi.

 Oferta
 059/13
La Federació Valenciana subcampiona d'Espanya en el Cadet baix sostre Valencia-L.Puig 9-10/03/13
 Este cap de setmana s'ha produït un nou èxit per a l'Atletisme Valencià, a l'aconseguir el subcampionat d'Espanya en el Campionat Cadet en pista coberta celebrat en les pistes del Luis Puig de València el 9 i 10 de març. La Valenciana s'ha penjat 12 medalles (5 ors, 4 plates i 3 bronzes) i ha sumat 141,2 punts en el rànquing de finalistes, superant a les comunitats de Madrid (109), Castella i Lleó (107,8) i Andalusia (104).
 En la taula per clubs, el primer equip de la Comunitat va ser el Platges de Castelló que va finalitzar segon amb 43 punts, el Benacantil sext amb 27 i València Terra i Mar desé amb 19.
 Hissen Ahicart que vist els colors del platges de Castelló va ser un de les grans protagonistes de la jornada, al batre el Rècord d'Espanya cadet en exathlon amb 4221 punts. Hissen, va realitzar els següents parcials, 7.32 (60m), 6.07 (longitud), 14.43 (pes), 1.68 (alçada), 8.45 (60mt) i 2:57.21 (1000m), millorant així la rècord que posseïa (4173 punts) des del passat 24 de febrer (Ct.Autonòmic de proves combinades).

 Vídeo resum TV
 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets PDF
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 058/13
La C.Valenciana subcampiona d'Espanya promesa de Cross Granollers 10/03/13
 La selecció promesa dones de la Comunitat Valenciana s'ha proclamat Subcampiona d'Espanya en el Campionat de Camp a Través disputat diumenge passat (10 de març) a Granollers, i aconseguit quatre lloc per equips entre els huit primers classificats. La Comunitat ha completat la seua actuació amb un total de 4 medalles (1 or, 1 plata i 2 bronzes) i 16 places de finalista en el Nacional Individual de Veterans celebrat conjuntament amb l'open espanyol de cross.
 L'equip promesa va totalitzar 59 punts i va estar format per Cristina Juan (5a), Irene Espi (14a), Miriam Gregori (18a), Ana March (22a), Paloma Sánchez (29a) i Carla de Tena.
 La Valenciana va aconseguir en categoria júnior el quint lloc femení (98p) i sext masculí (123p), en Senior, el sèptim femení (130p) i nové masculí (363p), i en promesa masculí el desé primer (159p).
 Les joies veteranes van ser a càrrec de Fuencisla Juan (Atletisme Crevillent) or W40, Mª Teresa Russafa (Atletisme Crevillent) plata W50, Francisca Tarraga (Piero Magli Rècord Elda) plata W50 i Pascual Pérez (Marathon Crevillent) plata M45.

Fotos: Ricardo Pérez

 Vídeo resum TV
  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
  Web
  Resultats
  Álbum Fotos
 
Seminari Anàlisi del Rendiment Esportiu (UA) Alicante 2-5/04/13
 Del 2 al 5 d'abril del 2013, es durà a terme en la Universitat d'Alacant el Seminari d'Anàlisi del Rendiment Esportiu organitzat amb l'Associació Internacional d'Anàlisi de Rendiment en l'Esport (ISPAS).
 El taller es dividirà en distintes temàtiques en les quals hauran ponències impartides pels principals analistes de rendiment que actualment treballen amb una àmplia gamma d'esports al Regne Unit, Europa i la resta del món. L'objectiu és proporcionar informació actualitzada sobre el treball aplicat d'anàlisi de rendiment en tots els seus vessants.

 Més informació
 
Taller sobre l'Entrenament de la Força en Suspensió (UJI) Castellón 3 y 10/05/13
 El Servei d'Esports de la Universitat Jaume I de Castelló impartirà els dies 3 i 10 de maig (divendres vesprada) un taller sobre l'entrenament de la força en suspensió, en el que es desenrotllarà el treball de la propiocepció i les bases teòriques i estudis que demostren la seua incidència en l'augment de la força màxima, així com de la seua incidència en la prevenció de lesions, bases teòriques de l'entrenament de la força, fisiologia de l'exercici i pràctica sobre el terreny amb les cingles (TRX).

 Fitxa de l'activitat
 Més informació
 
El Comité Organitzador de la XIII Copa d'Europa de Llançaments estrena web Castellón 16-17/03/13
 El Comité Organitzador de la XIII Copa d'Europa de Llançaments ha estrenat la web oficial del campionat que se celebrarà els pròxims 16 i 17 de març a Castelló en les dos instal•lacions de la capital de ‘la Plana', el Poliesportiu Municipal Gaetà Huguet i en la pista de la Universitat Jaume I.
 Els aficionats podran consultar, horari de proves, normes tècniques, manual d'equip, participants, historial i miscel•lànies de la prova, a més de poder seguir en directe els resultats.

 Web oficial
 
  Web
 057/13
Campionat d'Espanya Cadet en pista coberta Valencia-L.Puig 9-10/03/13
 Les pistes d'atletisme del Palau Luis Puig de València acullen este cap de setmana (9 i 10 de març) la vint-i-sisena edició del Campionat d'Espanya cadet en pista coberta, prova que recau per sexta ocasió en terres valencianes (1993, 1996, 2003, 2004 i 2006). La Comunitat amb 76 inscrits, 42 xics i 34 xiques, se situa per Quart any consecutiu segona en el rànquing de participants en el campionat de promoció més important del calendari baix sostre de la RFEA, una competició que reunirà en les pistes mundialistes a prop de mig miler de jóvens esportistes nascuts en 1998 i 99.
 L'horari de competició es desenrotllarà en dos jornades, dissabte a partir de les 15 hores i diumenge des de les 9:30.

 Més informació
 Dades de la pista
 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 056/13
Campionat d'Espanya de Camp a Través Granollers 10/03/13
 Este cap de setmana la selecció de cross de la Comunitat Valenciana posarà rumb a terres catalanes per a participar diumenge que ve 10 de març en el Campionat d'Espanya de Camp a Través que es disputarà a Granollers. L'expedició valenciana estarà formada per 38 atletes (20 hòmens i 18 dones) que representaran a la Comunitat en totes les categories i que partiran del caixó núm. 12 d'esta competició el tret de eixida de les quals es donarà a les 9 del matí amb la carrera veterans majors de 55 anys. Els clubs amb major presència en la selecció són C.A.Platges de Castelló (8), Atletisme Crevillent (5) i C.A.Silla (4).
 Este nacional, ho serà per partida doble, a l'atorgar també els títols en categoria veterana, la Valenciana figura en el segon lloc del rànquing per comunitats al comptar amb la participació de 23 atletes, 16 hòmens i 7 dones (duplicant la seua presència de l'any passat) que lluitaran per les medalles per edats.

 Inscrits Ct.Federacions
 Inscrits Ct.Veterans
 Més informació
 Llistes d'eixides i resultats (en directe)
 
  Web
 
Premis Esportista en Edat Escolar 2012 CSD  
 El Consell Superior d'Esports ha convocat els “Premis Esportista en Edat Escolar 2012”, els aspirants han d'haver nascut entre el 1994 i 2000, ambdós inclusivament. Han d'haver participat en qualsevol activitat esportiva que haja convocat la Comunitat Autònoma, federacions Esportives Espanyoles i/o el Consell Superior d'Esports.
 Les sol•licituds hauran de ser presentades per les direccions generals d'Esport de les comunitats autònomes, podent presentar un únic candidat, al•legant els mèrits esportius, mèrits acadèmics i altres aspectes vinculats que li puguen fer mereixedor del guardó.
 La Direcció General d'Esports de la GVA informa que, com el termini màxim de presentació de candidatura per part de la DGD al Consell és el 27 de març del 2013, sol•licita als interessats que presenten la seua candidatura per registre d'entrada en la Direcció General de l'Esport com a màxim fins al dia 22 de març del 2013, i si la presentació es realitza en un altre registre distint, prega que per favor envien còpia de la Candidatura presentada al e.mail promocion_dgd@gva.es, para d'esta manera poder valorar totes les candidatures i complir amb el termini d'enviament establit pel CSD.

 Convocatòria 2012
 Més informació
 055/13
Al·luvió de medalles per a l'Atletisme Valencià en el Nacional de Veterans p.c. Zaragoza 2-3/03/13
 No hi ha dos sense tres, i en 2013 l'Atletisme Valencià ha tornat a polvoritzar les xifres del Campionat d'Espanya de Veterans en pista coberta a l'aconseguir 37 medalles (14 ors, 9 plates i 14 bronzes) i 54 places de finalista (classificats entre les huit primeres posicions) en este nacional celebrat el passat cap de setmana Al Palau Municipal d'Esports de Saragossa.
 L'atleta alacantí José Antonio Ureña que vist els colors del C.E.Colivenc va batre dos Rècords d'Espanya en la categoria M45, en 60m.tanques al parar el crono en 8.79 i en pentatló al totalitzar 3913 punts.
 Tres atletes de la Comunitat van batre Rècords del Campionat, Martina de la Pont (València Terra i Mar) es va penjar l'or en pes W35 amb 13.87, Gaspar Mateu (Huracà Fent Camí) es va imposar en perxa M'amb35 4.70 i Francisco Martín (CA Benacantil) va aconseguir la rècord en 3 km. Marxa M'amb35 un temps de 13:08.01.

 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets PDF
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 
Campionat d'Europa en pista coberta Gotemburgo 1-3/03/13
 Els triplistas de la Comunitat Valenciana, Emilio Bellido i Vicente Docavo, ambdós en les files de Platges de Castelló, ja estan de volta de la seua actuació en el Campionat d'Europa en pista coberta celebrat de l'1 al 3 de març en la localitat sueca de Göteborg. Docavo va classificar 12a en la qualificació amb un salt de 16.46 (16.46-16.38-13.62) i el seu company Bellido va finalitzar 17é amb 16.24 (16.24-x-15.72).

 Dossier RFEA
 Llistes d'eixides i resultats
 Resultars Triple Salt
 Actuació Espanyola
  Web
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 054/13
La Com.Valenciana va liderar el medaller del Ct.Espanya Juvenil p.c. Antequera 2-3/03/13
 La Comunitat Valenciana continua collint èxits i es consolida com a potència de l'atletisme de promoció al liderar el medaller del Campionat d'Espanya Juvenil en pista coberta celebrat a Antequera el passat cap de setmana (2 i 3 de març). La Valenciana es va penjar 14 metalls, 8 ors, 2 plates i 4 bronzes, superant a Catalunya (2a) i País Basc (3a). En el rànquing de finalistes la FACV va totalitzar 140.5 punts, on el Platges de Castelló va classificar primer en l'estadística per clubs (86p).
 L'atleta del València Terra i Mar Fatima Diame va ser una de les grans protagonistes de la competició, a l'establir un nou Rècord d'Espanya juvenil en salt de longitud amb un registre de 6.21, la pupil·la de Rafa Blanquer va ser millorant al llarg del concurs (5.68, 5.94, 5.94, 6.00, 6.21) fins a superar la rècord en possessió de l'alacantina Mª Mar Jover (6.06) des de febrer del 2005.
 En pes, la llançadora del C.C.El Garbi Judit Prats va batre el Rècord del Campionat al desplaçar la bola a 14m'i 9cm, millorant el de Mama-Fulo Katty (14.07) des de març del 2001.

 Llistes d'eixides i resultats
 Resultats complets PDF
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 053/13
Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta Murcia 03/03/13
 La selecció valenciana d'atletisme ja està a casa després de la seua participació en el LXXII Campionat d'Espanya de Marxa en ruta celebrat diumenge passat 3 març a Múrcia, on la Comunitat ha aconseguit un balanç de tres medalles i tres llocs de finalistes per equips. En juvenil-junior dones la Valenciana va classificar sexta amb 54 punts, en esta mateixa categoria el conjunt masculí va ser sèptim amb 52, i en cadet xiques octaves amb 61.
 A títol individual l'Atletisme Valencià es va penjar tres metalls, or en 10km veteranes F35 de Mª José Guardiola (Atl.Sant Sebastià) 51:06, bronze en 20km absolut masculí de Luis M. Corchete (Atletisme Torrevieja) 1h 24:20 i plata en 20km veterans hòmens M35 d'Enrique Moret (Múrcia Tovarsport) 1h 43:20.

 Llistes d'eixides i resultats Ct.Federacions
 Llistes d'eixides i resultats Absolut i Veterenas
 Resultats complets PDF
  ALBUM FOTOGRÀFIC
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 052/13
Lluís Martínez i Yamilka González, campions del ½ Marató Com.Valenciana Ribarroja del Turia 03/03/13
 Yamilka González (C.A.Benacantil) amb 1h21:11 i Luis Félix Martínez (Càrnies Serrano) amb 1h09:57, es van proclamar campions de la Comunitat Valenciana en el 16a autonòmic de ½ Marató que es va disputar diumenge passat en la localitat valenciana de Riba-roja del Túria.
 El podi en categoria femenina ho van completar, Patricia Montalvo (CA Massamagrell) plata amb 1h22:50 i Cristina Loeda (Càrnies Serrano) bronze amb 1h22:51; en masculina, Félix Pont (Safor Cafemax) plata amb 1h10:14 i Octavio Sanchis (Càrnies Serrano) bronze amb 1h10:40.

 Resultats complets
 
  Web
  Resultats
 051/13
Espais fotogràfics FACV – Ct.'Espanya de Marxa en Ruta Murcia 03/03/13
 Es troba disponible un ampli reportatge fotogràfic (Alfredo Repollés) amb més de 150 instantànies del Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta celebrat a Múrcia este diumenge 3 de març, on han competit els equips cadet i júnior-juvenil de la Comunitat Valenciana.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 Llistes d'eixides i resultats Ct.Federacions
 Llistes d'eixides i resultats Absolut i Veterenas
 Resultats complets PDF
 051/13
Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta Murcia 03/03/13
 La selecció de la Comunitat Valenciana partirà dissabte que ve amb destinació a Múrcia per a participar en el LXXII Campionat d'Espanya de Marxa en ruta que se celebrarà el diumenge 3 març a partir de les 9:30 hores en el circuit ubicat en la gran via Escultor Salzillo.
 La Valenciana competirà per equips en categoria cadet masculina i juvenil-junior masculina i femenina, sent el C.A.Torrent i Platges de Castelló amb tres atletes cada u, els clubs de la Comunitat amb major presència en el ‘conjunt taronja'.
 L'expedició valenciana àmplia la seua participació en este nacional amb un total 29 marxadors (13 dones i 16 hòmens) que lluitaran pels títols individuals (de cadet a Senior) i per les joies en categoria veterana (majors de 35 anys). També estaran en lliça els trofeus per comunitats en les carreres cadet i júnior-juvenil.

 Llistes d'eixides i resultats Ct.Federacions
 Llistes d'eixides i resultats Absolut i Veterenas
 Més informació
 
  Web
  Inscripcions
 050/13
Campionat d'Espanya Juvenil en pista coberta Antequera 2-3/03/13
 L'expedició valenciana juvenil composta per 79 atletes (43 xiques i 36 xics) es desplaçaran este cap de setmana a la localitat malaguenya d'Antequera per a participar en la trenta-sisena edició del Campionat d'Espanya juvenil en pista coberta, una competició que reunirà prop de 600 jóvens atletes i on la Comunitat Valenciana se situa en el segon lloc del rànquing d'inscrits.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
  Inscripcions
 049/13
Campionat Júnior de la Comunitat Valenciana en pista coberta Valencia-L.Puig 02/03/13
 Prop de 500 atletes de la Comunitat Valenciana competiran este dissabte en les pistes del Luis Puig (València) en el Campionat Autonòmic Individual Júnior que se celebrarà conjuntament amb el control de marques en pista coberta de la Federació Valenciana.
 Els més destacats atletes nascuts en 1994 i 95 buscaran els títols i les mínimes de participació per al seu Campionat d'Espanya baix sostre que se celebrarà el 16 i 17 de març en la localitat malaguenya d'Antequera.
 
  Horari
 048/13
Campionat Escolar Cadet de la Comunitat Valenciana en pista coberta Valencia-L.Puig 02/03/13
 Les pistes del Luis Puig de València dissabte que ve (2 de març) a partir de les 17 hores acolliran el Campionat Autonòmic Individual Cadet dels Jocs Esportius, una de les competicions de promoció més importants del calendari baix sostre de la Valenciana, que enguany reunirà a prop de 400 jóvens esportistes nascuts en 1998 i 99, procedents de tota la geografia Comunitat.
 
  Horari
 047/13
Campionat Autonòmic de ½ Marató Ribarroja del Turia 03/03/13
 Este diumenge (3 de març) a les 10 hores s'alçarà el teló per a la 16a edició del Campionat ½ Marató de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc a Riba-roja del Túria. Esta localitat valenciana acollirà per segon any consecutiu l'autonòmic de la distància (21.097 metres), que se celebrarà conjuntament amb el XVII 1/2 Marató de Riba-roja del Túria, prova destacada del calendari de ruta de la Comunitat. La carrera discorrerà per un circuit que recorrerà els carrers del municipi i paratges destacats d'esta ciutat del Camp del Túria.

 Reglament Ct.Autonòmic
 Més informació de la carrera
 
  Web
 046/13
Campionat d'Europa en pista coberta Gotemburgo 1-3/03/13
 S'acosta la cita baix sostre més important del vell continent, el Campionat d'Europa en pista coberta. La Federació Espanyola ha seleccionat a 27 atletes per a desplaçar-se a la localitat sueca de Göteborg este cap de setmana (de l'1 al 3 de març).
 La Comunitat Valenciana estarà representada per dos atletes en triple bot masculí, Vicente Docavo i José Emilio Bellido, ambdós en les files del Platges de Castelló i a les ordes de Claudio Veneciano.

 Dossier RFEA
 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Inscripcions
 045/13
Campionat d'Espanya de Veterans p.c Zaragoza 2-3/03/13
 Prop d'un centenar d'atletes veterans de la Comunitat Valenciana es desplaçaran este cap de setmana a Saragossa per a competir en la 24a edició del Campionat d'Espanya en pista coberta que es diputarà al Palau Municipal d'Esports i que reunirà a més de 1300 atletes majors de 35 anys.
 La Valenciana millora les seues xifres de la passada edició, mentres que en l'estadística per equips l'Huracà Fent Camí amb un total de 19 inscripcions serà el club de la Comunitat amb major presència en este Nacional, seguit del Catarroja U.E. amb 8 i València Terra i Mar i Atletisme Crevillent amb 7.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Inscripcions
 
Premis Esportius provincials 2012 – Diputació d'Alacant  
 L'Excma. Diputació Provincial d'Alacant ha convocat els Premis Esportius provincials corresponents a l'anualitat de 2012, la classe i dotació econòmica dels quals, si és el cas, està reflectida en les bases que esta entitat ha publicat en el Butlletí Oficial de la província (BOP), número 40 de 26 de febrer del 2013.

 Bases (PDF)
 Sol•licitud (Word)
 Més informació
  Web
 044/13
Campionat d'Espanya de Llançaments d'hivern León 23/02/13
 Sis places de finalista han aconseguit els atletes de la Comunitat Valenciana en la tercera edició del Campionat d'Espanya de Llançaments Llargs disputat en el Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Lleó dissabte passat (23 de febrer).
 Entre els huit primers classificats figuren, José Luis Arroyo (Huracà Fent Cami) 6t en disc 51.92, Juan Vte. Mampel (Platges de Castelló) 5t en martell 59.82, María Hernández (AD Marathon) 6a disc 46.91, Elena López (València Terra i Mar) 8a en disc 41.54, Mª Carmen Vidal (Platges de Castelló) 4a en martell 52.84 i Estefanía López (València Terra i Mar) 8a javelina 41.15.

 Llistes d'eixides i resultats
 
 
Pla d'Ajudes Esportives 2013 – Diputació d'Alacant  
 La Diputació Provincial d'Alacant ha publicat el Pla d'Ajudes Esportives 2013, dirigit als Clubs i entitats Esportives de la província d'Alacant, per a l'organització i desenrotllament d'una activitat esportiva puntual, d'entre les programades per a l'Anualitat 2013 (des de gener del 2013 a l'1 de desembre del 2013) i/o participació en una competició de caràcter oficial corresponent a la temporada esportiva 2012/2013.

 Bases (PDF)
 Instància PAC (Word)
 Més informació
  Web
 043/13
Silla (Cadet H) i Platges de Castelló (Curt H), campions d'Espanya de Cross Oropesa del Mar 24/02/13
 Nous èxits (esportiu i organitzatiu) per a la Comunitat Valenciana el passat cap de setmana en el XLVIII Campionat d'Espanya de Camp a Través per clubs celebrat el diumenge 24 de febrer en la localitat castellonenca d'Orpesa del Mar.
 Els equips de la Comunitat van aconseguir 2 títols, 4 podis i 12 places de finalista (situats entre els 8 primers), revalidant la seua classificació en el medaller aconseguida el passat any en este mateix circuit de "platja Verda", conegut amb el nom del complex turístic “Marina d'Or”.
 El club d'atletisme Silla en categoria cadet masculina (96 punts) i platges de Castelló en el cross curt masculí (44 punts), es van proclamar campions d'Espanya per equips.
 L'equip sillense va estar format per sis atletes de la planter de la Comunitat Valenciana, Antonio Criat (8), Siro Pinya (11é), Javier Domingo (38é), Miguel Gómez (39é), Luis Torres (86é) i Santiago Rodríguez (199é).
 Els de la capital de ‘la Plana' van pujar al podi en dos ocasions més, en júnior masculí (plata) i en juvenil femení (bronze).

Foto: C.A.Silla

 RESULTATS COMPLETS (PDF)
 Retransmissió TV
 
 042/13
Izan Ahicart MM.Espanyola Cadet (4173) en el Autonòmic de Combinades Valencia-L.Puig 23-24/02/13
 Les proves combinades han sigut protagonistes este cap de setmana (23 i 24 de febrer) en el Luis Puig de València amb motiu de la disputa del Campionat Autonòmic Infantil i Cadet dels JECV de l'especialitat.
 L'atleta cadet del Platges de Castelló Hissen Ahicart va batre la Millor Marca Espanyola Cadet en Exathlon amb un total de 4173 punts, arrabassant-li la rècord a Víctor Pastor que l'ostentava (3870p) des de març del 2012. Ahicart, va realitzar els següents parcials en la consecució del rècord, 7.31 (60m), 5.98 (longitud), 13.99 (pes), 1.73 (alçada), 8.68 (60mt) i 2:56.29 (1000m).
 El medaller per entitats ho va liderar el Platges de Castelló amb 4 metalls (1 or, 1 plata i 2 bronzes), seguit del col·legi Diputació de Castelló amb 3 (1 or, 1 plata i 1 bronze).
 
 041/13
Campionat Juvenil de la Comunitat Valenciana en pista coberta Valencia-L.Puig 23/02/13
 Les pistes del Palau Luis Puig de València continuen funcionant sense parar, este cap de setmana acolliran el Campionat Autonòmic Juvenil i control de marques en pista coberta, un campionat que reunirà a més de 500 atletes i on s'atorgaran els títols de campions la Comunitat Valenciana i es buscaran les mínimes de participació per al Campionat d'Espanya baix sostre que se celebrarà el pròxim cap de setmana (2 i 3 de març) a Antequera.
 
  Horari
 040/13
Campionat d'Espanya de Llançaments d'hivern León 23/02/13
 Huit atletes de la Comunitat Valenciana (5 dones i 3 hòmens) es desplaçaran Lleó per a competir este dissabte en la tercera edició del Campionat d'Espanya de Llançaments Llargs.
 El Centre d'Alt Rendiment Esportiu congregarà als millors esportistes d'estes disciplines en temporada hivernal. La Federació Valenciana figura en el segon lloc en el rànquing de participants.

 Llistes d'eixides i resultats
 
 039/13
XLVIII Campionat d'Espanya per Clubs de Camp a Través Oropesa del Mar 24/02/13
 Excel·lent jornada atlètica la que tindrà lloc este diumenge (24 de febrer) a partir de les 9 del matí a Orpesa del Mar, amb motiu de la celebració del XLVIII Campionat d'Espanya de Camp a Través per Clubs que es disputarà en "platja Verda" coneguda amb el nom del complex turístic “Marina d'Or”. La Federació Valenciana comptarà amb un total de 45 equips – 25 masculins i 20 femenins – Que estaran presents en totes les distàncies i categories.
 Més de 2500 atletes representaran a 485 conjunts (281 en hòmens i 204 en dones) en este nacional que es disputarà per segon any consecutiu en esta localitat castellonenca, el més nombrós dels que organitza la Federació Espanyola i on els equips destacats en camp a través alinearan a les seues millors estreles en les categories cadet, cross llarg Senior, juvenil, júnior, promesa i cross curt.

 Llistes d'eixides i resultats (en directe)
 
  Web
  Inscripcions
 038/13
27m Campionat de Marxa en Ruta de la Comunitat Valenciana Torrevieja 17/02/13
 La localitat alacantina de Torrevieja va acollir diumenge passat (17 de febrer) el Campionat Autonòmic de Marxa en Ruta, prova organitzada pel Millennium de Torrevieja que va coronar als millors d'esta disciplina de la Comunitat Valenciana, tant en la seua modalitat federada com a escolar.
 El medaller per equips ho va liderar el Millennium de Torrevieja i València Terra i Mar amb 5 metalls, li van seguir C.E.Vinaros i Platges de Castelló amb 3 joies.
 La ‘ciutat salinera' va expedir els bitllets per a formar part de la selecció que representarà a la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta federat que es disputarà el pròxim 3 de març a Múrcia.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 RESULTATS OFICIALS (PDF)
 
  Horari
 
Esportista d'Elit Comunitat Valenciana  
 Es recorda que aquells atletes que estiguen interessats podran sol·licitar la seua inclusió en La Llista d'Esportistes d'Elit de la Comunitat Valenciana. Per a això, els interessats hauran de presentar en termini la documentació que li siga requerida en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports (Registre Direcció General d'Esports, c/ Beltrán Baguena, 4 baix de València) o en les seues Delegacions territorials d'Alacant, Castelló i València.
 Entre la documentació a presentar es troba:
  - Imprés de Sol·licitud d'inclusió en la llista d'esportistes d'elit degudament omplit, firmat i visat per la Federació Autonòmica d'Atletisme.
  - Fotocòpia del D.N.I. (ambdós cares).
  - En cas de modalitats o proves d'equip, o de suma d'esforços, s'haurà de presentar també l'imprés de Certificat de 50%.

 Sol·licitud d'inclusió
 Certificat de 50%
 Esportista Elit C.V. (DOGV n.5183-gener 2006)
 Esportista Elit C.V. (DOCV n.5720-març 2008)
 
I Jornades Tècniques per a la Planificació Dietètica i Esportiva S.Vicente del Raspeig 19-20/04/13
 Els dies 19 i 20 d'abril del 2013 la localitat alacantina de Sant Vicent Del Raspeig té previst organitzar les I Jornades Tècniques per a la Planificació Dietètica i Esportiva "Com aconseguir el Máximo Rendiment Esportiu”.

 Dossier informatiu
 
Espais fotogràfics FACV – Cto. Autonòmic Marxa en Ruta Torrevieja 17/02/13
 Es troba disponible un reportatge fotogràfic (cortesia de Miguel A. Villalba) del Campionat Autonòmic de Marxa en Ruta celebrat a Torrevieja diumenge passat 17 de febrer.

  ALBUM FOTOGRÀFIC
 037/13
La Comunitat Valenciana, Subcampiona d'Espanya en el Nacional Absolut p.c. Sabadell 16-17/02/13
 La Comunitat Valenciana va aconseguir un nou èxit esportiu al proclamar-se Subcampiona d'Espanya en el Nacional d'Atletisme Absolut en pista coberta disputat a Sabadell el passat cap de setmana (16 i 17 de febrer).
 La Valenciana millora la seua classificació del passat any en la prova més important del calendari espanyol baix sostre al totalitzar 141 punts i portar-se 14 medalles (3 ors, 5 plates i 6 bronzes) de terres catalanes, aconseguint més de 40 punts de diferència respecte a Madrid (97p), tercera comunitat classificada.
 El València Terra i Mar va liderar el medaller per equips amb un total de 13 joies (5 ors, 6 plates i 2 bronzes), seguit del Platges de Castelló 4t'i del C.A.L'Eliana 9é. En la taula de finalistes per clubs, es va situar primer el platges amb 130 punts, seguit del Terra i Mar 3r amb 106p i C.E.Colivenc 13é amb 19p.
 En categoria femenina, la valenciana Laura Méndez que vist els colors del Platges de Castelló i entrena a les ordes de Manolo Ripollés, va batre el rècord absolut de la Comunitat Valenciana en els 1500m'al parar el crono en 4:24.75 en les semifinals celebrades el dissabte a la vesprada. Laura va millorar l'anterior rècord (4:27.08) en poder de Gema Barrachina des de febrer del 2008.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 036/13
49é Campionat d'Espanya Absolut en pista coberta Sabadell 16-17/02/13
 La Comunitat Valenciana amb una participació de 51 atletes (27 dones i 24 hòmens) serà la segona federació amb major presència en el 49é Campionat d'Espanya Absolut en pista coberta que es disputarà per segona ocasió consecutiva a Sabadell este cap de setmana. L'atletisme valencià millora les seues xifres de la passada edició en la gran cita de l'atletisme espanyol baix sostre.
 La competició es desenrotllarà en sengles jornades de matí i vesprada el dissabte dia 16, i en una única jornada matinal el diumenge dia 17, i congregarà a més de 400 atletes que es desplaçaren a esta localitat catalana de la comarca del Vallés Occidental per a lluitar pels títols que acrediten ser els millors en les especialitats ‘indoor'.
 Esta serà la cita culminant de la temporada hivernal i l'última oportunitat per a obtindre les marques mínimes de selecció establides per la Federació Espanyola d'Atletisme per a participar en el Campionat d'Europa en pista coberta que tindrà lloc a Göteborg (Suècia) l'1, 2 i 3 de març.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Inscripcions
 035/13
Campionat de Marxa en Ruta de la Comunitat Valenciana Torrevieja 17/02/13
 La ciutat costanera de Torrevieja tornarà a ser la capital de la marxa atlètica este diumenge 17 de febrer amb la celebració de l'autonòmic de la Comunitat Valenciana d'esta especialitat, l'organització de la qual anirà a càrrec del Millennium de Torrevieja, club amb una destacada planter en esta disciplina.
 L'organització perfila els últims preparatius d'esta prova que celebra la seua vint-i-setena edició, la tercera que es disputa en esta localitat alacantina (1997, 2007 i 2012). Les proves donaran començament a les 10:30 hores i discorreran en un circuit homologat de cap a cap de l'avinguda de Monge i Bielsa.
 Esta ‘ciutat salinera' repartirà medalles en categoria federada (juvenil, júnior, promesa, absoluta i veterana) i escolar (infantil i cadet) atés que se celebra conjuntament amb la final dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, sent l'antesala del Campionat d'Espanya de Marxa en Ruta federat que es disputarà el pròxim 3 de març a Múrcia.
 
  Horari
 034/13
Campionat Infantil de la Comunitat Valenciana en pista coberta Valencia-L.Puig 16/02/13
 Prop de 400 jóvens esportistes (nascuts en 2000 i 2001) es donaran cita este dissabte a la vesprada en el Palau Lluís Puig de València per a participar en el Campionat Autonòmic Infantil en pista coberta dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, prova organitzada pel club Catarroja U.E., que donarà començament a les 17h i finalitzarà a les 20:15h.
 
  Horari
 033/13
La web de la Federació Valenciana d'Atletisme continua batent rècords  
 Els aficionats i internautes han tornat a premiar a la web de la Federació Valenciana d'Atletisme facv.es amb la seua fidelitat, establint un nou rècord històric per al mes de gener, més de 62.000 usuaris s'han informat través del portal de la FACV (un 40% més que el passat any), sumant més d'un milió i mig d'accessos al llarg del mes.
 
 032/13
XXVII Campionat Autonòmic de Camp a Través-V Cross l'Alcudia L'Alcudia 10/02/13
 Diumenge passat (10 de febrer) la localitat valenciana de l'Alcudia va acollir el XXVII Campionat Autonòmic Individual de Camp a Través amb més de 700 participants, la competició organitzada pel club d'atletisme l'Alcudia va atorgar les joies i places per a formar part de la selecció valenciana que competirà el 10 de març a Granollers en el Campionat d'Espanya de Camp a Través.
 El medaller per clubs ho va encapçalar platges de Castelló amb un total de 5 joies, seguit del C.A.l'Alcudia (4), Atletisme Crevillent (3) i C.A.Silla (2).

 Puntuació Final Circuit
 
  Horari
 031/13
La Comunitat Valenciana, campiona en el Nacional Promesa P.C. San Sebastián 9-10/02/13
 La Comunitat Valenciana amb un total de 145 punts i 13 medalles (3 ors, 6 plates i 4 bronzes) es va proclamar campiona d'Espanya en el Campionat Promesa en pista coberta disputat el passat cap de setmana (9 i 10 de febrer) en Sant Sebastià.
 La Valenciana suma un nou èxit al seu palmarés i puja al màxim alt del podi millorant la seua classificació en el rànquing de finalistes del passat any (quarta amb 108,5 punts), l'estadística per clubs la va encapçalar el Platges de Castelló amb 113 punts.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 030/13
Campionat Absolut de la Comunitat Valenciana p.c. Valencia-L.Puig 09/02/13
 Un total de 28 mínimes al Campionat d'Espanya Absolut (17 femenines i 11 masculines) es van aconseguir en l'Open de la Comunitat Valenciana celebrat dissabte passat en el Lluís Puig de València.
 El medaller per clubs ho va liderar el Platges de Castelló amb 25 joies (9 ors, 9 plates i 7 bronzes), seguit del València Terra i Mar amb 10 metalls (5 ors, 3 plates i 2 bronzes) i de l'Huracà Fent Camí amb 8 medalles (3 ors, 2 plates i 3 bronzes).
 Els atletes de la Comunitat Valenciana es desplaçaran este cap de setmana a Sabadell per a disputar la 49a edició del Campionat d'Espanya Absolut baix sostre.
 
  Horari
 029/13
Evasió Running, campió d'Espanya en el Nacional de Veterans Clubs de Cross Oropesa del Mar 10/02/13
 Excel·lent actuació dels conjunts de la Comunitat Valenciana en el Campionat d'Espanya per equips d'atletes veterans celebrat diumenge passat (10 de febrer) en el circuit del complex vacacional Marina d'Or d'Orpesa del Mar (Castelló).
 El club castellonenc Evasió Running es va proclamar campió d'Espanya en la categoria M35 masculina amb un total de 32 punts, la Comunitat Valenciana va aconseguir pujar al podi per equips en altres dos ocasions, en W35 dones el C.A.l'Alcudia va ser tercer (33p) i en W45-50 dones el C.A.Xativa va aconseguir el segon lloc amb (21p).

 Llistes d'eixides i resultats (en directe)
 Resultats PDF
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 028/13
XXVII Campionat Autonòmic de Camp a Través-V Cross l'Alcudia L'Alcudia 10/02/13
 l'Alcudia, 10 de febrer (diumenge), 10 del matí, esta és la cita per als especialistes del camp a través de la Comunitat València amb la prova puntuable més important del Circuit de Cross de la Federació d'Atletisme CV, el Campionat Autonòmic Individual de Camp a Través, que enguany complix la seua vint-i-setena edició amb un inscripció que supera els 700 atletes.
 Esta localitat de la comarca de la Ribera Alta de València, celebra el seu quint cross i repartirà els trofeus de campions escolars de la província tant a títol individual com per equips.
 L'esdeveniment organitzat pel club d'atletisme l'Alcudia expedirà els passaports per a formar part de la selecció valenciana que competirà el 10 de març a Granollers en el Campionat d'Espanya de Camp a Través.
 La nòmina per clubs l'encapçala el Platges de Castelló amb 192 inscrits, seguit de Benacantil (96), Decatló Kondy (74) i Safor-Cafemax (52).

 Reglament del Circuit
 Puntuació provisional Circuit
 Reglament del V Cross L'Alcudia
 
  Horari
 027/13
Critèrium Autonòmic de Llançaments d'Hivern Gandía 10/02/13
 Este diumenge 10 de febrer Gandia acollirà el Critèrium Autonòmic de Llançaments d'hivern que reunirà a prop d'un centenar dels millors llançadors de la Comunitat Valenciana en la disputa dels títols que acrediten ser els millors en les disciplines hivernals.
 La competició organitzada pel club de Córrer el Garbí donarà començament a les 10:30 hores amb la prova de pes i martell femení i conclourà a les 15:30 hores amb la javelina hòmens i dones.
 
  Horari
 026/13
Campionat Absolut de la Comunitat Valenciana p.c. Valencia-L.Puig 09/02/13
 Este dissabte el Lluís Puig rebrà els atletes més destacats de la Comunitat Valenciana en les especialitats baix sostre, amb motiu de la disputa del Campionat Autonòmic Absolut de la Federació d'Atletisme de la C.V. Les proves donaran començament a les 16:45 hores amb la perxa i triple bot femení, i els 60m tanques i llançament de pes masculí.
 L'Open Valencià ha aconseguit una xifra superior a les 400 inscripcions d'atletes que competiran per les medalles que acrediten ser els millors de la Comunitat, alhora que lluitaran per aconseguir les mínimes de participació per al Nacional Absolut que tindrà lloc a Sabadell el 16 i 17 de febrer.
 El rànquing de participants per clubs és liderat pel Platges de Castelló amb 90 inscrits, seguit del València Terra i Mar amb 49 i C.A.Torrent amb 35.

 Atletes inscrits
 
  Horari
 025/13
Campionat d'Espanya de Veterans per Clubs de Camp a Través Oropesa del Mar 10/02/13
 Una vegada més la Comunitat Valenciana es convertirà en la capital de l'atletisme, més concretament en la ciutat del camp a través per excel·lència, amb motiu de la desé tercera edició del Campionat d'Espanya per Clubs d'atletes veterans (esportistes majors de 35 anys) que s'organitzarà este diumenge 10 de febrer a partir de les 11 hores en el complex Vacacional Marina d'Or d'Orpesa del Mar.
 Esta localitat castellonenca rep el testimoni d'Elda, que el passat any va acollir esta mateixa competició amb tot un èxit esportiu i organitzatiu, per la qual cosa la família atlètica ha tornat a confiar la seua organització en la Comunitat Valenciana.
 Equips procedents de tot el territori espanyol es desplaçaran a la coneguda “Ciutat de Vacacions” a la recerca dels títols de campions d'Espanya, entre ells figuren 12 conjunts de la Valenciana.

 Llistes d'eixides i resultats (en directe)
 
  Web
  Inscripcions
 024/13
Campionat d'Espanya Promesa en pista coberta San Sebastián 9-10/02/13
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat València amb un total de 53 inscripcions (26 dones i 27 hòmens) serà la tercera comunitat amb major presència en el Campionat d'Espanya Promesa baix sostre.
 La Valenciana millora les seues xifres del passat any en este campionat que se celebrarà en Sant Sebastià este cap de setmana (9 i 10 de febrer) i que reunirà a més de 400 esportistes amb edats compreses entre els 20 i 22 anys.
 En l'estadística per equips, el Platges de Castelló amb 22 inscrits figura segon en el rànquing de participants.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Inscripcions
 
Proves d'accés Tècnics Esportius Nivell I i Nivell III  
 La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha convocat les proves d'accés a les formacions de tècnics esportius nivell I i nivell III per a persones que no disposen dels títols oficials indispensables per a cursar-les (graduat en E.S.O per a nivell I i títol de Batxiller per a nivell III).
 El termini per a matricular-se està comprés entre el 18 i el 22 de febrer del 2013 i s'haurà de presentar l'annex I o II de la convocatòria, segons l'ensenyança a què es pretenga tindre accés.
 Les proves es realitzaran el 9 de març en:
 Província d'Alacant: IES Haygón. Av. Haygón, 50 (Sant Vicent del Raspeig)
 Províncies de Castelló i València: CIFP Complex Educatiu de Cheste. Carretera de València-Madrid s/n (Xest)

 Més informació i annexos (DOCV)
 
Investigació dels patrons de Xafada dels corredors (IBV)  
 L'Institut de Biomecànica de València (IBV) està desenrotllant una investigació sobre els patrons de Xafada dels corredors. L'estudi serà dut a terme per un podòleg/a de l'IBV i consistix a mesurar a distints esportistes mentres corren, analitzant la seua xafada per a obtindre un diagnòstic del seu patró (pronador-neutre-supinador).
 L'anàlisi es realitza per mitjà d'una gravació en vídeo mentres l'atleta corre en una cinta (no invasiva per a l'esportista), amb una duració aproximada d'1 hora i es desenrotllarà en les instal•lacions De l'institut.
 L'IBV vol fer extensiu als atletes de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana la possibilitat de participar en este estudi.
  Als participants l'IBV els facilitarà:
 - Una avaluació del seu patró de xafada efectuada per un podòleg especialista, que els servirà a l'hora de seleccionar el seu calçat de córrer.
 - La possibilitat de realitzar consultes específiques al podòleg sobre temes personals relacionats amb la carrera.
 De cara a concertar una cita i concretar la seua possible participació, els interessats/des hauran de posar-se en contacte amb D. Benjamí Ibañez (IBV) en el telèfon 96-387 91 60 o en el correu electrònic benjamin.ibanez@ibv.upv.es .
  Web
 023/13
Platges de Castelló revalida el títol masculí en la Copa Cadet p.c. Zaragoza 03/02/13
 El conjunt masculí del Platges de Castelló va revalidar el seu títol de campió d'Espanya en la Copa de Clubs Cadet indoor disputada diumenge passat Al Palau dels Esports de Saragossa.
 Els castellonencs es van fer amb la victòria –el seu quint títol consecutiu– Amb un total de 73 punts, pujant al podi en sis ocasions i seguits molt de prop pel Cova de Nerja que va finalitzar segon amb 71.5, i on el JA.Sabadell va ser tercer amb 59.
 En la Copa femenina les de la capital de ‘La Plana' també van aconseguir pujar al podi, al finalitzar terceres amb 52 punts, en una trobada on es va imposar amb rotunditat l'equip malagueny del Cova de Nerja amb 80, i la segona plaça se la va adjudicar l'AA.Catalunya amb 54.

 Resultats Hòmens
 Resultats Dones
 
  Web
  Inscripcions
 022/13
Els júniors del Platges de Castelló aconseguixen el bronze europeu per equips de cross Grao de Castellón 03/02/13
 L'equip júnior masculí del Platges de Castelló va aconseguir pujar al tercer caixó del podi per equips (90 punts) en la Copa d'Europa de Clubs de Camp a Través celebrada diumenge passat (3 de febrer) en el circuit de la Pineda del Grau de Castelló.
 El conjunt castellonenc (organitzador de l'encontre) va completar la seua actuació, 9é en categories absoluta masculina (179p), 9é en júnior femení (174p) i 12é en absolut femení (203p).
 
  Web
  Reglament
  Horari
  Resultats
  Inscripcions
  Álbum Fotos
 021/13
Huracà Fent Camí, campió d'Espanya en la Copa de Veterans p.c. Antequera 02/02/13
 El club d'atletisme Huracà Fent Camí es va proclamar campió en categoria masculina en la primera edició de la Copa d'Espanya de Clubs en pista coberta per a atletes veterans celebrada dissabte passat a Antequera (Màlaga). El club valencià es va imposar amb un total de 83 punts, i va ser acompanyat en el podi per A.A.Moratalaz 74 i A.D.Marathon 72.

 Llistes d'eixides i resultats (Hòmens)
 Llistes d'eixides i resultats (Dones)
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 
Drets de la Infància en l'Esport  
 La Guia “Drets de la infància en l'esport” editada per UNICEF està orientada a fomentar l'exercici dels drets de la infància a través de l'esport. El manual oferix orientacions a docents, entrenadors, famílies, clubs i altres persones i institucions lligades a la formació i entrenament de jóvens esportistes. Les pautes proposades estan il•lustrades amb casos pràctics, que permeten una reflexió sobre els drets de xiquets, xiquetes i adolescents en l'esport.
 El document realitza una primera aproximació a l'esport escolar, des dels valors que es transmeten per a més avant oferir orientacions dirigides a formadors i organitzadors d'activitats esportives.
 La publicació en cada capítol respon a un dret del menor en l'esport i arreplega objectius a treballar amb els menors, presentant una situació d'aprenentatge real.
 El document finalitza amb una enquesta que permet autoavaluar-se en el compliment dels objectius proposats i que es dirigix a promoure i protegir els drets dels menors en l'esport.

 Guía (PDF)
 
 020/13
V Copa de Clubs Cadet pista coberta Zaragoza 03/02/13
 El Palau dels Esports de la capital aragonesa conegut popularment com ‘L'Ou' rebrà al club Platges de Castelló amb motiu de la disputa de la quinta edició de la Copa de Clubs Cadet en pista coberta, prova que congregarà als 16 millors conjunts (8 masculins i 8 femenins) en esta categoria de promoció que reunix esportistes nascuts en 1998 i 99.
 L'equip castellonenc defendrà els seus títols de vigent campió d'Espanya en ambdós categories, els de la capital de ‘La Plana' no han baixat d'allò més alt del podi en xics des del naixement d'esta competició en 2009; enguany els seus rivals seran Cova de Nerja-UMA, At.Intec-Zoiti, AA.Catalunya, JA.Sabadell, AD.Marathon, Simply-Scorpio 71 i CA.Múrcia Tovarsport.
 En xiques el platges participarà amb Lucus Caixa Rural Galega, JA Sabadell, ISS-L'Hospitalet, Simply-Scorpio 71, AA.Catalunya, AD.Marathon i Cova de Nerja-UMA.

 Llistes d'eixides i resultats (Hòmens)
 Llistes d'eixides i resultats (Dones)
 
  Web
  Inscripcions
 019/13
Campionat Autonòmic Promesa i Veterans P.C. Valencia-L.Puig 02/02/13
 Intens cap de setmana d'atletisme en el Palau Luis Puig de València amb motiu de la celebració este dissabte a la vesprada d'una competició per partida triple, l'autonòmic Promesa i Veterans, i control pista coberta, uns campionats que atorgaran els títols de la Comunitat Valenciana en les respectives categories i que compten amb una inscripció superior al miler de participants.
 Entre els objectius, aconseguir les mínimes de participació per als seus respectius Campionats d'Espanya baix sostre, el Promesa tindrà lloc el pròxim cap de setmana (9 i 10 de febrer) en Sant Sebastià i el Veterà es realitzarà a Saragossa el 2 i 3 de març.
 
  Horari
 018/13
I Campionat d'Espanya de Clubs de Veterans en pista coberta Antequera 02/02/13
 El club d'atletisme Huracà Fent Camí es desplaçarà a la localitat malaguenya d'Antequera per a competir este dissabte (2 de febrer) en la primera edició del Campionat d'Espanya de Clubs de pista coberta per a atletes veterans, que reunirà als millors conjunts baix sostre, amb equips formats per esportistes d'esta categoria (majors de 35 anys).
 El club valencià mesurarà les seues força en la trobada masculina davant de l'AA.Moratalaz, Pratenc AA, Drec. Independent Malagueny, AD.Marathon, Amistat-FisioPlanet, Cangur AAC. I CA Chapín Jerez.

 Llistes d'eixides i resultats (Hòmens)
 Llistes d'eixides i resultats (Dones)
 
  Web
  Inscripcions
 
IX Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València  
 La Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana ha renovat la col•laboració amb el Circuit de Carreres Populars de la Ciutat de València, pel que les deu proves del calendari recreatiu en ruta d'esta novena edició comptaran amb la col•laboració de la FACV.
 El Circuit que s'ha convertit en tot un clàssic del calendari en ruta, està organitzat per la Fundació Esportiva Municipal de València i va iniciar el seu camí el passat 27 de gener amb la XV Carrera Populars Tortugues i conclourà l'1 de desembre del 2013 amb la XIII Volta a Peu Solidària “És possible”.

 Més informació
 
  Web
 017/13
Copa d'Europa de Clubs de Cross Grao de Castellón 03/02/13
 La Comunitat Valenciana es convertirà novament en l'epicentre de l'atletisme europeu, en concret la ciutat de Castelló a l'albergar la Copa d'Europa de Clubs de Camp a Través, la cita més important d'esta especialitat en el vell continent, i que enguany tindrà lloc el 3 de febrer en el circuit de la Pineda del Grau de la capital castellonenca.
 La representació espanyola anirà a càrrec dels clubs més destacats en esta disciplina atlètica, entre ells figura el club Platges de Castelló (amfitrió de l'encontre), que prendrà part en totes les eixides, absoluta i júnior, hòmens i dones.
 Els aficionats a l'atletisme podran disfrutar a partir de la 12 hores d'una excel·lent competició esportiva que donarà cita a res més i ni més ni menys que a 66 conjunts de 22 països, formats per 6 atletes per equip, el que totalitza prop de 400 atletes en la disputa pels ceptres europeus.

 Més informació
 Atletes inscrits (AEA)
 Resultats
 
  Horari
 
Orpesa va presentar el públic el Campionat d'Espanya de Cross per Clubs Oropesa del Mar 24/02/13
 Divendres passat (25 de gener) es va presentar el XLVIII Campionat d'Espanya de Camp a Través per Clubs que se celebrarà el pròxim 24 de febrer en el complex turístic de Marina D´Or a Orpesa del Mar (Castelló), l'acte va tindre lloc en la seu de la Diputació Provincial de Castelló.
 La ciutat castellonenca acollirà per segon any consecutiu una de les proves més multitudinàries del calendari federat de camp a través. L'organització perfila els últims detalls darrere de l'èxit esportiu i organitzatiu aconseguit en la passa edició.

 Més informació
  Web
 016/13
Encontre Internacional de Proves Combinades Valencia-L.Puig 26-27/01/13
 La selecció espanyola ha aconseguit pujar al podi per equips en quatres ocasions en l'encontre internacional de Proves Combinades disputat en el Palau Luis Puig de València el passat cap de setmana (26 i 27 de gener), i que ha enfrontat al conjunt nacional júnior i sub'3 amb França i Gran Bretanya, i a estes mateixes seleccions més la República Txeca i Holanda en la categoria absoluta.
 La Comunitat Valenciana va estar representada per sis atletes, Pablo Trescoli (Platges de Castelló) es va imposar en la classificació júnior amb 5161 punts amb els següents parcials (7.33 60m, 6.84 longitud, 12.80 pes, 1.92 alçada, 8.42 60mt, 3.81 perxa i 2:48.10 1000m) i la seua germana i companya d'equip Ana Trescolí va finalitzar 5a amb 3541p, l'actuació en esta categoria la va completar Aina Fornes (Atletisme Dianium) 7a amb 3443p.
 En Sub'23, l'atleta alacantí Jorge Ureña (C.E.Colivenc) va fregar el podi, classificant 4t'amb 5173 punts i en la categoria absoluta les atletes del Platges de Castelló, Bárbara Hernándo 11a (3872p) i Alba Miralles 19a (2816p).

 Llistes d'eixides i resultats
 RESULTATS COMPLETS
 
  Web
  Horari
  Resultats
  Álbum Fotos
 015/13
València Terra i Mar i Platges de Castelló renoven els seus ceptres en la Copa Valencia-L.Puig 26/01/13
 Els equips de la Comunitat Valenciana aconseguixen el doblet en la XXXII Copa de clubs SS.MM. El Rei i La Reina en pista coberta. El València Terra i Mar en categoria femenina –Per desé quinta ocasió consecutiva– i el Platges de Castelló en masculina s'han proclamat campions d'Espanya este dissabte en el Palau Velòdrom Lluís Puig de València, complint així tots els pronòstics.
 El Terra i Mar prosseguix amb el seu domini en la categoria femenina sumant 20 títols al llarg de la història, a l'imposar-se en esta ocasió amb contundència als seus rivals, 99 punts i 9 victòries de prova – de les 13 que componen el programa baix sostre –, les de la capital del Túria no es van abaixar del podi al llarg de tota la competició, on el subcampionat va ser per a les xiques del platges amb 72 i l'actuació de la Comunitat es va completar amb l'octau lloc del C.A.Benacantil amb 35 punts.
 La Copa en categoria masculina se la van adjudicar els castellonencs (96,5 punts) aconseguint així el seu tercer títol, els altres dos conjunts de la Comunitat van finalitzar 7m' Huracà Fent Cami (44) i 8u C.A.Benacantil 8u (35).

 Llistes d'eixides i resultats (Hòmens)
 Llistes d'eixides i resultats (Dones)
 RESULTATS COMPLETS
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 014/13
Encontre Internacional de Proves Combinades Valencia-L.Puig 26-27/01/13
 Excel·lent sessió d'atletisme la que podran disfrutar els aficionats a València durant tot el cap de setmana Al Palau dels Esports Luis Puig, amb motiu d'un "doble" encontre internacional de proves combinades (heptatlón hòmens i pentatló dones) que enfrontarà a les seleccions d'Espanya, França i Gran Bretanya en categoria sub'23 (promesa) i a eixes mateixes seleccions més la República Txeca i Holanda en la categoria absoluta.
 Sis atletes de la Comunitat Valenciana vestiran la roja, Jorge Ureña (C.E.Colivenc), Aina Fornes (Atletisme Dianium), Ana Trescoli (Platges de Castelló), Pablo Trescoli (Platges de Castelló), Bárbara Hernando (Platges de Castelló) i Alba Miralles (Platges de Castelló).
 La primera jornada de l'encontre serà el dissabte entre les 10 i les 16:30h, per a concloure el diumenge, amb un horari que comprén des de les 10h fins a les 18h.

 Llistes d'eixides i resultats
 
  Web
  Horari
 013/13
32a Copa de Clubs S.M.El Rei i S.M. La Reina en pista coberta Valencia-L.Puig 26/01/13
 Este dissabte a la vesprada (des de les 17 hores) la Comunitat Valenciana torna a ser la protagonista de l'atletisme espanyol amb motiu de la celebració de la Copa de Clubs Absoluta S.M.El Rei i S.M. La Reina en les pistes del Luis Puig de València, la prova complix la seua 32a edició, i la capital del Túria haurà acollit este campionat en 16 ocasions des de la seua creació al febrer de 1982. Platges de Castelló en hòmens i València Terra i Mar en dones són a priori els favorits per a renovar les seues corones.
 El Terra i Mar (amfitrió de la trobada) alinearà el seu conjunt femení en la busca del vinté trofeu per als seus vitrinas, l'actuació valenciana la completaran el Platges de Castelló, C.A.Benacantil d'Alacant, i junt amb ells participaran F.C.Barcelona, Drec.Sant Sebastià, A.D.Marathon, AA Catalunya i Simply-Scorpio 71.
 En categoria masculina competiran tres conjunts de la Comunitat, Platges de Castelló, C.A.Benacantil d'Alacant i Huracà Fent Camí, que tindran per rivals al F.C.Barcelona, TenerifeCajaCanarias, S.G.Pontevedra, A.D.Marathon i Unicaja Atletisme.

 Llistes d'eixides i resultats (Hòmens)
 Llistes d'eixides i resultats (Dones)
 
  Web
  Inscripcions
 012/13
Alcoi es vist de curt amb l'Autonòmic de Clubs de Cross Alcoy 27/01/13
 Més d'un miler de corredors participaran en el Campionat Autonòmic de Clubs de Cross que se celebrarà este diumenge (27 de gener) a Alcoi. Esta localitat alacantina acull la tercera prova puntuable del Circuit Autonòmic de Camp a Través de la Comunitat Valenciana.
 Les carreres donaran començament a partir de les 9:25h en el circuit situat junt amb el Poliesportiu Francisco Laporta. Esta prova organitzada pel C.A.Alcoi que complix la seua vint-i-cinquena edició atorgarà al seu torn els títols de campions autonòmics per equips i determinarà les places que els permeten participar en el Nacional de Clubs que es disputarà el 24 de febrer, també en terres de la Comunitat Valenciana, en concret en el complex turístic de Marina d'Or d'Orpesa del Mar (Castelló).

 Reglament del Circuit
 Reglament Ct. Autonòmic Clubs
 Puntuació Provisional Circuit Cross
 
  Web
  Reglament
  Horari
  Inscripcions
 011/13
València Terra i Mar i Platges de Castelló campions per equips cadets Valencia-L.Puig 19/01/13
 El València Terra i Mar en categoria femenina i Platges de Castelló en masculina han aconseguit els títols de campions autonòmics en el Campionat per equips cadet de la Comunitat Valenciana celebrat dissabte passat (19 de gener) en les pistes del Luis Puig de València.
 Les xiques del Terra i Mar es van imposar al totalitzar 81 punts i 6 victòries de prova, el segon lloc va ser per al Platges de Castelló amb 76, seguit de l'Oriol-EDM Orihuela amb 58.
 La copa masculina se la va adjudicar el Platges de Castelló (85 punts), al segon caixó del podi va pujar el C.A.la Ribera (70) i al tercer el C.C.El Garbí (59).
 
  Horari
 010/13
3 podis per a la C.Valenciana en la Copa d'Espanya Júnior p.c. Sabadell 19/01/13
 Els equips de la Comunitat Valenciana han aconseguit tres podis en la Copa de Clubs Júnior - Trofeu “Antonio Ferrer” disputat este dissabte (19 de gener) en la localitat catalana de Sabadell.
 El conjunt masculí del Platges de Castelló ha aconseguit el títol de campió d'Espanya amb 83 punts seguit de prop pel FC Barcelona amb 80, l'actuació de la Comunitat l'ha completat l'equip alacantí del C.A.Benacantil sèptim amb 46p.
 En categoria femenina el podi ho han ocupat dos clubs de la Valenciana, el Platges de Castelló s'ha fet amb el subcampionat amb 69 punts seguit del València Terra i Mar amb 63.5, i les xiques del Benacantil han conclòs sèptimes amb 44, la victòria ha sigut per al FC Barcelona amb 85p.

 Resultats Copa Júnior Hòmens
 Resultats Copa Júnior Dones
 
  Web
  Resultats
  Inscripcions
 009/13
Més de 800 atletes correran en el 2n Cross d'Almoradí - Circuit Autonòmic Almoradí 20/01/13
 Èxit d'inscripció del Cross Ciutat d'Almoradí que se celebrarà este diumenge 20 de gener i on es donaran cita més de 800 corredors en esta localitat alacantina de la comarca del Baix Segura del Segura, en la segona prova puntuable del Circuit Autonòmic de Camp a Través organitzat per la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana.
 Esta prova que complix la seua segona edició atorgarà al seu torn els títols de campions provincials tant a nivell individual com per equips i les medalles del Campionat Autonòmic Escolar Cadet i Infantil dels JECV.

 Reglament del Circuit
 Normes Ct. Autonòmic Escolar
 
  Web
  Reglament
  Horari
  Inscripcions
 008/13
23a Copa de Clubs Júnior - Trofeu "Antonio Ferrer" Sabadell 19/01/13
 Cinc equips de la Comunitat Valenciana es desplaçaran fins a la localitat catalana de Sabadell per a competir este dissabte en la vint-i-tresena edició de la Copa de Clubs Júnior en pista coberta “Trofeu Antonio Ferrer”, la primera prova del calendari nacional baix sostre que congregarà als huit millors conjunts (hòmens i dones) en esta categoria de promoció.
 Ambdós categories comptaran amb presència valenciana, en masculina competiran Platges de Castelló i C.A.Benacantil (vigent doble campió d'Espanya pc), davant del Cova de Nerja-UMA, Simply-Scorpio 71, JA Sabadell, AA Catalunya, AD Marathon i FC Barcelona; en femenina participaran, València Terra i Mar, Platges de Castelló i C.A.Benacantil, junt amb el JA Sabadell, AD Marathon, FC Barcelona, Súper Amara BAT i AA Catalunya.
 
  Web
  Inscripcions
 007/13
Campionat Autonòmic per Equips Cadet pista coberta Valencia-L.Puig 19/01/13
 Els 16 millors conjunts cadets de la Comunitat Valenciana en les especialitats baix sostre (8 masculins i 8 femenins) acudiran este dissabte a la capital del Túria per a disputar el Campionat Autonòmic per Equips dels Jocs Esportius CV. La competició donarà començament a les 17 hores i serà organitzada pel C.A.la Ribera.
 En categoria masculina competiran C.A.La Ribera, Platges de Castelló, C.A.Petrer, CC El Garbí, C.A.Alcoi, C.A.Sant Joan, EDM Orihuela i Les Sitges.
 La copa femenina la disputaran el València Terra i Mar, C.A.la Ribera, C.A.Sant Vicent, EDM Orihuela, Platges de Castelló, Sant Joan, C.A.Petrer i C.A.Torrent.

 Més informació Gala RFEA
 
  Horari
 006/13
XVIII Gala de l'Atletisme Espanyol Madrid 19/01/13
 Este dissabte (19 de gener) l'atletisme espanyol té una cita a Madrid amb motiu de la celebració de la tradicional Gala de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme, un acte que tindrà lloc en el Comité Olímpic Espanyol i on es guardonaren als millors del panorama atlètic durant la temporada passada.
 Enguany la Gala complix la majoria d'edat (18 edicions) i la Comunitat Valenciana tornarà a ser protagonista de la vetlada en l'apartat de clubs, on el Platges de Castelló serà premiat per partida doble, millor club masculí i absolut (hòmens i dones en conjunt), i el València Terra i Mar es coronarà un any més com el millor conjunt femení, atresorant un total de 17 guardons, 16 d'ells consecutius.

 Més informació Gala RFEA
 
  Web
 005/13
Campionat Autonòmic de Proves Combinades Valencia-L.Puig 12-13/01/13
 Els atletes Eusebio Càceres (C.E.Colivenc) i Alba Miralles (Platges de Castelló) s'han proclame vencedors en categoria absoluta en l'autonòmic federat de Proves Combinades celebrat el passat cap de setmana en les pistes d'atletisme del Luis Puig.
 El medaller per clubs ho va liderar el Platges de Castelló amb sis joies, seguit del C.E.Colivenc amb quatre.

 
 
Fotos: Joan Estruch
 
  Horari
 004/13
Campionat Autonòmic de Clubs en pista coberta Valencia-L.Puig 12/01/13
 El Valencia Terra i Mar en categoria femenina i el Platges de Castelló en masculina s'alcen amb la victòria en el Campionat Autonòmic de Clubs Absolut en pista coberta celebrat dissabte passat en el Palau Lluís Puig de València.
 Les xiques del Terra i Mar es van imposar amb 97 punts i un total de 9 victòries de les 13 proves que componien el calendari de competició, seguides del Platges de Castelló (87p) i C.A.Torrent (64p).
 L'equip masculí de la capital castellonenca va aconseguir la primera posició al totalitzar 95,5 punts, el podi ho van completar el C.A.Huracà Fent Camí (92p) i C.A.Benacantil (63,5p).
 
  Horari
 
Rànquing Comunitat Valenciana Temporada 2012/13  
 Ja es troba disponible la nova consulta de rànquing de la Comunitat Valenciana per a la temporada 2012/13 darrere de completar la FACV la seua integració en la plataforma web de la RFEA. En ella, es podrà realitzar una àmplia gamma de rànquings, provincials i autonòmics, per clubs, proves o fitxes d'atletes, per tipus de llicència, per categories, etc. etc.
 Esta estadística estarà en contínua actualització i en ella es consideren els resultats oficials rebuts en la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana i/o Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) segons siga procedent, atenent a la normativa RFEA/FACV per a l'elaboració, control i enviament d'actes de resultats.

 CONSULTA RÀNQUING WEB FACV
 
 003/13
Campionat Autonòmic de Clubs en pista coberta Valencia-L.Puig 12/01/13
 El dissabte a partir de les 17:30 hores els millors conjunts baix sostre de la Comunitat Valenciana es donaran cita en les pistes del Luis Puig de València amb motiu de la celebració del Campionat Autonòmic de Clubs Absolut en pista coberta organitzat pel club d'atletisme Silla.
 La Copa masculina la disputaran el Platges de Castelló, C.A.Benacantil, Decatló Kondy, C.A.Torrent, C.C.El Garbí, Huracà Fent Camí, Almoradi-Trikilometros i C.A.Sant Joan.
 En categoria femenina participaren el València Terra i Mar, C.A.Benacantil, Platges de Castelló, C.A.Silla, C.A.Torrent, Juv.Atl.Elx, C.C.El Garbí i Decatló Kondy.
 
  Horari
 002/13
Campionat Autonòmic de Proves Combinades Valencia-L.Puig 12-13/01/13
 Este cap de setmana (12 i 13 de gener) tindrà lloc el primer autonòmic en pista del nou any, el Palau Luis Puig de València acollirà el Campionat de la Comunitat Valenciana federat de Proves Combinades, on els atletes més destacats de la Comunitat en esta disciplina baix sostre es disputaran els títols en les seues respectives categories.
 La competició organitzada pel Catarroja UE es disputarà en dos jornades matinals, dissabte a partir de les 10:30h i diumenge des de les 11h, conjuntament se celebrarà el primer control hivernal de la temporada de la FACV amb més de 500 inscrits a la recerca de mínimes de participació als respectius nacionals indoor.

 Atletes inscrits Proves Combinades
 Atletes inscrits Control
 
  Horari
 001/13
La web de la FACV bat un nou Rècord Històric  
 L'atletisme es caracteritza per ser un dels esports on la superació personal és part intrínseca del mateix, i en eixa línia camina any rere any el portal de la Federació Valenciana facv.es, que en 2012 ha sigut premiat novament amb la confiança de prop de mig milió d'aficionats internautes que han consultat les pàgines digitals de l'atletisme valencià dia a dia per a seguir els esdeveniments d'este esport.
 Amb este registre la web oficial de la FACV establix un nou rècord històric en el núvol a l'augmentar en un 70% els seus seguidors en els últims cinc anys. Des de la seua creació al maig del 2000 no ha deixat establir rècords i en l'actualitat és consultada per més de 100 països.